NaPro/Creighton model - osobné skúsenosti

frida1990
17. jan 2023

Ahojte, je tu niektorá, ktorá má osobnú skúsenosť s NaPro technológiou ako alternatívnou metódou k otehotneniu? Pomohla vám táto metóda k otehotneniu? Bola pre vás v akomkoľvek smere prospešná? Bolo zložité zaznamenávať si cyklus tou CrMs metódou -tzv. Creighton model? Prišli ste vďaka tomu k nejakým relevantným výsledkom po konzultácii s lekárom? Uvažujem nad spoluprácou s MUDr. Wallenfelsom. Len žienky, prosím vás, zaujíma ma iba zdieľanie na základe osobnej skúsenosti, nech to tu nezahlcujeme názormi na základe nejakých dojmov z internetu, proste zháňam relevantné komentáre k veci. Ďakujem 🙏☺️.

janetinka27
17. jan 2023

@frida1990 ahoj, ja som na creightone (poprad), ja u nich riesim gyn problemy (inde mi nepomohli), system zaznamenavania priznakov ta naucia - ak budes mat zaujem, maju lektorov, nie je to tazke, skor o zvyku. zaujimaju sa dosledne o tvoj cyklus, hned podla priznakov napr. mne stanovili problemy (co mi predtym nikto nezistil, bola som na mnohych vysetreniach).
ja som na tom nejak skoro rok a pol. kamaratka chodila do ziliny a ona otehotnela po 4 rokoch snazenia, prihlasila sa do ziliny a pomohli jej.
vyhodou je, ze asi ziadny iny doktor s tebou nebude riesit kazdy jednotlivy den cyklu, tu ta proste podrobne odsleduju a budu pocuvat

24julka22
17. jan 2023

@frida1990 Ahoj,ja chodím tiež do Popradu, snazili sme sa dlho, az sme narazili na dr.Polomsku a tento model.
Prvykrat sme tam boli s manzelom tento rok po Velkej noci, kde nam vysvetlila presne co to obnasa ak pojdeme do toho.Dala mi kontakt na lektorku, a poslala nas na vysetrenia na reproimunologiu, hematologiu, a manzela k urologovi . Zacala som si znacit cyklus,ako lektorka mi hovorila + odbery krvi na hormony. Pomedzi to sme presli vysetreniami ktore boli v poriadku,akurat manzelovi chybal vitamin D.
V septembri som mala ist na kontrolu po 4 cykloch sledovania,ale nakoniec som bola v auguste s tym ze som tehotna.🙂
Manzel ,sa nedostal ani k urologovi ,kedze termin mu dal az na oktober.Teraz chodim kazde dva tyzdne na krv na hormony, a v aprili mam termin.🙂Takze,za mna je to super .

frida1990
autor
17. jan 2023

Krásne skúsenosti, ďakujem ☺️

zabka000
17. jan 2023

@frida1990 ahoj. Ja som tehotná vďaka tejto metóde. Po mojich potratoch, keď doktori len krcili plecami je toto pre mňa zázrak. Ešte som len v polovici tehu, ale modlím sa...Táto metóda ma naučila veľmi veľa o mojom tele, cykle, plodnosti. 🙂 Vrelo odporúčam!

melany4
18. jan 2023

@frida1990 ahoj ja som chodila tiež do Popradu,ale nám to žiaľ nepomohlo. O svojom cykle som uz vedela predtym z billingsovej ovulacnej metody.Akurat ze nam doktorka dala ziadanky na rôzne vysetrenia,tak to bolo fajn😌

mimicka2013
20. jan 2023

Ja suhlasim s @melany4 tiez som to skusala uz vyse rok a pol a nepomohlo. Vysetrenia mam porobene a vsetko ok, to ze spinim pred MS nazvala "je to v poriadku pretoze to je nasledok liecby", ziadne ucelene kontroly a nastavenie liecby len iniciativne telefonovanie a vyzadovanie si. Ja som po prvej navsteve bola nadsena ze aspon niekto riesi ale po 2/3 uz ked to nezaberie dava ruky prec jak vacsina

frida1990
autor
20. jan 2023

Ďakujem za všetky názory žienky, pomohli ste mi v rozhodovaní 🙏

bohom_milovana
24. feb 2024

My mame vdaka tejto metode uz 2 deticky. 😍

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre