Snažíme sa o bábätko, no opäť som potratila.

29. nov 2019

Ahojte dievčatá.
Som tu nová chcela by som poznať názor. Bude to troška dlhšie, vopred sa ospravedlnujem. 🙂

V roku 07/2015 som po roku snaženia zostala tehotná. Bolo potvrdené krvou tehotenstvo a na sone v 6+3tt bolo vidieť srdiečko. V ten istý deň, keď som prišla domov a šupa ako keď balon spadne a krv na dva metre. Isla som hneď na gyndu naspať a bolo ešte v maternici bábatko, ale uz nizšie. Dr. mi dala dufastone, ascorutin a o 2 dni som mala kontrolu. Už nebolo v maternici nič. Vysadila som lieky a doma som sa sama úplne vyčistila.

V roku 12/2015 som zistila, že som znova tehotná, to už sme sa mohli dalej snažiť, Dr. povedala, že môžeme, že uvidime ako to bude. V 8 tt krvacanie silné išla som na pohotovosť a na sone Dr. hovorí, že to nema nič spoločné s tehotenstvom, že srdiečko bije krasne a že krvácanie ide z inej časti, potom do 5 minut vyšla krvna zrazenina asi 15 cm. Potom som ležala 3 dni, zastavili krvacanie, pustili ma domov a od vtedy som nemala žiadne komplikacie, nič. Porodila som krásnu dcerku , ktorá ma teraz 3 roky a 4 mesiace.

Tak sme chceli súrodenca a začali sme sa snažit tento rok 06/2019 a po necelych 5 mesiacoch snaženia som našla krásne // čiarky.
Išla som ku Dr. nebolo este nič vidno v 5 tt zobrala krv a potvrdila tehotenstvo. Radosť obrovská 🙂 Prišla som o týžden s hnedym vytokom a na sone nevidela stále nič.
Dala mi estrogen alebo ako sa to vola do vaginy sa to vkladalo. A potom som isla koli silnejsiemu vytoku hnedemu na pohotovost tam videl krasny vacok 6tt ale nebolo vidno este srdiečko. O pár dni som išla ku gynde s jasnou krvou a verdikt hrozny. Nič v maternici nebolo :(((((( Stalo sa to teraz v stredu. Vysadila som lieky a čistim sa sama doma a už vyšlo vsetko čo malo :((((

Moja otázka znie. Mám sa niekde pytat, ci hematologia alebo niečo. Nemám sajnu kde ...
Ja mam slabu astmu a alegriu na pele, inak som mala v 19 rokoch iba malo zeleza a bola som riesena na Hematologii odvtedy nič. Mám 30 rokov.

Za každú radu budem veľmi vdacná, a ak sa najde niekto kto si v podobnej situacii najde cas a popiseme si velmi mi to pomôze.

Velmi sme chceli babatko dalsie a nepripustala som si moznost, ze sa niečo stane :(
Musim ist dalej a dakujem Bohu že mam doma krásne zdrave dievčatko 🙂

Ďakujem

pininka1
30. nov 2019

Jednoznačne hematologia a trocha sa ak cudujem že ťa po týchto potratoch nenechali v nemocke a nevyčíslili ťa poriadne. Moja sestra práve preto potratila,že po prvom potrate nebola dobre vyčistená. Držím ti palce.

lenkaaa25
30. nov 2019

Ja si tiež myslím, že hematológia. Ja keď som potratila, pri druhom tehotenstve mi dal dr. okamžite Fraxiparine injekcie.

sonkam
30. nov 2019

Urcite hematka, to ako prve. A minimalne este nech ti spravi gynekolog hormonalny profil ci mas dost progesteronu v LF lebo aj to moze sposobovat problem ak ho je malo.

malicka_mysicka
30. nov 2019

Ahoj, chod na hematologiu ale chod si dat aj podrobne preskumat maternicu, vela zien ma vyvojove vady a nevie o tom (ja mam uterus septus), tiez som mala v tehotenstve masivne krvacania z inej casti maternice a vdakabohu mam zdraveho syna, ale lekari mi vraveli teda ze je to fifty fifty, niekedy to krvacanie moze zachytit plod a niekedy nie. A teda krvacanie, aj ked to moj gabko zvladol, bolo take, ze som ani nevedela, ze je mozne tak krvacat, ako ked otocis flasu hore dnom a tece a tece a tece.. drzin palce

majamat
30. nov 2019

aj ja suhlasim s vyjadreniami vyssie. urcite hematoloia a dalej sa uvidi. opakuje sa ti to a teda podla toho co pises, vacsinou rovnakym sposobom. to masivne krvacanie moze byt pri potrate,a le je zaujimave, ze sa ti stalo, ze ke d si zacala krvacat, na zaciatku bolo este setko OK a potom koniec. niekedy je problem s krvou a prekrvenim, cievy nevydrzia a toto krvacanie stiahne a babo.

autor
30. nov 2019

@sonkam ahoj prosím ta. Ako sa robí hormonálny profil ďakujem. Asi z krvi ze? 😊

autor
30. nov 2019

@lenkaaa25 ahok prosím ta, co su to za infekcie. Koľko sa pichaju. Ďakujem

autor
30. nov 2019

@pininka1 Ja mam ist na sono ku svojej gynde po krvácaní a pozrie všetko. Tak uvidíme budem sa pýtať na hematologiu a ten hormonálny profil. Ďakujem

evitka83
30. nov 2019

Akoze pytat sa mozes na vysetrenia, ale niekedy sa to skratka stava. 30% tehotenstiev konci MA. Statisticky vraj. Ja som potratila 3x, vysledky vsetkych vysetreni boli pritom ukazkove. Neprisli na dovod. Mam 1 dceru, teraz cakal dalsie v 25tt.

sonkam
30. nov 2019

Ano, hormonalny profil sa robi z krvi, mal by sa robit odber 3x aby sa to spravne odsledovalo
Na zaciatku cyklu, cez ovu a po ovulacii ku koncu cyklu presne pre to aby sa zistil na konci cyklu ten progesteron. Ale urcite si vybav aj tu hematku, aby ti pripadne predpisali injekcie alebo lieky na riedenie krvi ak sa tam najde problem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. nov 2019

@evitka83 Ja viem, ze sa môže stať čokoľvek. Len uz mi to príde, ze niekde je príčina. 😊

autor
30. nov 2019

@sonkam Ďakujem za informáciu🥰

autor
30. nov 2019

@bambulienka25 Ďakujem budem sa tam pýtať ❤️❤️ Uvidíme ako to bude

lenkaaa25
30. nov 2019

Fraxiparine - pochvala som si to do brucha asi 4mesiace. K tomu som užívala Progesteron

autor
30. nov 2019

@lenkaaa25 ahoj. Ano o tom som čítala, ze Fraxioarine. No skúsim sa vypýtať na hematologiu a uvidíme 😊

lenkaaa25
30. nov 2019

Hej, aj tam som chodila. Moc, moc držím palce 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre