Mám extrémny problém s rýchlym mastením vlasov

sanyxyyy
14. okt 2023

Čaute kočky.
Mám extrémny problém s rýchlim mastením vlasov.
Večer sa osprchujem, vlasy dôkladne zmyjem, šampón od Balea, kondicionér tiež (Balea používam už roky), nechám voľne preschnúť, rozčešem a zapletiem do dvoch vrkočov. Avšak ráno vstanem a vlasy na vrchu mastné .. štve ma to. Nie je deň, kedy by som nemala nutkanie si vlasy zmyť.
Boli aj dni kedy som si vlasy nezmývala aj 4 dni, týždeň .. no žiadna zmena, nič sa nezlepšilo.
Vlasy mám kučeravé, po zadok dlhé. Nežehlím, nekulmujem, sem-tam vyfénujem. Užívam aj vitamíny.
Snažím sa o ne starať, ako najlepšie viem, no to mastenie je .. oh, vraždila by som pre vlasy, ktoré vydržia „sviežo“ a bez umytia aj týždeň.
Môže to byť aj vekom? Počas strednej som taký problém nemala, no ako som zo školy vyšla .. no koniec. (mám 23)
Má niektorá podobný problém?

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
14. okt 2023

@sanyxyyy balea šampóny sú katastrofa. Kúp si poriadny šampón, nech je na mastné vlasy. Ak však máš mastnú pokožku, zázraky nečakaj od žiadneho šampónu. No myslím, že pre teba je úspech aj dva dni bez zmyvania a to by si s dobrým šampónom mohla docieliť..

janai1
14. okt 2023

snažíš sa o ne starať a používaš absolútne otrasné šampóny ktoré akurát tak vlasy ničia... okej ...

kvet123ka
14. okt 2023

@sanyxyyy zmenila som šampón a bolo po probléme. Kupila som si drahsi šampón schwarzkopf profesional a staci mi raz za 5-6 dni umyt.

deedol
14. okt 2023

Iny sampon, napr. Sampuch od ponio, a neumyvat tak, ze ides spat s mokrymi

drake122
14. okt 2023

Balea vyhodit, je to otras.

bronkax
14. okt 2023

1. Nechoď spať s mokrými alebo vlhkými vlasmi
2. Dôkladne a pravidelne čistí kefu a hrebeň
3. Kondicionér nanášaj iba od polovice vlasov dolu
4. Prírodný šampón a kondicionér bez sulfatov ktorý ti zmije nie len maz dôkladne ale aj ten bordel ktorý ti zanecháva umelá balea na vlasoch
5. Skús diagnostiku pokožky hlavy

duppka13
14. okt 2023

Tiez mam ten problem. Co mi trochu pomohlo bolo dat sa radikalne ostrihat lebo som dospela do stadia kedy som nosila vkuse iba masny cop, umyt to bola nocna mora, kilo kondicioneru aby som to vobec rozcesala. Teraz bepouzivam uz kondicioner ani ziadne ine balzamy spreje na rozcesavanie atd. Druha vec je mnozstvo samponu. Davala som si ho strasne moc a to tie zatazuje vlasy. Skus menej samponu a viac napenit. A urcite nie ist spat s mokrou hlavou to su masne hned. Radsej rano umyt a vyfukat. Ja ked nevyfukam tak mam masne do vecera. Kupit kvalitnejsi sampon. A skusit medzi umytiami dat aj suchy sampon mne sa osvedcil ten najlacnejsi od alpy v prasku a to som ich vyskusala uz ozaj asi vsetky na trhu. S rymto suchym samponom mozem mat este jeden den nezmyte vlasy aj rozpustene.

nanka888
14. okt 2023

@sanyxyyy A kondicioner si davas na celu dlzku aj pokozku? Len preto sa pytam, lebo poznam take ktore si na celu dlzku davali a potom sa cudovali 🤷🏻‍♀️

mia_von_prag
14. okt 2023

Na mastné vlasy je najlepší žihľavovy šampón. Vyskúšaj naniesť 2x, vlasy pred spaním treba vysušiť a kondicioner nepoužívať. Ten mastí brutálne

fadama
14. okt 2023

Ja vlasy umývam 6x týždenne.

domiklik
14. okt 2023

@sanyxyyy kúp si poriadny sampon

kaajuiaatko
14. okt 2023

@duppka13 používala som aj ja ten práškový suchý šampón a po diagnostike sa ukázalo ako upcháva vlasové folikuly. Radšej viackrát umyť šampónom ako použiť tento konkrétny suchý šampón.

@sanyxyyy choď na diagnostiku, ja sama som sa čudovala kde všade robím chyby. Tiež som mala dlhé vlasy, fénovala veľmi málo a to bola tá chyba. Keď poriadne nevyfénuješ vlasy a pokožku, môže ti to tvoriť zvýšený maz. Fénovať treba na najnižšom stupni teploty (nie studený) a s najsilnejšou intenzitou. A samozrejme vymeniť šampón - bez SLS (sodium laureth sulfate), ktorý ti zaťažuje vlasy. Dôležité je aj poriadne zmytie šampónu. Keď pôjdeš na diagnostiku, je fajn si dat spraviť čistenie aj od čiastočiek vody, ktoré na vlasoch ostávajú.

