Ako dlho a ako často kojiť?

sykorecka7
7. jún 2015

Ahojte maminky, este ma to len caka a zatial neviem ako casto a ako dlho kojit dietatko. Viem len, ze prve tri tyzdne aj kazde 2-3h, ako dlho vsak? A co po prvom mesiaci az do prveho polroku? Poznate nejaku stranku na internete kde je to popisane? Dakujem

monhla
7. jún 2015

Skús http://www.mamila.sk . Preštuduj si. Inak ja som sa pri kojení nikdy neriadila hodinkami. Ak bábo chcelo, tak som nakojila aj každú pol hodinku /hlavne v lete počas horúčav/ a keď spalo 4 hodiny, tak som vtedy nekojila. Pri kojení je tá výhoda, že je takmer nemožné bábenko preŕmiť - ak je sýte tak prestane aj samé a a má hlad po dlhom spánku tak vypije viac.

fra
7. jún 2015

tak dlho ako bude chcieť a tak často, ako bude chcieť 🙂 (nám to tak fungovalo pri všetkych deťoch úplne bez problémov, dokonca pol roka nepili ani žiaden čaj ani vodu, nemala som žiadne fľaše.... priberali ale neboli príliš tučné a boli úplne spokojné)

siska53
7. jún 2015

@sykorecka7 ako sa vam(dietatku a tebe) bude chciet.
Moji papavali aj kazdu hodinu ci dve. A to az do pol roka..hoci mala obcas vydrzala aj 3-4h.,alr zas nasledne to bolo aj kazdu polhodinu.
Maly po ochutnani prikrmov si dam znizoval pocet dojceni.dojcili sme sa rok a asi od 7.m.to postupne kleslo na 2-4denne.
Mala zas az tak na prikrmy nebola,dojcili sme sa skoro 2roky a az ked zacala behat 15-20x za den,tak som jej to obmedzila na rano a vecer a neskor uz len na rano. Ale to uz mala cez 20mesiacov.
Syna som odstavila,lebo ma to uz bolelo a tvorili sa mi podliatiny a dceru preto,lebo som byvala prehnanr casto chora.

Takze dojci tolko,kolko bude potrebovat tvoje babatko a a z neskor si zvazite,dokedy budete pokracovat. Ja som ale neskoncila skor,nez som citila,ze babo odstavenie prijme. Asi tak.
Ale hlavne to hned nevzdavaj a obrat sa v pripade problemov na laktacne. Stale lacnejsie ako UM.

ellca123
8. jún 2015

ja som kojila kazdu stranu 15 min.
vlozila som moj prst do pusinky uvolnila som prsnik a druhu stranu
do kedy bude chciet a napr.nezaspi
nemala som ziadne zapali