Ako mám užívať Clostilbegyt a Duphaston?

jaruska_12
10. jún 2020

Ahojte, mam. 27 =snažíme sa o bábätko jedno už máme 7 ročnú slečnu. Minulý rok sa aj podarilo ale skončilo to MA v októbri bol kyret. No od vtedy sa nedarí. Mám pcos nepravidelny cyklus a môj Dr káže kupovať vitamíny a inofolic. Dnes som bola u Dr pretože posledná ms bola 13.4 test negatívnych urobil Sono a tak tehotenstvo vylúčil. vysvetlila som mu ze už sme toska s toho taky smutný že sa nedarí a on ze je možnosť je ivf. Ne nastavil mi žiadnu liečbu okrem tých vitamínov. Tak na naliehanie mi predpísal duphaston a clostyl. Poradíte mi mam ho brať od 5 dňa cyklu clostyl jednu tabletu denne mam si robiť robiť ovulacne testy aby som vedela kedy mam ovuláciu? Neobjednal ma na žiadne ďalšie sledovanie.ďakujem za info a poradenie ♥️

mogaa
10. jún 2020

@jaruska_12 na aké bežné sledovanie ťa mal normálny gynekológ objednať ? ten robí len preventívky a akútne ťažkosti.....ak sa rozhodnete pre IVF treba sa objednať do konkrétneho centra(vyberieš si či už podľa miesta alebo ceny, ktoré sú v rôznych IVF individuálne, tam ti urobia vyšetrenia v čom je problém....tieto vyšetrenia bežný gynekológ nerobí....

bebotka
10. jún 2020

@jaruska_12 ako ťa objednať na folikulometriu, a zistil by, či dochádza k ovulácia a tvoria sa vajíčka, ale pravdepodobne áno, ked vieš otehotnieť, clostyl užívaj tak ako ti ho nakázal ja som síce brala od tretieho, ale každý doktor inak má nastavené dávkovanie. ovuláciu si odsleduj bud testami, alebo teplotou, prípadne prítomnosťou hlienu a potom nasad duphaston, ono neznamená ked berieš clostyl, že budeš mat ovuláciu na 14 deň kľudne môžeš mať aj neskôr. ivf by vám mohlo pomôcť, ale neviem, je to dosť penazí a hlavne času.

zojanka
10. jún 2020

Ked začneš uživať Clostil zacni robit ovu testy aby si vedela kedy asi bude ovulacia. Odporuca sa sex obden. Je dobre merat aj teplotu aby si si potvrdila ze ovulacia prebehla a az potom treba nasadit duphaston. Ked sa nepodari objednaj sa do CAR. Neznamena to hned IVF. Spravia dake vysetrenia, mozno par cyklov odsleduju ovulaciu, pravdepodobne navrhnu aj IUI.. ked budete mat zle vysledky a toto vsetko sklame potom treba rozmyslat nad IVF.

natalkacentrumzdravia
29. sep 2021

@bebotka
@mogaa tu si dovolim nesúhlasiť. Sú gynekológovia ako môj napr.,ktorý nepracuje pre žiadne centrum asystovanej repr. ktorý po predpise tohto lieku, následne ženu kontrolujú. Pretože pri užívaní tohto lieku je žiadané aby bola žena pod kontrolou. Nakoľko môže dôjsť k prestimulovaniu, zlyhaniu ovarii, zväčšenie atď. Je potrebné to mať pod kontrolou. Takže každý gynekológ, ktorý ten liek predpisuje by mal ženu naďalej sledovať, (fokikulometriou). Neviem v akom meste žijete ale v BA je úplne bežné že to riešia aj gynekológovia ktorý nepracujú v centrách. Nieje to žiadne IVf ani nič podobné.. Len mnohí gyndosi to nemajú v naplni svojej práce. Ale je veľa co to bežne robia.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre