Neočkovanie proti osýpkam, mumpsu a rubeole

alex02
10. aug 2013

Viem že týchto tém je tu tucet,ale ja by som sa chcela spýtať či detičky mamičiek ktoré neboli zaočkované MMR vakcínou,či dostali jednu stých chorôb a ak ano aky priebeh bol choroby ci tazky lahky a ci zostali nejake trvale nasledky.za odpoved vam vopred dakujem.

lutia
10. aug 2013

@alex02 ja mam znamu kt je teraz tehotna a z vysledkov krvy jej bolo zistene ze ma rubeolu...ani nevie ako je to mozne....a povedali jej ze ona je chranena lebo bola zaockovana ale dieta nie je iste.....ani sami doktori nevedia ci to bude mat vplyv na zdravy vyvoj dietata....

kveta
10. aug 2013

@alex02 Moj drobec nedostal ziadnu z tych chorob.

lilysk
10. aug 2013

@alex02 Nie nic sme nemali .

vroni
10. aug 2013

Dietatu v skole kolovala rubeola, ona nic, ked uz mala "polovica" triedy (v skutocnosti to boli len dve dievcata, ale fakt netusim, kolko a ktorych deti je ockovanych), dali sme vysetrit protilatky - a ma (protilatky). Tak alebo prebehla ta hrozne nebezpecna choroba uplne bez priznakov alebo mam nejake zazracne dieta. Ockovana nie je ani omylom.

tinki
10. aug 2013

@alex02 máš na mysli, deti tých mamičiek, ktoré neboli očkované? Ako mamičky, neboli očkované?
Alebo detičky, ktoré neboli očkované?
Nejak nechápem, asi je už veľa hodín..
Tak ti poviem, moja sestra prekonala osýpky v detstve a v pohode..žiadne následky, ja som mala mumps a kiahne spolu..Spomínam si, že mama pri mne sedela celé noci..to som už mala myslím okolo desať rokov..ale prežila som to..Takto, u každého sú prejavy iné, tak ako očkovanie..Niekto má vysoké horúčky, je slabý a niekto ani nevie, že mu niečo bolo..
Ešte..medzi prvým a druhým tehotenstvom som prekonala toxoplazmozu. tiež je to infekčné ochorenie..niekto je s tým hospitalizovaný v nemocnici a ja som to zistila až v druhom tehotenstve, že mám v krvi protilátky..
Prvá dcéra prekonala mononukleozu..A tiež úplne v pohode..Čo som si potom prečítala, aké má niekto prejavy, tak som bola rada, že to tak zvládla..
Takže si myslím, že takáto anketa nemá zmysel..Ak ťa má naviesť na to, či máš dať očkovať, alebo nie..Radšej si prečítaj odborné články o tom, či očkovať, či neočkovať..Lebo všetko má svoje za i proti a nikto sa za teba nerozhodne..

alex02
autor
11. aug 2013

@tinki ospravedlnujem sa, zle som sa vyjadrila, bolo to myslené tak, že priebeh detičiek ked sú nezaočkované. Pre mna táto diskusia má zmysel preto som ju zakladala 🙂 už rozhodnutá som a chcem počuť nie len názor lekárov ale hlavne mamičiek ktorých detičky si tým prešli... ako sama píšeš každý to zvládne inak, tak som len zvedavá ako to zvládli ostatný,inak dakujem za odpoved 🙂

tinki
11. aug 2013

@alex02 ok...už rozumiem..peknú nedeľu.. 🙂

rose1988
11. aug 2013

Zatial nie, mame este len 23 mesiacov, no verím ze sa tomu vyhneme ale ak by nie tak dufam ze bude mat dostatocnú imunitu aby to prekonala.

nae
11. aug 2013

Zatiaľ neviem posúdiť, mladší syn je ešte malý. Ale nemám obavy, ani keby sa event. niečím spomínaným nakazil.

tin007
11. aug 2013

Este nemame priame skusenosti, ale uvedenych chorob sa prilis neobavam; ja som ich vsetky prezila bez problemov.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanislava2
11. aug 2013

http://najmama.aktuality.sk/clanok/226116/ruzie... som maminkou skoro 20rokov mám tri detičky všetky maju mmr očkovanie a žiadne následky tak ako všetky deti v mojom širom okoli.Za komunistov ak dostala tehotná žena rubeolu nebolo sono tažko sa zistovalo poškodenie plodu po prekonani rubeoly žena nevedela ako poškodené dietatko sa jej narodi a že ich bolo dost väčšinou po porode zomreli.Sice som mups rubeolu a osýpky osobne prežila mojim detom zdaleka tieto ochorenia nechýbaju a odvtedy čo sa očkuje celoplošne som dieta z týmto ochorenim nezaregistrovala.

sln1ecko2
26. aug 2013

Prepacte ze som mimo tému, ale možno by mala niektora zaujem. Je tu možnosť zorganizovať 6 mesačný kurz Domácej homeopatie (vždy jeden víkend v mesiaci). Semináre by prednášala Dr. Jana Kolenová. Nakoľko tento kurz prebieha len v Košiciach, tak som sa skontaktovala s pani doktorkou a navrhla mi, že ak sa nazbiera 15-18 účastníkov, kurz by vedela urobiť aj v Banskej Bystrici. Bližšie informácie o obsahu kurzu nájdete na jej stránke http://www.homeopat-kurzy.sk/Terminy.html, alebo keď si dáte do vyhľadávača Dr. Jana Kolenová, Kurz domácej homeopatie. Je nás už zhruba 5-6 mamičiek, ten kto vie o čom je homeopatie a mal by záujem sa naučiť jej základy a vedieť ju aplikovať aj v domácom prostredí tak mi napíšte. Pekný deň všetkým

siska53
26. sep 2013

@alex02 asi je ti to uz na nic, ale .. Moj dedko ako dospely chytil mumps od mojej mamy. Ona v pohode, ale on sa trapil s opuchom este niekolko mesiacov a na to ucho uz nikdy poriadne nepocul. A dost mozne, ze mumps bol dovodom, preco moja mama nema surodencov..

norwayka
19. okt 2013

3 deti a zatial nic. dvaja starsi su aj v skolke.

andrea_l
4. jan 2014

Ja som bola zaočkovaná proti osýpkam, prekonala som ich v pohode.. nebola som očkovaná proti mumpsu a rubeole a tie som tiež prekonala bez následkov a ťažkostí.

ninarigova
4. jan 2014

Moj nazor na ockovania?Tie ktore ponukaju vseobecny lekary ako povinne, prijmam.Neriadim sa nazorom mamiciek ktore si dietatko vobec nedavali zaockovat uz od narodenia.Su to dolezite ockovania ,jedna sa o choroby na ktore sa kedysi umieralo.Tie novodobe,ma nezaujimaju.Dieta ma prejst urcitymi chorobami aby si postavilo imunitu voci virusom a bakteriam.Moj nazor 🙂 Sme predsa mamicky a je nasov povynostou starat sa o chore ,ubolene,horuckovite deticky 🙂 ,niektore nezvladaju ani len klasicku chripku.Ja mam 4 deticky vsetky boli pocas sviatkov chore,otecka a mamicku boleli zubky a aj tak som musela stat na nohach. 😀 a tocit sa okolo nich a chystat sa na sviytky.