Predškolské zariadenie Rozprávkový domček na Korytnickej

sikibiki
8. apr 2014

Ahojte,
chystám sa dať dvojročnú dcérku do jaslí a našla som celkom zaujímavé centrum Rozprávkový domček na Korytnickej v Podunajských Biskupiciach. Neviete niekto niečo o tomto zariadení. Budem vďačná za akékoľvek info. Poprípade mi viete poradiť dobré jasle vo Vrakuni, Biskupiciach príp. Trnávka ?
Ďakujem

janka2501
9. apr 2014

ahoj, ja mam dcerku v jasliach http://www.bppinguin.sk/o-babyparku a je velmi spokojna. a pani riaditelka je mila a ustretova osoba.. mala tam chodi uz rok, a pani ucitelky ma velmi rada, skus pozriet.. 🙂

sikibiki
autor
10. apr 2014

@janka2501 Ďakujem, pozriem sa na to. 🙂

mili7
10. apr 2014

@sikibiki Ahoj,my sme sa tam asi tak pred mesiacom boli pozriet Je to nova skolka,ktora funguje este len od decembra,takze vela zabehnutych veci tam nie je. Vela odpovedi od riaditelky bolo,ze toto bude, toto by chcela takto a takto, takze skor take vizie. Je to taka skor rodinna skolka, lebo riaditelkina mama im tam robi kucharku a jedna dcera,co studuje pedagogiku tam tiez je. A prave v tom case tam este prijimala novu ucitelku. Neviem, co ta zaujima viac,tak sa pytaj.

sikibiki
autor
12. apr 2014

@mili7 Ďakujem za info, zaujímalo ma, či už má nejaká mamička skúsenosti s touto škôlkou, či sú tam detičky spokojné, lebo nikde som nevedela nájsť žiadne referencie. Medzitým som už pre dcérku našla niečo iné, tak hádam tam bude spokojná. 🙂

mili7
13. apr 2014

@sikibiki Ok. A ak sa môžem spýtať, kam nakoniec dávaš dcérku? Ja tu tiež v Biskupiciach hľadám niečo. Síce až od septembra, ale tak ešte sme zatiaľ nikam prihlášku nedali. Dík

sikibiki
autor
13. apr 2014

@mili7 Našla som v Trnávke opatrovateľku, ktorá sa stará o detičky od 1-3 rokov v rodinnom dome a mamičky ju tu veľmi vychvaľovali. Mám to blízko práce, tak mi to super vyhovuje.

zubkovavila
16. júl 2014

Vrelo odporucam jasle Simba v Pod. Biskupiciach. Som stara maminka a bola som nadsena, su krasne a maly kolektiv, takze Adamko nebyva vobec chory. Dcera je velmi spokojna.

4bratislava4
15. apr 2015

ahojte, prosím vás nemáte niekto nejaké recenzie, skúsenosti o jasličkách rozprávkový domček v P.Biskupiciach? Zvažujeme ich, ale nikde som o nich nič nenašla. Ďakujem

michaelabibi
5. máj 2015

ahojte. Naša malá navštevuje tieto jasličky od septembra 2014 ( vtedy mala 2 roky a 4 mesiace) a my sme naozaj spokojní. A to sa malá adaptovala dosť ťažko a ja ďakujem učiteľkám ako skvele to zvládli. O detičky sa starajú naozaj veľmi milé pani učiteľky. Deti majú čas aktívne vyplnený ( množstvo krúžkov). Malá užasne napreduje. Prioritou pre mňa pri výbere bolo: malý kolektív detičiek a že na jednu učiteľku pripadá cca 5 detí. my naše rozhodnutie určite neľutujeme, malá tam chodí veľmi rada. Veľké plus spätná väzba od učiteliek kedykoľvek, (poznajú "svoje" detičky) čo je hlavne v období adaptácie dôležité.

shanti1
5. okt 2015

My sme s jaslickami velmi spokojní. Ked sa dcerka adaptovala tak som tam mohla chodit s nou, cize si vyskusala tam aj papat s detickami, spoznat prostredie, deticky aj učiteľky. Maju bohatý program. Stale ideme s nejakym obrazkom domov ☺. Chodia aj na vylety a cez leto travia vela casu vonku. Mala sa tam oducila od plienok a uz aj od cumlika. Komunikacia s ucitelkami aj majiteľkou je uplne super. Chodime tam uz pol roka a nelutujem svoje rozhodnutie.

