Odtiahnutie týždňového synčeka od prsníka

vasjar
15. jún 2021

Ahojte, malý (1 týždeň) stále zaspáva pri kojeni, potom už len cucka bradavku, je dobré ak ho od prsníka odsajem tzv "na silu"? (teda vlozim malíček)

florianabotosova
15. jún 2021

@vasjar môj to tiež robil ze spal na prsníku skúste ho budiť? Môj keď sa nezobudil tak som ho dala dole z prsníka

suzitok
15. jún 2021

Moj takto "spal" snad aj do 7-8mesiacov...vyslovene som sluzila ako dudel...ja som vždy pockala, kym tvrdšie zaspi a bud som strcila malicek a prsnik uvoľnil, alebo som sa skusila pomaly odtiahnut a pustil sam...

vasjar
autor
15. jún 2021

@florianabotosova ako ste ho dali dole?

eternity24
15. jún 2021

@vasjar odporúčam sa obratit s týmto na laktacnu poradkyňu z mamily, poradia Vám odborne. Ich zoznam nájdete na mamila.sk. Alebo im skúste napisat mail. Aby ste na základe rad tu na mk nespravili v dojčení nejakú chybu. To by bola škoda.

florianabotosova
15. jún 2021

@vasjar dala som mu malíček do kútika úst vtedy keď nesal. Párkrát sa mi podarilo tak keď sal a natiahol mi bradavku do aleluji. Skúste nejakú laktacnu poradkynu ak vám pomôže. Ja som malého kojila necelé 2 týždne. Pravidelne prikladala a aj vtedy keď si on žiadal. Nakoniec ako sa prisal a papal sa mi zodrala koža kus z bradavky a dvorca tak som ho z pravého prsníka od stavila lebo sa mi to rozkrvacalo tak som z toho prsníka iba vytláčala alebo odsavala. A dávala som ho na ľavý kým sa pravý nezahojil. No nakoniec sa mi začalo malo mlieka tvoriť a to som brala vitamíny na podporu tvorby mlieka, rôzne stavy som nato píla a aj stravu som mala nastavenú tak aby malého bruško nebolelo. A posledne dni kojenia boli už pre mňa katastrofa strašne bolesti ze som aj plakala keď som kojila malého. A laktacna mi nato ze ma kojenie boli napísala ze môžem mať mykozu na prsnikoch. Žiadna rada ze ako správne priložiť malého alebo niečo podobné.

vasjar
autor
15. jún 2021

@florianabotosova och no ja mam s bradavkami to isté, síce až nie úplne ako vy ale podobne. Každé ďalšie kojenie sa len bojím ze to bude bolieť. Malý do pusy dvorec ani nedáva, vždy sa sklzne na bradavku ale vtedy pekne saje. Z ľavého prsníka mi ide malo mlieka a z pravého až veľa.

eternity24
16. jún 2021

@vasjar Tok mlieka je v poriadku. Moja slečna pila z jedného oveľa menej ako z druhého. Teraz ma 19 mesiacov a stale dojčím. S bolesrivostou bradaviek aj so skĺzavanie Vám najlepsie poradí laktacna. Tiez nam pomohla. Bolestivé bradavky treba natierať, natierať, natierať najlepsie lanolinom. Skĺzavanie vyriešiť s laktacnou.

mareri
21. jún 2021

tiež som to takto robila, vždy mi pri dojčeni usnuli a po chvilke sa budili že su hladne

wawna
22. júl 2021

nevadi, nechaj ho spinkat a kde bude hladny, tak sa zobudi a napapa sa zase