Zosplatnený úver a ďalšia hypotéka

22. nov 2022

Ahojte,
nebudem tu zavádzať ani rozprávať okolo horúcej kaše jednoducho vám to poviem tak ako to je :
Chlap si zobral v roku 2017 bezúčelový úver 2000. Mal živnosť chodil na stavby atď. Po 3 mesiacoch nastala v jeho rodine vážna kríza, nevedel jednoducho splácať úver,ktorý mu následne zosplatnili. Poslednú splátku splatil v roku 2019. Ten nešťastný úver ešte stále svieti v úverovom registri a teraz žiadna banka mu (nám) nedá hypotéku skrz toho. Nevieme ako ho obhájiť pred bankou. Bolo to pred 3 rokmi, odvtedy slušne zarába, mám jeden úver tiež, kt. teraz platí on keďže ja nemám aktívny príjem. Existuje nejaká šanca na hypo, alebo až v roku 2024 keď už to nebude svietiť v úverovom registri?

doriiis
22. nov 2022

A možno ani potom nie....tým,že neplatil a museli ten úver spoplatniť jeho bonita a dôveryhodnosť ako klienta klesla veľmi dole.Lebo ak niekto nedokáže splácať 2000 predpokladám iba pár rokov,tak ako chce splácať napr.100 000 celých 30 rokov?

solange7
22. nov 2022

Ja sa cudujem, ze nevedel platit 2000e. Ved to je dajme tomu 60e splatka. Aj keby dostaval zivotne minimum, tak by na tu splatku mal. Keby vidim klienta s takouto historiou, tak by som mu teraz ziaden uver nedala.
Navyse este ten dodatok, ze ty mas tiez jeden uver a plati ho on, lebo nemas aktivny prijem... to je cele zle.

jakubvojcik
22. nov 2022

Za mňa to určite stratené nie je. Mal som viac klientov, ktorý dostali hypotéku aj napriek zosplatneným úverom spred dvoch/troch rokov. Treba len vedieť v ktorej banke žiadať a ako si to s ňou odkomunikovať a šanca tam je, ak sú ostatné faktory v poriadku (príjem, vzdelanie, typ a dĺžka práce, vek a podobne).

janulikt84
24. nov 2022

Dolezita je Vasa bonita -zosplateni uver je problem a ano svieti 5 rokov v uverovom registri...dolezite su ale aj Vase prijmi -nakolko uroky isli velmi hore a aby Vam vobec aj dali ciastku aku by ste chceli...plus teda dobry pribeh na vysvetlenie toho uveru...