Ako zvýšiť tvorbu mliečka ?

bubu4125
13. jún 2011

Potrebovala by som rady ako zvýšiť tvorbu mliečka!
Malinká sa mi narodila predčasne a je ešte v inkubátore! Mlieko si odsávam, ale čím ďalej je ho menej!
Pijem aj 3l vody denne, skúšala som už aj čaje na podporu a dokonca som si kúpila aj homeopatiká, tj Ricinus communis 5ch!
A nič! Pri jednom odsávaní sa mi podarí odsať ráno okolo 40ml ale večer je to už niekedy len 15ml! Odsávam cca každé 3hodiny!

kablika
13. jún 2011

Mala som podobnú situáciu, treba vydržať. Ostať pri odsávaní cca á 3hod, ale max 15-20 min, aspoň 2x v noci. Výsledok sa nemusí dostaviť hneď ten deň, ale skôr až na 2-3 deň.
Skúsiť veľa spať, nemyslieť na zlé veci, ale pozitívne.
Viac vody denne nemusí pomôcť, treba oddych a hlavne nad tým mliečkom veľa nerozmýšľať.
Držím palce, ja som nakoniec odsávala pre moje predčasniatka 9 mesiacov a to na začiatku tiež museli mať aj umelé mlieko.

Plné materské mlieko sa aj tak tvorí až cca 2týždne po pôrode, toto prvé mlieko je veľmi cenné, ale máloktorá mama ho má hneď veľa. Takže netreba hneď vešať hlavu 🙂

keby čosi kľudne IP (len mám dnes črevnú chrípku ☹ tak skôr napíšem zajtra

smarti
13. jún 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/mam-malo-mlieka-ako-dalej-2/ skús pozrieť aj tu. Mne osobne najviac pomáhala vinea vybublinkovaná, ale tiež som pila čaje, homeopatiká, zaprážkové polievky, acidko, veľa tekutín. Snažila som sa myslieť pozitívne, veľa oddychovať, čo niekedy ale pri deťoch nie je možné. Celý prvý polrok som riešila mlieko, nikdy som ho nemala extrémne veľa, malá síce priberala, ale vždy som sa obávala, či má dosť mliečka. Paradoxne, keď sme začali prikrmovať a prestala som sa mliekom tak intenzívne zaoberať, tak ho bolo tak akurát a nikdy som nemala pocit, že ho mám málo. A kojíme dodnes. Prajem veľa trpezlivosti a zdravé bábo.

nani7278
13. jún 2011

V prvom rade prajem bábätku aj Tebe veľa sily, v druhom rade praktická rada. Podľa mňa by bolo fajn nájsť si poradkyňu pri dojčení v okolí, okrem toho, že pomôže so zvýšením tvorby mliečka, pomôže aj psychicky a v takomto ťažkom období to nie je na zahodenie... 😉 . Dobrá je senovka grécka a benedikt lekársky, ak by sa Ti podarilo zohnať. Presné návody nepíšem, najlepšie nakontaktovať poradkyňu v mieste bydliska a s ňou sa dohodnúť, čo a ako- na www.mamila.sk. A dovtedy sa tešiť z každej odsatej kvapky, pre bábo to má nesmierny význam, aj keby muselo dostať aj niečo iné. Držím vám palce.

dugyna
14. jún 2011

ahoj bubu,v prpvom rade prajem nech male co najskor je s tebou.mne chyba troska viacej informacii ako predcasne sa narodilo?si s nim v nemocnici?trosku potrebujem upresnit situaciu...mliecko nosis dietatku a je krmane cez cievku?kolko ma drobec tyzdnov? odstriekavas alebo odsavas?
treba zotrvat v odsavani kazde 3hodiny oba prsniky, maxpo 15min.,treba odsavat aj v noci kazde 3 hodiny.druha vec je ze neznamena ze ak neodsajes mliecko nemas, su zeny ktore mlieka maju kvanta a napriek tomu nevedeia odsat. tekutiny je super ze pijes, mas spravny pitny rezim ale to sa na tom neodrazi.
dobre su senovka a benedikt, pripadne costi. a treba sa aj dobre vyspat.
to ze ako stare je male ..proste by bolo dobre priblizit..ci uz ho mozes brat na rucky z inkubatora ci este je v nutri len z urcitych zdrav.dovodov..atd- ak je mozne dietatko vybrat von je dobre si ho prilozit pod tricko na telo-nech ta citi a ty jeho bude to mat pozitivny vplyv pre male i pre teba...cize to je troska malo co si uviedla....
pripadne napis iP