Ako odučiť od plienok?

mimifi
17. jún 2012

mám dvojročného chlapčeka už dva mesiace chodíme na nočník, ja ho dávam v pravidelných intervaloch po spaní, pred spaním a po jedení. Sem tam sa vycikáme a teraz som ho nechala bez plienky cez deň a keď ho dám na nočník nevyciká sa a keď mu treba tak sa ide schovať a tak sa vyciká aby ho nik nevidel a to iste aj s kakaním. Neviete poradiť, prečo mi to začal robiť.

anjelicek26
17. jún 2012

@mimifi - hm ked to vie evidentne kontrolovat, tak to bude vzdor... nevzdavaj to, plienku mu uz nedaj a zacni ho chvalit, odmenovat, ked na tom nocniku nieco spravi... mat k tomu pozitivny vztah je najdolezitejsie... ked sa stane nehoda - len povedat - neboj, nabuduce stihnes do nocnika a maminka ta bude moct pochvalit. Urcite nekarhat.... Lebo aj negativna pozornost je pozornost a ver mi, detom je to jedno, hlavne, ze sa im mama nejako venuje 😅 Neukazuj mu, ze ta to hneva... a s kakanim to bolo ta ista kapitola u nas asi dva tyzdne u oboch, kym si dali povedat...

mimifi
autor
17. jún 2012

karhať ho nekarhám to nie aj ho chválim, že je šikulko aj keď sa nevyciká len ma zaskočilo, že sa začal skrývať. Tak som len chcela vedieť ak niekoho kto mal podobný problém ako to zvládol.