Máte skúsenosti s knihou Každé dieťa sa vie naučiť spať?

simapett
29. sep 2019

Zeny, mate skusenost s touto knihou? Podarilo sa vam naucit vase deti pravidelne a samostatne zaspavat? V akom veku ste zacali aplikovat tuto metodu? Moja mala ma 3,5mesiaca a sama nezaspi. V noci je uz vyse tyzdna aj 10x hore. Popri tom nepyta jest. Skor mrnci a vrti sa,prehadzuje sa.. Sme na UM...

83lenka83
29. sep 2019

@simapett moj ma 7 rokov a nezaspi sam 😀, skusala som uz vsetko a nic nezabralo, su deti a deti, niekto nema problem a niekto potrebuje citit mamku alebo tatka pri sebe.

littleslovak
29. sep 2019

@simapett ahoj, mam ju precitanu. Natrafila som na nu ked som hladala nieco na temu detskeho spanku lebo uz sa mi maly budil pridlho a pricasto. Do cca 6m bol skvele dieta. Budila sa 1x maximalne 2x v noci. Potom sa naucil plazit a cca v tom obdobi zacalo aj nocne budenie. Aj 5-6x za noc. Dve noci boli kvoli zubom dokonca este horsie ale ustalili sa to na tych 6x za noc. Dnes ma 13m a zaspava ciastocne sam a budi sa uz len 1x v noci a 1x nad ranom na kojenie.
Podla mna tvoje babtko je na toto este male. Vydrz do toho pol roka ako radia v knihe.
Zaspava sam, stylom ale ze lezime spolu v posteli. Spavame spolu, od toho som ho ale ani nechcela odnaucat. Ja som si z tej knihy vzala len nieco. No behom tyzdna sa naucil naozaj z tych 6 kojeni/budeni prejst na 1. Prva noc bola zla. Ostatne uz boli lepsie. On sa vedel ulozit na denny spanok alebo na noc sam aj predtym. Problém u nas boli len tie nocne budenia. Cize ja som vedela, ze vie zaspat, len mal zly navyk. A s tym sa uz dalo pracovat.

ludmilka2407
29. sep 2019

Myslim si, ze 3,5mes.ma este casu a casu aby sa naucilo spat same. A to ze sa budi v noci asi tazko nejak neovplyvnis. Syn zacal sam zaspavat bud pri rozpravke ked mal rok aj nieco, alebo jedine vo svojej posteli zaspi sam. Spava vo svojej izbe od roka a 8 mes.

sonicka96
29. sep 2019

3,5m dieťa si ešte robí režim spánku čiže by som to takto skoro neriešila ;) ono časom ti bude aj tak chodiť inak spinkať

wena
29. sep 2019

Ahoj, ja mam dvojmesacnu a snazim sa z tej knihy niektore veci aplikovat. Noc prespi celu cca od 21 do 7, zobudi sa medzi tym raz na krmenie, nakrmime ju este aj my okolo 23 ked ideme spat. Tiez je na umelom mlieku. Cez den sa ju snazim naucit zaspavat samu v koliske, cca tyzden to skusam a vidim uz vysledky, ze vie, ze sa ide spat a zaspi sama coraz rychlejsie.

bosorka2828
29. sep 2019

Vsetkym mamickam malych deti i tym, ktore babatkoc este len cakaju velmi odporucam precitat knihu S laskou o detskom spanku. Su v nej velmi pekne vysvetlene rozne priciny problemov so spanim a co je dolezite aj ich riesenie. Autorka popisuje preco je metoda kontrolovaneho placu, ci vyplakavania nie najstastnejsim riesenim a prinasa malej dusicke viac skody ako uzitku. Je to vynikajuca kniha, ktora uplne zmenila moj pohlad na materstvo a uspavanie, ktore si dnes uzivam. Pozri pripadne aj web autorky knihy www.prosimspinkej.cz

martyzpp
29. sep 2019

@littleslovak prosím Ťa, ako sa vám podarilo odučiť od nočného kojenia? A v ktorom mesiaci asi? Ďakujem 🙂

littleslovak
29. sep 2019

@martyzpp asi uvediem ze od denneho sa oducil v 12m. A od nocneho sme to dali teraz nedavno v 13m. Pisem to pre uplny obraz, totiz to denne odstavovanie bolo plynule a prirodzene. Nepytal mlieko ked dostal jedlo, nehrabal sa mi do vystrihu a podobne. Trochu som si iba davala pozor nech ma nevidi sa prezliekat a tak nech ho zbytocne neprovokujem. No a v noci nam teda ostalo 6x kojenie. Bolo mi jasne ze to nie je o mlieku a hlade kedze cez den bol bez mlieka ok. Tak som si precutala knihu a odhodlala sa. Prvý pokus bol asi po 2 tyzdnoch od zrusenia denneho kojenia ale ked som mu nedala tak plakal. Plakal napr minutu prestal potom opat zacala a podobne kym p o20 min zaspal. Nemala som nervy ho nechat plakat, zistila som pri tom iba ze dudel nechce, vodu nechce ani hladkat nechce. Nechala som to tak a po dvoch tyzdnoch som to skusila opat. To pri zobudeni uz len trochu zaplakal (max minutku) potom si trochu posedel, pohral sa s dudlom a za chvilku sa ulozil. Toto sme zopakovali 4x a 5. a 6. som mu dala mlieko. Po par nociach sa tie prve 4 budenia zlepsili natolko ze ani nezamrnkal a nakoniec sa uz ani nezobudil. Kebyze pri tom stale place asi to nedam... Nemala by som na to srdce nechat ho vyplakavat.

martyzpp
29. sep 2019

@littleslovak krásne ste to zvládli. No náš malý ma 4 mesiace takže asi tak skoro to nemá význam ani skúšať 🤷😁

littleslovak
29. sep 2019

@martyzpp pockala by som do toho aspon pol roka.

nikusiak9
29. sep 2019

3.5mesiaca je este malinko.

basska_b
29. sep 2019

Zdá sa mi, že tá kniha je o metóde vyplakavania. Ale opravte ma, ak sa mýlim. Oveľa viac odporúčam knihu S láskou o dětském spánku. Je to úžasná kniha, hltala som každé slovo a to som vo svojom živote prečítala milión kníh. Píšu tam, že od pol roka do dvoch rokov je spánok veľmi nestabilný. Nemôžeme čakať zázraky. Táto tvoja malá ťa potrebuje cítiť, možno sa bojí, možno boli niečo, možno mala ťažký pôrod... Dôvodov na budenie je milión... a dieťa ti to ešte nepovie.

tana85
30. sep 2019

ojoj, 3.5 mesiaca je velmi malo ha taku drasticku metodu. ja som ju skusila, po prvom dni mala dcera uplny strach z postielky, trvali dalsie 2 mesiace kym som ju mohla dat do postele a nezacala hystericky plakat. za mna tu metodu nie. ale info o spanku su tam zaujimave, to si precitaj. tvoje babo si vsak rezim len vytvara, u nas zacala pekne v noci spavat az okolo 15.mesiaca...