Ako dlho po potrate ste znova otehotneli?

emuska72
13. apr 2020

Pekný deň všetkým a hlavne Krásne Veľkonočné Sviatky 🙂
Ja by som chcela vedieť, ako dlho Vám trvalo po potrate znovu otehotnieť. My sme sa pokúsili o bábätko len raz, to znamená že len raz sme mali nechránený sex a hneď som otehotnela no potratila som v 5tt v Januári tohto roku a od prvej menštruácie po potrate sa snažíme znovu ale stále nič a to mi každý hovoril že po potrate sa dá otehotnieť hneď lebo je to ako po pôrode technicky. Tak mám teraz obavy, že niečo nie je v poriadku keďže som vtedy otehotnela hneď na prvú šupu. Môžete mi povedať Vaše príbehy? Taktiež, ako Vám tehotenstvo po potrate dopadlo? Ďakujem a veľa zdravíčka!

hennyinnsbruck
13. apr 2020

Ahoj, október 2017 biochémicke v 5tt, vyšlo to na prvú supu
Druhý x som otehotnela v marec 2018. Tehotenstvo bolo ukážkové

Neboj sa podarí sa čoskoro😉😉

miky25117
13. apr 2020

April 2019 potrat o 3 mesiace tehotenstvo bohuzial MMT a odvtedy sa nedari

emuska72
autor
13. apr 2020

@hennyinnsbruck no presne ja to isté. Na prvú šupu sa to vydarilo, fakt len raz sme mali nechránený sex a v 5tt biochemické tehotenstvo. Len som šla jedno ráno na WC a mala som také slabunko hnedé na papiery a večer sa to spustilo. O 2 dni som mala už HCG len 100 takže som sa sama pekne vyčistila, chvala bohu. A skúšali ste od prvej menštruácie alebo ste čakali 3 mesiace? Mne povedali, že môžem hneď tak preto skúšame 🙂

emuska72
autor
13. apr 2020

@miky25117 to ma veľmi mrzí :( je to strašne nefér, že musíme take niečo zažívať. Ako keby toho nebolo všetkého dosť na tom svete..

dublinka22
13. apr 2020

Ahoj, no my sme sa snazili, prvykrat som otehotnela po 2 mesiacoch snahy, a v 6tt biochemicke, tiez som sa sama precistila (chvalabohu) a od dalsej menstruacie sme sa snazili znova. A podarilo sa znova otehotniet az po 5 mesiacoch. Dnes som uz v 31tt, takze drzim palce aby sa aj tebe podarilo 👍

majamat
13. apr 2020

ja som bola tehu pred 3,5r a skoncilo to MA. zial potom sa nam uz 2r nedarilo, tak sme sa na to vykaslali. predtym 2x tehu na prvy sup a potom MA sa nieco udialo. no ja uz mam aj vek, preto to uz neriesim. mame 1 dieta. teraz sa tesim s malickeho synovca 🙂 ,a j ked s nim momentalne nemozem byt.

merien259
13. apr 2020

@emuska72 ahoj august 2015 MA 11tt museli ma čistiť v novembri 2015 opäť tehu všetko bolo v poriadku, október 2018 6tt spontánny potrat v novembri 2019 tehu zatiaľ všetko ôk

hennyinnsbruck
13. apr 2020

@emuska72 ja som ani u lekára nebola.. Vtedy to bolo druhé biochémicke, prvé bolo 2 r predtým s ex manželom. Pri oboch bolesti krízov, vaječníkov, ako na MS. Aj došla....🙄🙄
Mala som termín na 1 kontrolu aj som šla, pozrela ma zvnútra, chcela ma poslať na genetiku odmietla som. Poslednu sancu som chcela tomu dat a zadarilo sa. 😍

Nie nečakali, čaka sa po kyretazi, po biochemickom sa môže ďalší mesiac skúšať. 😉

skaloval
13. apr 2020

Začala som krvácať v 8tt, pani doktorka mi dala injekciu na vyčistenie maternice a o mesiac nato sa nám podarilo a vôbec nie plánovane 😉 takže netreba na to toľko myslieť a upinat sa a podarí sa 😉

miskaamiska
13. apr 2020

@emuska72 v july 2019 spontánny potrat v 5tt. Prvá ms prisla v septembri a v novembri som otehotnela teraz som v 24tt. Netreba sa stresovať a veľmi nato tlačiť aj psychika robí svoje. Dat sa do pohody a voľný priebeh držím palce.

heln
14. apr 2020

Ahoj, hlavne sa netreba na to upínať a sledovať sa pred každou menštruáciou. Treba dať tomu voľný priebeh. Je milión faktorov, prečo ste neotehotneli hneď znova. Normálne je, že do roka by si mala otehotnieť. Ak neotehotnieš do roka, potom sa až treba znepokojovať. Ja som napríklad otehotnela až o tri roky po MA, po liečbe endometriózy, to však samozrejme nemusí byť tvoj prípad.

emuska72
autor
14. apr 2020

Ďakujem krásne za všetky odpovede 🙂 Ako ste písali viaceré, treba dať voľný priebeh a tak to aj urobím. Nebudem tlačiť na pílu, mám len 24 rokov takže máme čas a snáď sa nám to v budúcnu niekedy vydarí a hlavne - aj donosím. Všetkým Vám želám veľa zdravia a veľa, veľa detičiek aby Vám robili radosť.

emuska72
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babydesire
24. máj 2020

