Skúsenosti neočkovaných detičiek

ira111
4. feb 2013

Ahojte som tu nova, videla som tu vela tem o ockovani ale skor vzdy neziaduce ucinky ockovania. Kedze nas teraz caka prve ockovanie zaujimal by ma aj opacny nazor mamiciek ktore svoje deti nedali zaockovat ci svoje rozhodnutie olutovali. pripadne ci ste nasli volakde statistiku ako to je s ockovanim v krajinach kde je dobrovolne ake tam je % zaockovania.
ďakujem

prevenar
4. feb 2013

ahoj .. ak mas zaujem o neockovanie , tak mame zalozenu aj sukromnu aj verejnu skupinu. ako dnu zistis z mojho fotoblogu . mame v nich stovky uzivatelov , nebudes sama 😉

my sme sa dostali k neockovaniu az po neziaducich ucinkoch vakciny . ..inak povedane , neskoro ☹ . jedine co sme olutovali je fakt ,ze sme sa k informaciam nedostali vcas a ockovali sme to malo co sme ockovali .

neockovanie sme neolutovali, nasa mala tak 3x lepsiu imunitu ako ja . myslim ,ze podobnu skusenost maju aj dalsi rodicia kt. neockuju. ..neockovanie samozrejme nie je "vseliek" na vsetko ..ale zvysi sancu ,ze nevypuknu rozne autoimunne ochorenia, ktore rado spusta. zial neziaduce ucinky ockovania sa vracaju velmi tazko a casto je to uz nemozne.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenka600
4. feb 2013

@ira111 dcera narodena v 36tt, porodna vaha 2600g, absolutne ziadne ockovanie, ma 13m, este nemala teplotu, ani sople, ani nic, takze zatial vsetko super

schnek
4. feb 2013

první kluk má tradiční očko schéma vč. MMR a Prevenaru (dneska bych si za to nafackovala) - nemocnej málo, druhej má už jenom hexu 2+1 - vleklý záněty průdušek mezi 1. A 2. rokem, od té doby ok, jen na ty průdušky je slabší, a holka nemá nic - prvně měla zvýšenou teplotu asi před měsícem, jinak občas rýma, ale nic hroznýho. Neočkování nelituju ani v nejmenším.

schnek
4. feb 2013

jo a kluci mají oba atopák ☹ ne moc , ale mají. Ne že by se jim udělal v době očkování, ale tak postupně se jim objevily suchý místa a přešlo to AE. Holka ho nemá...

ira111
autor
4. feb 2013

my sa praveze este iba rozhodujeme ci ockovat ci nie, nie sme este na 100% rozhodnutí ale tak podla doteraz zistenych info skor nie ako ano. čítali sme skor reakcie rodičov ktorych deticky mali nieco po ockovani preto by na zaujimal aj ten druhy pohlad teda ci niekto lutuje to ze nedal zaockovat ci nedajboze dietatko chytilo niektoru z chorob.
a tiez ak mate info ako to je v krajinach kde je dobrovolne, nepocut ze by tam boli tieto choroby rozsirene a to by isto bolo vsade preto ci su niekde statistiky ake je tam % zaockovanosti, či ozaj vdaka vakcinam sa u nas tie choroby skoro nevyskytuju.
lebo ako kazda mama a rodic mam velky strach aj z jedneho aj z druheho, uz len sa spravne rozhodnut. 😉
dakujem za vase reakcie

cawes
4. feb 2013

@ira111 ahoj tu vo svajci to je dobrovolne, teda pokial nejde dieta do skolky popr. do skoly je vela skol a skoliek kde ho bez zaockovania nezoberu. Nepocula som ze by tu tie choroby boli ale ani som necitala statistiku

aurelkan
4. feb 2013

Neockovali sme MMR ani tuberkulozu (dnes sa uz neockuje ale my sme ju odmietli). Hexu sme dali po dlllhom vahani, Nelutujem ze sme odmietli, vo svojom okoli sme mali kopec neziaducih ucinkov..... Jedno dietatko dokonca 1 den na JIS pretoze mu po hexe zacala padat hlavcka.... V rakusku je ockovanie nepovinne, MMR dava minimum ludi, ale cisla neviem, ber to len ako info ktore treba overit 🙂 Prajem aby si sa dobre rozhodla

tean
4. feb 2013

nas drobec je uplne neockovany, bude mat 3 roky, uz mal nejake teploty, kasel a iba jedny antibiotika.
Vacsinu casu zdravy, jeho imunitny system funguje lepsie ako moj.
Nelutujem, je slabe slovo.
Som hrdy na to, ze sme odmietli ockovanie.
Mame v okoli deti, ktore su casto chore a tiez zopar rodicov, ktori potvrdili, ze mali po ockovani aj vazne problemy.

