Otehotnenie s vysokou váhou (95 kg)

matus7030
13. jún 2021

Ahojte. Zaujíma ma, či ste otehotneli aj sa takouto vyššou váhou a ako ste znášali tehotenstvo. Ešte minulý rok som mala o 13kg menej a potom prišli 3 spontánne potraty. Nejako som to psychicky nezvládala najlepšie a pribrala som za pol roka viac ako 10kg. A teraz sa bojím znova aj skúšať otehotnieť. Idem na sebe najprv trochu zamakať, schudnúť aspoň pod 90 a potom sa opäť snažiť. Napriek tomu ma zaujíma ako ste to zvládali. Ďakujem 🙂

leuchtturm
13. jún 2021

uplne normalne.

petra_bororo
13. jún 2021

@matus7030 V prvom tehu otehotnela ked som mala 93 kg.....teraz.mam 100 🙈 a snazime sa o druhe...tak uvidime...tiez idem trosku makat na sebe

majamat
13. jún 2021

mala som okolo 90kg a otehotnela som hnedprvy cyklus,len to skoncilo MA.

elizabet173
13. jún 2021

@matus7030 ja nemám takú skúsenosť, ale schvaľujem ti, že chceš dať dolu pár kg, lebo už to tehotenstvo je záťaž pre telo a keď máš ešte nadváhu, je to o to ťažšie a môžu sa pridružiť ďalšie zdravotné problémy. Aj preto, že si máš za sebou tri spontánne potraty, bude lepšie, ak si dáš chvíľu pauzu. Držím palce, nech máš do konca tohto roku nie pod 90 kg, ale pod 80 a o o rok tu budeš v skupine tehulky.

kkovacovak
13. jún 2021

@matus7030 ja nie som tiež nejaká modelka...pred otehotnením som mala 80kg a predpokladám že predtým ešte viac (nemám váhu) Osobne som sa ale zaťala a keď som vedela že chcem otehotnieť dosť som sa snažila držať stravu a schudnúť. Otehotnela som a odvtedy vôbec nejem lebo mi nechutí takže som ešte aj schudla. Každopádne cítim to na svojom tele. Chrbát, odišli mi svaly, telo ochablo a necítim sa úplne mobilná s tými kilami naviac. Takže otehotnieť nie je podľa mňa problém skôr je problém čo potom. Treba rátať s tým že môžeš pribrať aj cez 20kg a to bude potom veľká záťaž. Osobne by som najskôr trošku schudla a potom to riešila 🙂 Je to ale len môj pocit určite sú ženy ktoré to dajú v pohode ale ja osobne cítim veľký diskomfort a ľutujem že som neschudla trošku viac.

44janica44
13. jún 2021

Úplne v pohode prvé mesiace som prevracala schudla 7 kg teraz som v šiestom mesiaci a doteraz som tie kg nepribrala späť stále mám nižšiu váhu ako pri otehotnením cítim sa v pohode ak to takto pôjde ďalej z pôrodnice pôjdem ľahšia ako pred otehotnením žiadne komplikácie zatiaľ nemám (klop,klop) a to som tiež po MA.

nikussss
14. jún 2021

Tiež som chcela najprv schudnúť, nevydalo, otehotnela som na prvý šup :D nevadí, schudla som po potom s krpcom v kočíku.

simca06022011
14. jún 2021

No ja napr., a trvalo to dlho, lebo vahu mam, aku mam, kvoli PCO. V tehu problme s vahou nebol, prave naopak, nepribrala som nic.

22abigail22
14. jún 2021

@matus7030
Záleží asi skôr od toho či je tá váha 93kg na vašu vek a výšku ideálne alebo už máte nadváhu.
Ale chválim vás, že chcete schudnúť a určite odporúčam nakoľko cez tehotenstvo priberáte (samozrejme) a je to ešte väčší záťaž na telo (srdce,tlak).
A viete čo sa hovorí, po tehotenstve sa naše tele zmenia a ešte ťažšie sa schudne.

jaskolka
14. jún 2021

Začínala som 90 kg, rodiť som šla 97,hned v pôrodnici ostalo 10 kíl. Tetaz mam 82,syn bude mať 9 mesiacov. Tehotenstvo bolo úplne bez problémov, obvykle ženy, čo sú "väčšie" na začiatku, veľa nepriberu.Mala som aj kamošky, jedna mala 60 kíl, pribrala vyše 30, a doteraz sa nevrátila na pôvodnú váhu, ostala baculka, a druha začínala skoro 100 kíl, po pôrode schudla do dvoch rokov na váhu 74!U nej hormóny, dojčenie a akčný syn urobili tu zmenu, tetaz je neskutočne kočka z nej

nikussss
14. jún 2021

@22abigail22
Tak to je dobrá kravina toto... Vekom sa mení metabolizmus, ale pôrodom?! Ja som schudla oveľa ľahšie potom. A ona tiež teraz strašenie nepotrebuje.