@emuska72 prve tehu a potratila som hned na zaciatku 10tt,,resp.skor kedze som mala missed ab. a musela som ist na kyret..dva dni som truchlila,nechcela o druhom ani cut,,aj ked to bolo tazke tuzba po dietatku zvitazila a zacali sme sa snazit - prvy ms,druhy ms a treti menzes nikde a tehu test + ,, dnes mam doma poriadneho nezbednika a pribudla aj sestricka.. moje tehu nikdy nevysli na prvu supu,,vzdy to bolo riadne snazilkovanie... Rada pre teba: ked to nejde, sexujte kazdy druhy den-treti den od menstruacie 4tyzdne,,hlavne vsak druhy-treti tyzden.. neminete ovulku a nepotrebujes ani ovu testy..a tie blbosti ze zena lahko otehotnie po potrate ci porode su len nahody u niektorych ..

emuska72
autor
24. máj 2020

@babydesire ďakujem za odpoveď 😊 tak nám sa to podarilo po 3 mesiacoch nakoniec ale bohužiaľ, opäť to nevyšlo a ja si znovu prechádzam aktuálne teraz potratom 😪 krvácam od pondelka.
Dnes som si robila test a už je negatívny takže som sa aspoň sama vyčistila. Ešte v ten prvý deň keď som začala krvácať zo mňa vyšiel celý plodik 😪😪 Najhorší pohľad na svete.

irenka7
25. máj 2020

@emuska72 ahoj. Už síce neskoro, ale napíšem aj svoju skúsenosť.
Prvé tehotenstvo som začala v roku 2016. Vyšlo to na prvý šup a jednou ranou ako sa hovorí 💕 porodila som.v roku 2017 tehotenstvo úplne bez problémov. V roku 2019 sme sa rozhodli, že ideme skúsiť malému súrodenca. Po veľmi ťažkom psychicky namáhavom roku sme v septembri 2019 jednou ranou a na prvý šup urobili bábätko. No na druhej kontrole som naozaj nečakala aj keď to tehotenstvo od začiatku bolo trošku iné ako to prvé mi povedal dr.ze nevie nájsť akciu srdiečka. Poslal ma na kontrolu ešte do nemocnice a tam to potvrdili. Mala som MA v 7tyzdni
Vyčistila som sa doma. Na kontrole dr. zhodnotil, že som sa pekne vyčistila a máme počkať aspoň 3cykly. Keďže mi potom ešte bol zistený helikobakter tak som sa začala liečiť z toho. V apríli sme sa teda rozhodli že to ideme opäť vyskúšať no už v Marci som cítila pobolievanie vaječníkov ale nebolo to nič bolestivé. V apríli to bolo silnejšie tak som.zasla k dr.povedal že som ok aj keď neviem či z klasického vnútorného vyšetrenia a odobratím vzorky na kultiváciu sa niečo extra dá zistiť. Dal mi inofolic, ktorý mám brať aspoň 4mesiace a tiež ant.nejake sáčky boli tam dva, že to môže byť aj ohľadom močových ciest. Inak mi odporúčal aj hormóny no to som odmietla zatial. Antibiotiká som si dala až keď mi prišla ms samozrejme.Tesne pred ms, ktorá mala dôjsť v máji z aprílového snazenia som si robila tt asi tri a vyšli dosť čudné s veľmi slaninkou druhou čiarou ale ms prišla presne na čas aj keď bola iná ako mávam aj keď po potrate mávam 25DC pred tým pravidelných 28ako hodinky.
Po ms v maji má vaječníky stále bolia a aj keď sme to znova skúšali určite dostanem (tt.negativny)ms už za pár dní z čoho som dosť sklamaná pretože začínam mat strach.
Kto prišiel až na koniec a máte na to nejaký názor po prípade skúsenosť skúste reagovať prosím, ďakujem.
Mám strach konkretne z toho či nemôžem mať aj nejaký zápal vaječníkov alebo nejaký iný problém keďže tá bolesť vaječníkov mi ale vôbec nepovolila práveže je zas intenzivnejsia. Je to iná bolesť ako pred ms a ako cez plodné dni čo mám veľmi citeľné. Táto bolesť je skôr taká štiplavá, bodavá prechádza do celého podbruška. Myslím si, že aj to môže byť dôvod prečo to nejde. Keďže viem presne kedy.mam plodné dni a skúšali sme to aj pred nimi aj počas a po nich.
Ku dr..neviem.ci.m.zniva ísť keď.mi povedal že výsledok z inofolicu mám cakat až tak cca 4mesiace. No mne to.pride strašne dlhý čas.
Žienky ospravedlňujem sa za obrovský príspevok a zároveň ďakujem všetkým,ktoré si ho prečítali až do konca 💓
Je to prvá konverzacia, kde som sa takto vykecala

eva1235
2. feb 2021

@emuska72 ahoj v akom tyzdni si potratila? Ja som tiez uvidela plodil priblizne v 9tt minuly tyzden sa mi to stalo ☹

shape2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miska992
26. mar 2021

@shape2 u mňa to isté, rovno 2 x za sebou september/oktober a odvtedy sa nedarí . Už som absolvovala genetiku, hematologiu, imunologiu- tam sa niečo našlo, a potom mi zistili dvojrohu maternicu.

barborienka123
10. jún 2021

@emuska72 jansom si uz takto videla 3 v 18tt a v 16tt dvojcata. Neboj zvladneš to dostať do takeho štadia aspon ze sa nebudes kazdy den trapit. Je to riadna rana a to najhorsie co si viem predstavit ale zeny su silne a zvladnu vela. Drzim palce

ross13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emuska72
autor
9. sep 2021

@barborienka123 ďakujem krásne za odpoveď no to už bolo dávnejšie a po dvoch potratoch sa nám v Marci narodil krásny chlapček ☺️

pietrula
2. jan 2023

@skaloval po prvej ms ci este pred sa zadarilo. A ako dlho si krvacala po tej injekcii?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre