Pôrod v čase Covidu

ewka943
25. sep 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať ak sú tu nejaké maminky ktoré nedávno rodili alebo budú v blízkej dobe ci nemajú nejakú info ako to teraz funguje na oddelení. Môže byť partner pri pôrode? Viem ze sa nejak menili asi pravidla kvôli odporucaniam vlády. Muž je plne očkovaný ale počula som ze aj tak musí mať PCR no neviem kde ma tak rýchlo zohnať a ta cena je hrozna. Nestačí ATG test? Termin mam za tri týždne viem ze sa veľa môže zmeniť ale akákoľvek info pomôže. Ďakujem

tosomja
25. sep 2021

@ewka943 neviem, ako to je, ale ak chce byť pri pôrode a sú také nariadenia, bohužiaľ, nemá na výber. Ani tebe nestačí antigenový. Zdravotníci sú zodpovední za to, aby nepustili k zdravým nakazeného, tak sa musia dodržiavať opatrenia. Možno kým budeš rodiť, bude to ešte horšie a či by mal aj 10 vakcín, možno ho nepustia.
Hlavne sa nestresuj, oddychuj a teš sa na bábätko, veď doma budete spolu ešte veeela 😉

nevenka
25. sep 2021

Ja som rodila vlani pred Vianocami, vtedy sa vyzadoval AG test, ale kedze musel byt manzel so starsimi detmi, svokra, ktora bola pri porode prvych 2 deti v karantene a ja som rodila tak, ze som musela na vyvolavacku skor, proste to tak vyslo. Rodila som teda sama, bez manzela a inej blizkej osoby a zvladli sme to. Aj bez navstev to bolo.
Odporucam si tieto veci zistit v porodnici, v ktorej planujes rodit, lebo kazda moze mat tieto veci trosku inak.

katarina121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ewka943
autor
6. okt 2021

@katarina121 ahoj, podľa informácií ktoré mam z nemocnice kde budem rodiť tak partner môže prísť na druhú dobu porodnu čiže na samotné tlačenie. Podľa všetkého stačí mať ATG. Pokiaľ by si išla na plánovanú hospitalizáciu alebo na dohodnutý termín s lekárom tak musíš spravený PCR test. Ak to na teba príde nečakane tak ti ATG aj PCR urobia v nemocnici a kým sa spustí pôrod tak si pripadne ja partner stihne vybaviť ATG.

katarina121
6. okt 2021

@ewka943 ďakujem ❤️

ewka943
autor
11. okt 2021

@katarina121 ahoj ak je to pre teba aktuálne ešte tak najnovšie už akceptujú len PCR test pre partnera.

katarina121
11. okt 2021

@ewka943 Ahoj termín mám v stredu takze je to aktuálne veľmi....ďakujem 👍