Problém s odstavením od kojenia

fialka821
9. aug 2014

Mala.bude mat.2 roky stale sa koji a mala papa normalnej.stravy. odmieta aj vodu len prsnik.chce.cez den v noci a vsade a kedy.sa jej.zachce. Problem je
vsak v tom ze ona z.toho moc pribera. Neustale.si vyzaduje.moju pozornost ma to.ako.dudlik. Doktorka poradila.odstavit nacisto alebo.obmedzit.
Neje mastne ani slane,sladke od coho by mohla.tak.priberat. Je v neustalom.pohybe neobsedi ani minutu. Som uz.zufala. Uz som si tu precitala vela ale nik taky problem.s.pri beranim nemal. Ak.si.natriem.prsnik zlize.to.alebo utrie. Nevadi mi kojenie ale jej priberanie.ma ubija boli.ma to a.chcem jej.pomoct. dakujem.

luba41
9. aug 2014

a kolko váži? čo je to "moc priberá"? materské mlieko je stále ideálna strava pre dieťa, či má mesiac, rok alebo 2 roky..nemá skôr nejaké zdravotné problémy? /nie že by som chcela strašiť/..inak vela dojčených detí ešte v tomto veku uprednostnuje MM pred normálnou stravou..
@fialka821

monicm
10. aug 2014

@fialka821 ak chceš naozaj odstaviť,musíš byť v prvom rade o tom presvedčená ty a potom ísť na to dvoma spôsobmi.bud postupne budeš vynechávať dojčenia,napr. si necháte len dojčenie pred spaním a všetko ostatné zrušiš,alebo odstavíš úplne,vtedy býva veľmi dobrým pomocníkom,ak s dcérkou trávi väčšinu času niekto iný,prípadne ty odídeš na týždeň preč,ale na toto nie je každý stavaný a nie každý to dokáže.v tom prípade si to s ňou "pretrpíš" ty.ja som síce zástancom dojčenia,ale všetko má byť s mierou.ak však chceš dojčiť nadalej a nič nevadí ti nič iné okrem toho,že priberá,skúsila by som sa poradiť s dr. či to nemôže byť aj niečím iným,napr. štítna žľaza a pod.hoci asi je jednoduchšie odstaviť a sledovať,či sa to zmení,ako dieťa vystavovať všetkým možným vyšetreniam.

fialka821
autor
10. aug 2014

Luba41 vazi 21kg ma dva krat viac ako ine deti jej veku. Ja si to tiez myslim uz sme boli na vysetrenusch stitna zlaza to nie je. Pritom mala je v pohybe nie je vobec leniva,beha ako sarkan.

fialka821
autor
10. aug 2014

monicm dakujem za odpovede dievcata,doktorka povedala odstavit aspon zredukovat alebo odstavit nacisto. Odkedy nepije hip caje vzala.som jej ich a ma cistu vodu ani nepije vobec. Napije sa trosku a koniec nechce pivie fuj. Pekne si vypita papat ze chce ham ale nie jedlo.len ciciku. Teraz sa pokusam cez den jej obmedzit ako sa da len ona inak.nevie zaspat len stym tak neviem.

luba41
10. aug 2014

@fialka821 ak teda nemá zdravotné problémy a priberá z MM-čo je prirodzená strava pre dieťa, tak by som sa neznepokojovala..iné by asi bolo, keby tak priberala z ostatnej stravy..ked odstavíš, čo ked nebude chcieť jesť nič iné? odstrán jej z ostaného jedla sladkosti, tučné jedlá a pod. a skús napísať do poradne mamila-ohladom toho priberania.. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/

fialka821
autor
10. aug 2014

luba41 sladke a tucne jej vobec nedavam a ani nechce mozno za mesiac kusok malej cokolady alebo ked je.oslava a vidi binych pyta ale inac vobec. Doktorka povedala len tolko odstavit a varit celozrnnej muky a podobne ziadne vypraxane ani to nezje da dolu struhanku len ciste maso zje troska ked uz vidi nas v nedelu. Dakujem napisem tam.