ira111
autor
5. feb 2013

dakujem vam vsetkym za odpovede, zasa sa mi % proti iba zvysilo 🙂 písali sme mail aj na sprievodca ockovania odpisali nam dost rychlo ale iba tak skor neutralne nic poriadne nevyvratili. napisali sice ze sa potvrdilo ze autizmus z ockovania nemoze byt ale nepodlozili nedali link na vysledky tychto vyskumov.

teerka
5. feb 2013

Bohuže já mám velice šeredné zkušenosti z okolí. Nikdo ale neřekne, že to způsobilo očkování, každej řekne maximálně, že se to dává do souvislosti. Moje neteř je autistka, měla příznaky od malička. Možná je to vzozené, možná to očko, nebo i těžký porod plnej oxitocinu. A nedávný případ mé kamarádky: první očkování hexavakcínou v pořádku, druhé přeočkování hexavakcínou+přidán pneumokok a reakce až ke 40 horečkám, které neklesly a zdravému chlapečkoj do týdne diagnostikovali akutní leukémii. ☹ hooodně si o tom přečti. Taky neočkovat je riziko.

jamabe
5. feb 2013
katka0905
5. feb 2013

@ira111 ¨tak im mozes odpisat, ze autizmus z ockovania byt moze: http://www.jajsem.com/mmr-vakcina-zpusobuje-aut... My neockujeme a nelutujeme, dieta nemame zatial chore, urcite ma lepsiu imunitu nez my alebo ine ockovane deti. Uvidime, co bude dalej, ak napr. pojde do skolky, ci si aj tam udrzi tu nechorobnost. Kamaratky mam v USA, v Anglicku, tam je to sice dobrovolne, ale system ich tlaci k ockovaniu - ale nie tak, ako tu, pod hrozbou pokuty.

ira111
autor
5. feb 2013

@katka0905 aj sme im odpisali bo tvrdili aj ze Syndrom nahleho umrtia stym vobec nesuvisí tak sme dali ako priklad japonsko kde ked sa ockovanie posunulo az od 1 roka zivota tam taketo nevysvetlene umrtie babetiek nepoznaju na druhy mail zatial neodpovedali tak som zvedava co napisu.
dakujem vam vsetkym ozaj za ochotu napisat poradit, caka ma jedno z najdolezitejsich rozhodnuti. vsetkym vam prajem hlavne zdrave deticky ci uz ockovane alebo nie. 😉

elephant
6. feb 2013

@ira111 Prvého syna (8,5 roka )sme očkovali, síce s posunutými termínami (začínali sme v 6.týždňoch Tbc, potom v 5.-6.mesiacoch sme pokračovali vtedy bežným očkovaním, teda obrna na lyžičku, hepB zvlášť, akurát sme kupovali Infanrix Hib). V 9.mesiacoch mal ATB na angínu. Odvtedy nič vážne, virózy (kašeľ, nádcha, zvracanie, hnačka) s ktorými sme ani nechodili k Dr., akurát raz mal šarlachového streptokoka v krku, ale zvládli sme to bez ATB.

Ďalšie deti sme do 3 rokov neočkovali vôbec, po 3 rokoch sme očkovali tetanus, záškrt a čierny kašel.
Druhý syn (necelých 7 rokov) nemal v živote ATB, iba klasické virózy.
Dcérka mala v 2 rokoch zápal pľúc, inak len virózy.
Najmladší syn ešte ATB nemal, iba nádchu a kašel.