sanyxyyy
autor
14. okt 2023

@janai1 vyššie som písala, že vlasy mám zdravé, len to mastenie je problém .. s baleou som nikdy predtým problém nemala, tak si prosím odpustíte ten sarkazmus. Žiadala som o radu, nie o hlúpe pripomienky. Ďakujem.

janai1
14. okt 2023

@sanyxyyy no, nemáš zdravé vlasy a stále platí čo som napísala a vlastne aj všetky ostatné. Ničíš si vlasy nevhodnými prípravkami

sanyxyyy
autor
14. okt 2023

@nanka888 nie, kondicionér len na konce vlasov a pár centimetrov vyššie. Na korienky nie.

sanyxyyy
autor
14. okt 2023

@janai1 áno, beriem .. možno Balea nie je najvhodnejšia a vďaka radám žien vyššie prehodnotím aký šampón si zaobstarám, no myslím, že viem v akom stave sú moje vlasy vs moja pokožka hlavy. Fotku svojích vlasoch som nepriložila, tak sa prosím vyhnite slepému hodnoteniu toho ako moja hriva vyzerá. Pekný zvyšok večera.

nikpa
14. okt 2023

Ženy fakt sa vám zdajú produkty bez sulfatov na vlasy lepšie? Ja som ich používala asi pol roka a v živote som nemala horšie vlasy. Sklamaná som sa zase vrátila k šampónovym chemickým koktejlom, po ktorých som si konečne rozčesala vlasy a začali sa opäť lesknúť a voňať.

zushorvath
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
15. okt 2023

@sanyxyyy Umývaj si vlasy radšej ráno, než večer. Aj tak si ich umývaš každý deň a takto ich aspoň budeš mať celý deň pekné.

kornelies
15. okt 2023

@sanyxyyy Skus sampony z lekarne. Vypytaj si vzorky. Urcite ti pomozu predlzit cas medzii jednotlivymi umyvaniami. Mne napr. pomaha sirovy od dr.Muller z lekarne. Nebudu ti smrdiet z neho vlasy, nemusis sa bat. Skusala som aj Milvu -sirovy sampon, ale ten ma velmi nepatrne mnozstvo siry, nefunguje.

trema
15. okt 2023

A aky konkretne sampon pouzivas? Kucerave vlasy su take suchsie a ak pouzivas napr. sampon na mastne vlasy, tak sa este viac vysusia a vdaka tomu sa viac mastia. Je to taky kolobeh 🙂 ja pouzivam roky balea ultra sensitive sampon a v zime (viac sa mi mastia, nosim ciapku) zihlavovy ponio tuhy sampon. A hlavne musim mat na 100% suchu pokozku hlavy aj vlasy, ked si idem lahnut, inak som mala tiez rano take mastnejsie vlasy. Skus si ich chvilu vecer nezapletat.

matkav21
15. okt 2023

Tiez mam mastne vlasy a teda prisla dom na to, ze ak idem spat s vlhkymi vlasmi, tak sa este rychlejsie mastia, takze radsej vyfenovat, ked nie je cas aby sa volne ususili. Inak to je s mastnymi vlasmi tazko. Hlavne v urcitych obdobiac sa mastia rychlejsie. Niekedy trochu pomoze ked som doma a umyvanie vlasov odlozim o 1 den. Niekedy ani to nepomoze. Co sa tyka samponov, to uz ty vies co si poskusala a co bolo lepsie. Ja ich mam poskusanych vela, hlavne prirodnych.

janai1
15. okt 2023

@zushorvath ďakujem za rady ale myslím ze to patrilo autorke 😀

zushorvath
15. okt 2023

@janai1 jasneee pardon 🙂

zushorvath
15. okt 2023

najvacsia chyba je v tom, ze si vlasy nevysusis, ale nechas ich volne preschnut a take vlhke ich este aj zapleties. Tvoja pokozka hlavy tak nedycha, vlasy sa tam zaparia a preto ich mas rano mastne.
Sampon zmen za lepsi, kvalitnejsi. Ale hlavne dbaj na to, aby si si vlasy vysusila s fenom. Skus a ver mi, pomoze to.

kaajuiaatko
16. okt 2023

@nikpa ja osobne som spokojná, mám vlasy lesklé aj voňavé. Je pravda, že prvý šampón mi nesadol, ale po zmene nemám jediný problém s vlasmi, sú lesklé, voňavé, mám "ľahšiu" hlavu, dokonca mám väčší objem. Možno treba vyskúšať viac druhov alebo sa poradiť s kaderníčkou, ktorej nejde len o to predať šampón, ale ktorá sa naozaj zaujíma o stav vlasovej pokožky a aj vlasu samotného.

rk123
16. okt 2023

vlasy sa maju vzdy vysusit fenom.
pokozka sa nedobre vysusi ked schne volne, zapari sa a toto moze byt ten problem.
plus hormony sa vekom menia, to ze si nemala problem s mastenim doteraz, neznamena, ze sa nezmenili hormony a vlasy sa nezacnu mastit 🤷🏽‍♀️

nikpa
16. okt 2023

@kaajuiaatko vyskúšala som ich viacero ale žiadny sa mi nepozdával. Ty aký používaš?

pkgirl30
16. okt 2023

mám ten istý problém, mohla by som si umývať vlasy každý deň, ale už zhruba 2 mesiace používam šampón Elseve od L'Oreal a balzam iba raz za mesiac, omnoho lepšie, vlasy vydržia aj 4 dni bez umytia