luba41
10. aug 2014

@fialka821 možno sa jej váha teraz stopne a ďalšie 2 roky nepriberie nič, pretože telo má z čoho fungovať.. 🙂 a je vysoká? alebo genetické iné predpoklady k tomu? výška, váha rodičov? to všetko môže ovplyvnovať..

fialka821
autor
10. aug 2014

Je taka na 2 roky aka ma byt podla lekarov 2 dieta len.vahu ma.aj.skoro dva.krat taku aku by mala.mat. Mame v rodine silnejsich aj otca ma ale ten len tetaz pribral predtym silby nebol a on ma dkoro 190 vysku. Ja mam 165 a 59 kg. Ano aj.doktorka to hovorila ze aj genetika,vies len.ja.moc.toho.nenajem tak.neviem.z.coho mala.pribera.
Dnes ranajky mlieko potom trosku pila vody,obedovala polievku a troska ryzy s teraz sa koji lebo ide spat.

siska53
10. aug 2014

@fialka821 tie deticky su rozne..moja zas papka ala dost menej,kym som ju dojcila na poziadanie..zas bola z tych chudsich dojcenych deti...ja som jej musela denne dojcenie vylucit (v noci nepytala),lebo uz ma strasne boleli prsia a mala som aj zdravotne problemy...mojej stacilo,ze citila ocot na prsiach... Potom sme sa dojcili uz len rano a vecer,neskor uz len rano a rozpapkala sa viac.

No dojcene deti byvaju aj chude,aj tucne,aj normalne...takze pokial to nie je zo stravy,malo by to byt ok..ale skus,ako ti radili maminy...ak ma.krvne testy a tie vysetrenia v poriadku...

fialka821
autor
10. aug 2014

siska53 este pojdeme na krv tak uvidim ale uz som zufala,moc ju lubim a je sikovna plna energie vobec nie je
leniva tak nechapem.

jana_eyre
10. aug 2014

@fialka821 moj prvy tak velmi priberal z materskeho mlieka.. v roku mal 12kg, nevedel sa vdaka tomu hybat.. nikto mi neveril, ze ho kojim, kazdy ze urcite je na umelom a davam mu ho vela.. az ked videli naozaj ze kojim, kazdy tvrdil, ze mam smotanu.. myslim, ze som mala dost tukove mlieko a on velmi vela pil.. tiez menej papal kym bol kojeny, tiez pil menej vody a vela mlieka.. kojila som ho do 15tich mesiacov.. odstavila som ho preto, lebo som bola tehotna a uz ma to vsetko velmi zatazovalo..

bolo to tak, ze zacal byt chory, plakal kvoli upchatemu nosu a mna napadlo, ze ved ho aj tak chcem odstavit, budem teraz pocuvat rev a o dva tyzdne to tu bude znova? tak ho odstavim rovno a bude.. ani neviem akym zazrakom sa napil z flase sunaru a odvtedy si ani nevsimol, ze nema prsnik.. neskor som citala, ze sa to tak neodporuca, ale nemal z toho absolutne ziadnu traumu, bol v pohode a odvtedy aj lepsie spaval, aj papaval.. od roka pribral iba jedno kg a vyrastol.. teraz ma 2,5 roka a je uplne normalne vyzerajuci chlapcek, na svoj vek troska vyssi - ma 13kg a 96cm..

skus ju postupne odstavovat, ak si na to ty sama pripravena.. zacne viac papavat urcite a kg navyse sa stratia.. ale samozrejme najprv vyluc vsetky mozne zdr.problemy.. vela stastia 🙂

fialka821
autor
10. aug 2014

@jana_eyre dakujem pekne.troska.mi.odlahlo. Aj o mne si.to.kazdy mysli a strasne to boli ale pokusim.sa prenuvsetko spravit. Uvidim ako dopadnu krvne testy a snad.bude fajn. Uz cez den ju nekojim snazim sa ju zabavit aj.ked pisti ale potom zacneme sa jiecomu venovat a.je dobre a ciciku.ma len ked ju uspavam.