Tvorba materského mlieka

kristina2904
24. okt 2023

Ahojte chcem sa poradiť. Mam 5 dní po porode mliečko sa mi tvoriť začalo sme len na materskom mliecku kojime sa dlho hovorili mi v nemocnici ze by mlieko malo začať striekat. Zatiaľ len kvapka viete mi poradiť kedy cca očakávať? Viem ze je to individuálne ale len tak difamxze o mliečko neprídem. Plus kojila z jedného prsníka kým sa nedostaví ak ešte pýta ponúknem jej ten istý ak nechce skúsim druhý

A ešte viete kde prepichuju uška dievcatkam v pripade ze mi doktorka povedala ze už to nerobí ? 😄

bolarazjedna
24. okt 2023

No mne mlieko nikdy nestriekalo (ak teda nerátam časy okolo 2 mesiacov, keď mi niekedy v noci prespal aj 8hodin, tak vtedy áno), ale pri pravidelnom kojeni nie. Dokonca som mala problém odsat mlieko a pri podávaní vitamínu D som mala problém vytlačiť tie 2 kvapky mlieka z prsníka. A syn sa kojil bez problémov do 13mesiacov. Iba prvych 6 týždňov som ho dokrmovala s UM.

jarnajar
24. okt 2023

Dojčím už druhé dieťa, dokopy skoro 5 rokov skúseností a za ten čas mi ani raz mlieko nestriekalo, ani odsať som veľa nevedela 🙂 je to veľmi individualne, nesleduj to, často prikladaj, striedaj prsníky aj viackrát počas dojčenia... Všímaj si len, či dosť ciká.
Náušnice - googli podľa miesta bydliska, môže to spraviť aj pediater, ku ktorému nepatríte. Alebo počkaj na nastrelenie (6 mes.).

nin12345
24. okt 2023

@kristina2904 ak ti samovolne kvapka mas ho az az neboj sa

anavixy
24. okt 2023

Toto je podla mna dalsia nepochopena informacia, alebo zle podana. Mlieko ti vobec nemusi striekat, nema to ziadnu vypovednu hodnotu o mnozstve mlieka, akurat tak o let down reflexe, ktory je niekedy silnejsi a niekedy slabsi a praveze ten silnejsi byva na skodu. Navyse ta o par tyzdnov caka zmaknutie prsnikov, resp. ustalenie tvorby, ani to neznamena ze mas menej mlieka, tak sa nezlakni.
Nausnice napichuju na orl, v piercingovych studiach alebo nastreluju v zlatnictvach.

ivangeline
24. okt 2023

Hlavne,ze hlce...nic striekat nemusi. Zvycajne su 6t plne prsia,ze vie kvapkat... pri 4tom som uz ani to nemala a dojcim.. a rastie.