Ako zbierať malé množstvá materského mlieka?

sumalee
7. máj 2023

Ahojte prosím vás mám v tom chaos, všade sa píše inak.. snažím sa kojiť aj keď musím aj dokrmovat, tak skúšam aj s ručnou odsavat...ale za 20 min so odsala tak 20ml, a bábätko mi vypije 60 ml umeleho, tak by som mojim rada nahradila asponnjednu dávku umeleho...ale neviem ako to zbierat, mam teraz 20ml, prelejem si ich do flasky, dám do chladničky a môžem potom napr.3 hod doliat k tomu ďalších 20? Ze doliat do chladeného mlieko izbovej teploty? Ďakujem;)

3petka
7. máj 2023

@sumalee mala by si dať aj to vychladit a potom uliať dokopy. Nemalo by sa robiť že dáš do vychladenej teple.

sumalee
autor
7. máj 2023

@3petka ďakujem, tak spravim tak..a citala som ze pri izbovej teplote vydrží 4 hod, takže to asi môžem zbierat do tej istej flasky a tak dat do chladničky ze?

diavant
7. máj 2023

Ja by som asi dokrmila rovno tych 20 a on mozno zvysi interval alebo znizi pocet krmeni. Ale zas nie ak by mal vracat.

anavixy
7. máj 2023

Prelejes odsate mlieko, dáš do chladničky. Potom na dalsie odsavanie nove mlieko prelejes do dalsej nadobky, das do chladnicky. Ked budu obe rovnakej teploty (rovnako schladene), zlejes dokopy. To co stalo maximalne 4h vonku (v zavislosti ci vonku znamena 22 stupnov alebo napr 26) by sa malo hned spotrebovat, nie ste dalej uschovavat v chladnicke. Ved na tom nie je nic zlozite, len musis pouzit viac flasiek alebo sackov 🙂

sumalee
autor
7. máj 2023

@anavixy no nič nie je zložité keď to človek vie 🙂 preto sa radšej pýtam aby som niečo neurobila zle...a keď bolo vonku 2 hod nevadí ze som ho dala ešte do chladničky? Môžem ho ešte použiť?

anavixy
7. máj 2023

@sumalee presne 🙂 ale ano, mozes, len nabuduce radsej cerstve zachladit. Neviem kolko si po porode ale odporucam elektricku odsavacku, myslim sk ze aj odsaje viac a hlavne to pohodlie… A power pumping poznas? Odsavas alebo dojcis aj v noci? Ak mas ig, najdi si exclusive_pumping, lipirea_blog, vasa_laktacna_konzultantka, najdes tam veelmi vela rad a tipov (ohladom osavanie, dojcenia, skladovania, krmenia a dalsich veci) na nezaplatenie, ktorym mozes 100% verit.