Keď to pozorujem, tak si hovorím, že škoda toho najstaršieho očkovaného, pretože mám pocit, že väčšinou všetko chytí prvý, je najviac chorý, i keď musím zaklopať, že naše deti sú pomerne zdravé, virózy (akéhokoľvek typu) u nás v rodine kolujú tak raz za 2-3 mesiace (občas i zriedkavejšie). Starší sa ale do viróz zapája najčastejšie z detí, i keď už vyrastá z veku, keď chytí všetko, čo sa u nás doma motá... Proste mi z imunitného hľadiska pripadá najzraniteľnejší, a to športuje, občas i otužuje...

janeta21
18. feb 2013

My sme odmietli všetky očkovania. Dcérka bude mať 32 mesiacov a naposledy bola chora pred 2 rokmi, keď mala 10 dní soplíky. U nás je regionálny úrad ver. zdravotníctva veľmi aktívny, takže nám dali max. pokutu, napriek tomu, že dcérka má aj tak dočasnú (podľa nich) kontraindikáciu. Zaujímavé je, že samotný "múdry" Úrad verejného zdravotníctva mi na moje otázky ohľadom bezpečnosti a účinnosti vakcín poriadne neodpovedal. Na niektoré otázky mi nedali žiadnu odpoveď a na ostatné len všeobecné, nič nehovoriace frázy!!! Práve oni by mali dôkazy chŕliť jeden za druhým !!!!!! Dali sme ich na súd !!!!

verusa.j
18. feb 2013

@elephant - mohu se zeptat, jakou vakcínou jste očkovali v těch třech letech? Děkuji

elephant
19. feb 2013

@verusa.j očkovali sme 3-zložkovou Infanrix, proti tetanu, záškrtu a čiernemu kašľu.

zdenka99
19. feb 2013

dcérka nemá žiadne očkovanie, vôbec neľutujem a každý deň som vďačná, že som sa o očkovanie začala zaujímať ešte pred pôrodom🙂

elvira
19. feb 2013

Malý je očkovaný podle schématu, nemocný byl asi dvakrát s běžným nachlazením /klepu na dřevo/...
Nemám důvod neočkovat. 😉

ira111
autor
19. feb 2013

@janeta21 a odkial ste ak sa mozem opytat? na sude drzim palce . my ideme zajtra odmietnut tak som zvedava

verusa.j
19. feb 2013

@elephant -děkuji, tohle jsem taky zvažovala, ale děsí mě v té vakcíně ten formaldehyd

janeta21
19. feb 2013

@ira111 Sme z Trnavy. Prvé kolo súdu sme vyhrali, ešte čakáme ďalej, lebo UVZ sa odvolal.

ira111
autor
19. feb 2013

@janeta21 takze sud uznal ze pokuta bola udelena nepravom? drzim vam palce v tomto boji s UVZ 😉

momat
22. feb 2013

Ahojte, je dobre si pozriet dokumentz od Viery Sheibner, je to Slovenska zijuca v Australii posobiaca na vedeckom poli. Ona poukazuje na ockovanie aj zo statistickeho pohladu. Jeden dobry dokument s nou je aj na www.slobodavockovani.
Ira 111 v USA zije sekta Amisov, ktori neockuju svoje deti. Nemaju ziadnych autistov, tak isto nizke percente
srdcovo-cievnych ochoreni, cukrovkarov....

irenkask
22. feb 2013

Doporučujem prečítať všetkým mamičkám, ja som sa to dozvedela neskoro a moja vnučka dostala po druhej hexe rakovinu. Ostatní máte to šťastie že sa to dozviete pred očkovaním. Malá má krvnú skupinu 0Rh pozitív a tie reagujú najhoršími reakciami na jedy vo vakcínach.

http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravo...

loxa
22. feb 2013

@momat ale praveze ja mam informácie ze amishi maju celkom velke percento autistov..Dokonca je u nich pozorovatelna castejsie ako u .."ne-amishov"..Je tazko ich diagnostikovat , kedze oni to odmietaju..ale podla pozorovani a vonkajsich zakov...To ale nic nedokazuje, myslim ohladne ockovania..

zitaje
22. feb 2013

@momat s amishmi to nie je take jednoduche - oni tak celkovo odmietaju vsetky vydobytky modernej doby, cize ziju menej "civilizovane" ako bezni Americania. Tym chcem povedat, ze maju vdaka svojmu sposobu zivota mensiu pravdepodobnost dostat nejaku civilizacnu chorobu.

eva2302
23. feb 2013

@prevenar Ahoj, já bych se chtěla připojit k vaší skupině, my neočkujeme. Mám roční holčičku.
Eva

tonjadabik2
4. mar 2013

Dobry den.ja sa chcem len opytatm maly je silny ekzematik a ma 2,5 roka.je alergik a astmatik a po novom ma aj uzliny po celom tele.. nieje ockovany od 3 mesiacov vobec. ako to citam tak sa ho bojim zaockovat aby sa mu nieco nestalo.. viete mi poradit?