majamat
14. jún 2021

@nikussss suhlasim, je to individualne,a le ja som napr, po porode pribrala, sestra najskor schudla a potom pribrala.
@jaskolka mas pravdu. kamoska ma 2 dcery. s jednou pribrala dost, mozno 20kg a uz sa nevratila k povodnej hmotnosti, s druhou pribrala ovela menej.

ja som mala pred tehu 70kg, pribrala som do 20kg a sestra mala cez 90kg a pribrala 2-3kg.

nikussss
14. jún 2021

@majamat áno individuálne 🙂 moja sestra bola štíhla, jej stačilo dojčiť a bola zas štíhla.ja som bola pribrata, a pribrala som cez tehu ešte dooosť, ale po šestonedelí som začala systematicky cielene chudnúť, a slo to dobre.niektore štíhle kamošky pribrali, lebo sa popri kojeni nešli dojest :D

majamat
14. jún 2021

@nikussss ja som tiez nejedla dobre, ale dcera bola narocne dieta. nedokazala soms a zaoberat jedlom, aby som mala fostatok zdravych potravin,a by som si dokazala neico extra prirpavit ( mm by mi to zdrave nejedol ) a tiez bol problem pripravit si hoci aj nieco jednoduche, ked som mala k dspozicii len jednu ruku. tak som zjedla hociso, co bolo po ruke. mleika som mala ja 2l za den, cize tam som minala vela enegie a keby robim nejake opatrenia, ze nezjem neico, ale pockam si ked sa to bude dat prirpavit ( pricom by taketo obdobie mozno ani neprislo ), asi by som sa dost vycerpala.

majamat
14. jún 2021

ked mala dcera2r, tak som zacala chudnut, schudla som 8kg, no mam sklon kpriberaniu a nabrala som to. neskor som zas cosi schudla,a le zas som to nabrala. teraz momentalne chudnem opat a zatial sa mi dari. je to s prestavkami, kedy mi isla vaa aj hore, cize niekolko kg chudnem 2x, ale ide to. zacala som pred rokom v januari a zatial -16kg. taku vahu ako mam teraz som mala naposledy v polovic tehu, cize tak skoro pred 11r. dufam, ez to pojde este dole.

kattky
14. jún 2021

Ja pri prvom synovy som otehotnela hned na prvykrat a to som mala 105kg tehu bez problemov

nikussss
14. jún 2021

@majamat super, len tak ďalej 🙂

liwmia
14. jún 2021

Ja som mala najprv 78 kg. 3x Ivf a nabrala som vďaka hormonom 20kg. Na prvej poradni som mala váhu 98kg. Teraz v 31tt mám 109kg, na čo nie som hrdá, ale momentálne to nezmením. Tehu mám bezproblémové, žiadne problémy kvôli váhe, len klasika ako každá iná tehulka. Uvidíme po pôrode, čo sa stane s mojou váhou, je jasné, že 100 kilova ostať nechcem. Dúfam, že to pôjde popri kočíkovaniu a kojeniu dole 😄

majamat
14. jún 2021

@liwmia no inak hormony su v tomto najvacsia pliaga. ked zacnu radovat hormony, ci uz prirodzene, alebo umele, to sa neda vzdy ovladnut.
zboznujem ked muzi tvrdia, ze to ide. nech si to skusia. nehovoriac o zadrzovani vody.

bobo2433
14. jún 2021

Ja som mala 96 kg rodiť som išla ako 114kg ...a celé tehu bez problémov ...není to ideálne také vysoká váha na otehotnenie ...ale dá sa to zvládnuť akurát záťaž pre organizmus.... Teraz mám 102 ,chudnem aby sme.mohli mať ďalšie ....

zuvelyn
14. jún 2021

Úplne v pohode, otehotnela som na prvý šup, tehotenstvo lepšie ako prvé. Jedine co je že priberám aj napriek váhe veľa (prve tehotenstvo plus 40kg) lebo extrémne zadrziavam vodu. Zdravotné problémy žiadne (prvé bolo rizikové)

elizabet173
14. jún 2021

@22abigail22 prosim ta, mozes mi napisat, na aku vysku a vek je vaha vyse 90 kg idealna? To by asi musela mat tri metre, aby bola taka vaha ok. Takze nadvaha, ale asi skor obezita

aknamorka22
14. jún 2021

@matus7030 ahoj, ja som druhý krát tehotná a začínala som na oveľa vyššej váhe. Počas prvého tehu som veľa nepribrala a nemala nejaké problémy. Teraz pri druhom tehu je tiež zatiaľ vsetko okay a zatiaľ som nepribrala. Záleží to veľmi od tvojho zdravotného stavu. Pri vyššej váhe sa nevyhnes bolestiam chrbta a klbov a je väčšie riziko pre cukrovku, vysoký tlak a pod. Ja som otehotnela oba razy na prvý šup bez problémov. Aj keď má žena normálnu váhu, neznamená to, že bez problémov otehotnie a nebude mať komplikácie. Ak ešte nie si tehotná, skúsila by som najskor schudnúť aby sa ti ľahšie dýchalo 🙂 drzim palce 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre