Nočné dojčenie každú hodinu

5. sep 2021

Viem, že podobné témy tu sú, ale tam som nenašla všetky odpovede.
Mám 11 mesacnu, dojcena, ale rada by som s tým sekla, keďže do polnoci vstane tak 2-3x a potom pospi max hodinu a znovu sa zobudí a tak ťaham až do rána. Trva to uz cez 2 mesiace a už nevládzem a musím sa starať aj o staršieho. Cumlik moc nechce, mám nočné dojčenie nahradiť vodou alebo UM, alebo nedávať vôbec nič? Odstaviť uplne alebo nastaviť, že dostane prsnik ale najskôr o polnoci?
Som rozhodnutá dojčenie ukončiť, takže rady vydrž a pod. mi písať nemusíte (pre mamilu).
Uvítam rady, typy, skúsenosti. Vďaka.

katkasmacka
5. sep 2021

Ahoj,mam skusenost,obe deti kojene, v noci co 2hodiny na ciciku. Pri malej som to sekla cca v 16mes,spanok sa upravil,max raz v noci sa zobudila,ponukla som vodu ale vacsinou zaspala len tak. U maleho(18mes) som obmedzila kojenie na 2-3krat do dna-bo UM mi nechce a tiez prespi celu noc max raz sa zobudi. Lahnen si k nemu a vacsinou zaspi. Moja skusenost je ze ked prestanes kojit spanok sa zlepsi,podstatne. Drzim palec.

makova333
5. sep 2021

11 mesacne dieta sa nepotrenuje v noci dojcit a uz vobec nie 2-3 za noc. Pojokne daj vodu a rano 5-6 nadojci.

ajka0207
5. sep 2021

Neodhovaram, len konštatujem že to odstavenie nemusí pomôcť, najmä ak nahradis UM, viem o viacerých prípadoch keď dieťa pilo 4-5 krát za noc UM. Či by ti s tým pomáhal muž? Našej sa spánok zlepšil keď som odstavila, budila sa už "len" štyri razy za noc.

autor
5. sep 2021

@ajka0207 za 4 razy za noc by som bola vdacna. U nas to je 7-8x priemer ☹️

martinoocka
5. sep 2021

Ja som mojej tak obmedzila, ale kôli tomu že som chcela obnoviť cyklus a otehotnieť....proste v noci som nedala, až ráno....asi dve tri noci plakala dosť potom keď sa aj zobudila mrncala ale zaspala znova, no aj tak som sa veľmi nevyspala keďže sa budila a prehadzovala .....nejake 2 týždne to trvalo. Ešte mala zvyk že ma musela držať za bradavku a tak zaspala 🙈...no už bola podstatne staršia,mala 1,5 roka takže bola rozumnejšia a chápala že jej dám ráno keď budeme vstávať....časom sa už prestala budiť celkom , keď tak sa zobudí len sa napije vody ...

lala123
5. sep 2021

Ja som to mala podobne ...staršia tiež ale keďže bola iba ona tak som si vedela lahnut s ňou poobede a niejak som to dala skoro do 2 rokov . Ale pri mladšej to už nešlo presne ako píšeš musela som fungovat takze som sekla z dňa na deň okolo14-15 mesiacov....Proste som jej prsník nedala ale pomojkala pohojdáva dala cumlíka hotovo. Ale hop, tak alo to fungovalo pri staršej pri nej nie . Tak po tyzdni nastúpil manžel on ju zobral na ruky pohojdál, pomojkal a dal cumlik. Toto zabralo.

nikpa
5. sep 2021

U nás zabralo nahradiť vodou. Skús a keď nezaberie tak UM, nie si predsa otrok, ja by som toto ani mesiac nedala.

mareri
20. sep 2021

nemaš slabe mliečko?

luccija
20. sep 2021

Nejdú jej zuby?vtedy sa deti často budia.Skus dať večer Nurofen.Ako ju chces naučiť, že dostane prsník až o polnoci🙂keď nechceš kojit, tak by som dala umelé mlieko podľa mňa je ešte malá byť celú noc bez jedla.A skúšajú cumel.Jedava cez deň dosť?