Ako zlepšiť kojenie, aby dieťa nemalo stále grgy a vzduch v brušku?

saraandsara
22. apr 2020

ahojte,
dcera ma mesiac a od zaciatku nas trapia grgy- je to taky kolotoc- nakojim a potom place odgrgeme a zase nakojim a zase grg.
Moze byt ze zlou technikou kojenia nabera prilis vela vzduchu a to ju potom trapi?
Niekedy pocas kojenia jej vyteka mliecko z ust a niekedy aj pocujem ze nabrala vzduchovu bublinu. Ona ma malinke ustocka ale prisatie mi pride ok (prsia ma nebolia a mlieka mam ok).

penelopa
22. apr 2020

Môže to byť reflux.

lucyluv
23. apr 2020

Moze to byt prilis silny tok mlieka, u nas to tak bolo, treba skusit inu polohu pri krmeni.

kataka10
23. apr 2020

@saraandsara treba smerovat bradavku na podnebie babatka. Bradu zatlacit do prsa a hlavku jemne zaklonit. Nostek musi byt volny, vzdialeny cca 1cm od prsa. Mne tieto zasady od laktacnej poradkyne celkom pomohli pri kojeni, hlavne ked som mala silny tok a malemu az zabiehalo mlieko.

ivangeline
23. apr 2020

Ten istý problém. Od narodenia. Už ani nemám také napraskane prsia a skoro stále to isté. Plus hrozne kakanie/prdy. Puči sa. Prso pomáha pri tom uvolnovani a posuvani v crevach ale ona nevie čo robí s tým prsom..a ja som niekedy bezradna. Väčšinou dojčim len hneď po prebudení,keď je spokojná a sustredi sa na cuckanie,ešte má zavreté oči. Ak je dlho hore,nukam zas...no potom to grganie.. a celkovo,keď chce kakat,tak ju neviem dát do správnej polohy a prisatia. Pusta,cmuka a zas ťahá.. :/ Vlasy mi z nej už siveju.