3 týždňové bábätko sa trhá zo spánku

danielka1982
6. jún 2012

Maminky poraďte...Som už zúfalá...Malá sa mi trhá zo spánku cca každých 5-10 min..Napapaná je,čajík nechce,cumeľ ju upokojí na krátko,skúšala som aj masírovať ale nemá nafúknuté bruško,kaká aj prdká,teplotu nemá...dokrmujem ju asi 2 týždne ale nie vždy...Stále plače... ☹ ak tu už je taká téma tak sa ospravedlňujem ale neni ani čas hľadať...

soldi
6. jún 2012

@danielka1982 zavinovat si neskusala?

xlucia
6. jún 2012

@danielka1982 pokial normalne kaka, tak ju zavin, aby jej nohy a ruky nelietali. chyba jej istota z bruska.

hajanka
6. jún 2012

ako pise @soldi skus zavinovacku, ta by mala znizit "lakaci" reflex, ktory moze babetko zobudit a rozplakat. Upokojuje dietatko, predchadza stresu a zmiernuje symptomy koliky tym, ze vytvara pre dietatko podmienky podobne podmienkam v matkinej maternici, kde bolo dietatko vzdy v bezpeci a uzko spate s matkou.
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/novorodenci-v-perinke-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/aka-je-dobra-zavinovacka-na-leto/
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/ulitka-pre-babatka-2/

danielka1982
autor
6. jún 2012

@soldi ani to nepomáha...berie vitamíny necelé 2 týždne kôli chudokrvnosti...môže to byť z toho,že ich už má dosť?zajtra ideme do poradne tak dúfam,že bude všetko v poriadku...včera cez deň bola tiež taká mrzutá a v noci spala pekne až som sa čudovala keď spala 4,5 hodín v kuse...

ichbinich
6. jún 2012

@danielka1982:
Popisala si dva problemy: strhavanie a plakanie.
Strhavanie je Moorov reflex, je to normalne u novorodnecov. Ako pisali @soldi a @xlucia, skus ju dat do zavinovacky (ale musi mat volne nozicky!) alebo zavinut do tenkej decky. Mozes jej dat aj napr. zrolovany uterak okolo hlavicky, aby sa necitila v postielke tak "stratena".
Plakanie sa da tazko povedat na dialku.
Ak ale neplace kvoli brusku, tak jej nevyhovuje nieco ine: moze jej byt zima, teplo, je unavena, naopak sa nudi, ma prilis vela vzruchov... To my na dialku neposudime. To musis zistit ty, a to skusanim. Ak je kludna, ked je pri tebe (o co sa stavim 😉), tak si kup ergo nosic alebo satku. Bude pri tebe a spokojna a ty mozes robit ine veci. Hlavne vyhod z hlavy prezite nazory typu, ze ju naucis na ruky a rozmaznas a pod. To je blbost. Mas doma novorodeniatko, ktore ma PRAVO na pritomnost blizkej osoby-mamy a byt v naruci. Ona si musi pomailcky zvyknut na nas "velky svet".
Niekedy pomaha biely sum na ukludnenie: rozladene radio, fen, vysavac,... Ja som tomu neverila, kym som to nevyskusala na vlastnom synovi. To bol jeho "vypinac placu". Babatka totiz pocuju v brusku sum krvi, preto ich to ukludnuje. Spolu so zavinovanim a telesnym kontaktom im to primonina bezpecie bruska.
Odparucam aj Dr. Harvey Karp: Najstastnejsie babatko na svete (The Happiest Baby on the Block), su tu aj diskusie. Najdi si pripadne nazorne videa na internete, najdes aj zavinovanie.
Vsetko dobre!