Dojčenie a fľaša

16. okt 2022

Ahojte podla vas pri tejto flase by stratil zaujem o prsník? Vola sa Dr.Brown´s Medical dojčenská fľaša 60ml a cumlík Preemie . Ak su nejaké take flasky kludne napíšte prosím.

kikulienka94
16. okt 2022

pri hocakej flaške hrozí, že sa dieťa prestane dojčiť. aj potrebuješ dokrmovať UM, tak skús cievku .. aké máš staré bábo?
https://www.mamila.sk/sk/pre-zdravotnikov/lakta...

autor
16. okt 2022

@kikulienka94 a ta medela calma?

elis248
16. okt 2022

Pri obidvoch deťoch som kombinovala dojčenie a umelé mlieko z fľašky. Staršieho som kojila 11m a sám sa odstavil, mladší bude mať za pár dní 1 rok a zatiaľ pokračujeme v dojčení a nie je problém. Na umelé mlieko používam fľašu Nuk first choice.

kikulienka94
16. okt 2022

pri satí z hocijakej fľašky dieťa používa iné svaly v ústach, ako pri dojčení. Jednoducho to nie je to isté, ...Ani v prípade tej Medely si nemyslím, že zázračne vyvinuli náhradné prso vo flaške :D to, že niektoré deti to ustoja a dojčia sa v kombinácii s flaškou nie je záruka, že tebe to nič nepokazí. Poznám veľa prípadov, kde fľaška dokazila dojčenie tak, že museli mamičky prejsť na UM už v začiatkoch dojčenia. Mimochodom prirodzené odstavenie dieťaťa nastáva cca 2,5 roku 🙂

stanislavicenka
16. okt 2022

@kikulienka94 suhlasim. Takze ziadne samoodstavenie v 1roku neexistuje. Je to iba dalsi strajk.
@autorka drzim palce, ak chces dojcit, aby si to ustala,a hlavne, aby si mala myslienky v hlave zrovnane, a nevystrasil ta ani dojcensky strajk

mimi2019
6. nov 2022

Bohuzial, je to tak, ze nie je to iste. Z psnika to ide daleko tazsie a tak si lahko zvyknu na flasku. Syn vzdy protestoval dlhyyym placom ked mal pit z flasky a potom zase dlhyyym placom ked mal opat pit z prsnika. Myslim ze nezalezi na flaske, skusila som ich viac.