Dvojročný syn nerozpráva

petka0202
9. dec 2016

Baby poradte mi moj 2 rocny syn sa nechce pustit rozpravat mama tata baba daj a podobne povie ale nic viac ucime sa vsetko ale nie a nie zacat rozpravat poradte co robit

tyelde
9. dec 2016

Byť trpezlivá, každý má svoje tempo

chichua
9. dec 2016

@petka0202 neboj to pride. Môj tiež len tak hovoril.ani nie 10 slov v 2 rokoch,potom začal vravieť prvé slabiky slov a zrazu v 2,5r celé vety 😉

pribinak
9. dec 2016

to je ok, treba s nim vela citat, ukazovat mu obrazky, chodit po vonku a ukazovat a on sa casom chyti
treba pouzivat jednoduche vety a ak sa da kazde slovo aj ukazat

sida456
9. dec 2016

@petka0202 v pohodke. Mali sme to iste. Furt len dookola tie iste mama tata baba..... a nie a nie sa mu rozviazat jazyk. Bola som sklamana lebo sestra ma 1,5rocneho a ja 2 rocneho a ten jej keca o sto tristo. A my nic. Sme od seba 250 km a isli sme ju navstivit a tam sa maly rozkecal. 😀 skuste ist medzi deti, ktore uz rozpravaju. Mozno zacne opakovat za nimi.

didamt
9. dec 2016

my sme začali ked mala slečna 2,5 roka a to bola šikovná na veľa iných vecí....vôbec by som toí ešte neriešila

janci05
9. dec 2016

Presne tak, moj mal tri roky keď išiel do škôlky a nič poriadne zo seba nevysúkal, tiež som mala z toho obavy, že veľa nehovorí a teraz sa mu ústa nezatvoria. Ešte aj v noci zo spánku rozpráva.

ivec16
9. dec 2016

tiez ma moj syn 2 roky a nerozprava, rozumie vsetko a lekar sa tiez len na to pytal ci rozumie, rozpravat este nemusi, je to ok ;)

mata1001
9. dec 2016

Moj zacal tozpravat ako 3rocny.odvtedy chodime k logopedicke ( ma 6r)...po troch rokoch sa krasne rozrozpraval...

erika272
9. dec 2016

Ani moj nerozrava este.. Mame 2 roky a 1 mesiac a nic... povie iba baba ja som mimi tato a titi... aj ked povie ze havo tak to nepovie havo ale avooo nic viac... ani len nie alebo ano :( uz som na nervy pretoze cely den len pisti :D :D zvuky vydava... 🙂 co je cudne ze ked mu poviem ze davidko povedz maminke nieco a pozeraj sa na mna tak ani len ocny kontakt neudrzuje vobec...

kvietok173
10. dec 2016

Úplne je to v poriadku. Mam 4 deti a všetky začali až po 2 roku rozprávať

katka253111
10. dec 2016

Neboj to pride... moj v lete ako 23mes rozpraval zvacsa len mama, baba, tata, de je a pod... ako 2rocny uz aj zopar novych slov... a o dalsi mesiac sa to spustilo... teraz ma 26mes a vravi vsetko 🙂 a dokonca skoro vsetko pekne, len zopar slov s vymenenymi 2slabikami, ale tych zratam na prstoch 1ruky - napr namiesto vysypat ma vypysat 😁 a vravi vo vetach...akurat sam seba v rozpravani nazyva bába 😊 aj ked povie, ze je Martinko a aj kde byva

katkakovac
10. dec 2016

Pokial rozprava takto, tak je to v poriadku. Casom by mal zacat skladat dvojslovne vety typu mama ham a tak. Nemusi mu cely den ist pusa, hlavne ze sklada vety a pomali opakuje nove a nove slova. Ak sa to v priebehu par mesiacov nezlepsi, tak navstiv pediatricku. Nas stale ukludnovali, ze je to normalne. Pribudol mu surodenec, to sa rozbehne. Teraz ma 2,5, a takmer vobec nerozprava. Uz riesime odbornikov.
Treba krpca sledovat, a ak to nebude napredovat, tteba kontaktovat odbornikov. Rozhodne necakat do 3 rokov, to uz odbornici davno neodporucaju. Pokial je podozrenie na problem z recou, radsej preventivne skor, ako neskor. Drzim palce.

luma1
10. dec 2016

Hlavne mu daj cas, netlac nanho. Ja som sa bala tiez chodila som s malym po logopedoch, psychologoch(tvrdili mi ze ma traumu z porodu a zato nrrozprava?!?!-somarina) neurologoch vsade som s nim bola a uplne zbytocne. Naozaj ma kazdy svoje tempo, maly zacal rozpravat mama, tata v 15m a potom do 3r4m ticho. Ani mama ani tata iba kuku- flasa s vodou. Zo dna na den ako 3.5 rocny zacal rozpravat v septwmbri nastupil do skolky ako 3.5rocne "nemluvňa" a do 2mesiacov sa mu jazyk rozviazal. Teraz bude mat 4roky a rozprava stale dokola usta sa mu nezavru. Naopak na porovnanie mam 11mesacnu dceru ktora povie daj, povie krasne cisto bratcekove meno Patrik, povie nie ked si neprosi tata baba mama proste uplne ine ako bol maly. Ona krici a rozprava cely den maly bol velmi dlho uplne ticho. Kazde dieta je ine ;)