kvetina28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamahasic
10. sep 2016

caute rodicia, my sme dali nasu malu princeznu do RD ked mala 21 mesiacov. v tom case bola este kojena aplne zavisla na mame. pani riaditelka aj ucitelky perfektne, ochotne, skusene, trpezlive. k detom pristupuje s velkou trpezlivostou a laskou. "svoje" deti naozaj poznaju a snazia sa im prisposobit. maju individualny pristup a u malej sme videli velke pokroky hlavne v reci. stale basnicky, pesnicky, malovanie, vela aktivit. strava domaca ako aj prostredie, najlepsie ze maju malo deti na 1 ucitelku, takze sa im naozaj venuje. na zaciatku ked mala nechcela spat v spalni, 3 tyzdne ju uspavali v kociku. naucila sa od plienok. pani ucitelky mala rada. aj stravu vedia upravit podla poziadaviek. okrem plienok sa nenosia hygienicke potreby tak ako teraz do statnej skolky, boli sme v RD 15 mesiacov - do 3 rokov. naozaj klobuk dole, maximalna spokojnost, aj u ostatnych rodicov co tam mali deticky,

120% odporucam. v pripade otazok kludne piste

mamahasic
10. sep 2016

velkou vyhodou su aj otvaracie hodiny a ziadne volno okrem riadnych sviatkov, kedy su doma aj rodicia.

4bratislava4
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcela478
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kirke99
13. okt 2016

Dobrý deň, moja dcérka začala chodiť do RD vo veku 1,5 roka a chodila tam 2 roky. Môžem povedať, že čo sa týka prístupu, stravy, aktivít, tvorivej činnosti je RD naozaj zariadenie, ktoré vytvára detickam bezpečné prostredie pre ich zdravý vyvin. Moja dcéra mala obdobie veľkého vzdoru (ako každé dieťa) ale boli situácie, keď sme ju s manželom nezvládli. Chcem práve dať všetkým na vedomie, že práve pani riaditeľka sa vtedy postavila k tomuto problému veľmi individuálne a snažila sa nám pomôcť a poradiť na profesionálnej úrovni.
Babkinu stravu naša dcérka milovala až tak, že za prvý mesiac dosť pribrala.
K deťom majú naozaj prístup ako ku svojim vlastnym!
Veľmi pozitívne hodnotím množstvo výkresov a výtvorov, ktoré boli výsledkom tvorivých prác detičiek a nápadov pani učiteliek.
RD môžem mamičkám odporučiť na 100%

olga116
14. okt 2016

Dobry den, nasa dcera tam chodila od 2 rokov a boli sme velmi spokojny, so stravou nebol nikdy problem ak chcela dostala aj duplu, nikdy nechodila domov hladna na rozdiel od statnej skolky. Pani ucitelky boli fantasticke dcera ich mala velmi rada a nikdy nebol ziaden problem este aj cez vikendy chcela chodit do skolky. Tvoriva cinnost na jednotku, dokonca mame doma celu nastenku s vykresmi, postavickami, maskami takze sa tam dieta vela nauci, Odporucam rozpravkovy domcek na 100% ucrite tam dam aj svoje druhe dieta (zatial este v brusku 🙂 ) a kebyze sa nechystam na matersku tak tam je dcera este stale

handbag
14. okt 2016

@4bratislava4 = vy ste tusim jediná ktora ma takyto nazor. Ked ste mali pochybnosti o strave alebo sposobe starostivosti - opatery a dohliadania na bezpecnost, preco ste to aj priamo nekonzultovali s tymto zariadenim? Ja som tam mala syna ktory mi uz chodi do statnej skolky (lebo ma momentalne 4 roky) a musim povedat ze lepsiu starostlivost som pre dieta este nezazila. A to teda mam s cim porovnavat - s inym sukromnym zariadenim v Podunajskych Biskupiciach kde mi moja malá chodila s placom, vracala pred odchodom z domu a nakoniec z nej vyslo ze ked nechce poobede spat, tak ju zatvoria do jednej tmavej miestnosti a tam ju nechaju kym sa ostatne deti nevyspia!!! V Rozpravkovom domceku sa moj maly naucil krasne papat za stolom, cikat na zachod (k comu sme ho doma nedokazali dotlacit, tam to islo samo), naucil sa kopu veci a hlavne ich "vychovne zamestnania" pri ktorych ucitelky s detmi naozaj tvoria a snazia sa po skupinkach s malymi nemotornymi prstekami nieco vytvorit z coho sa tesia hlavne deti - je uzasne!

NIKDY neodchadzal domov hladny co sa o strave v statnej skolke neda povedat - kazdy den je hladny a nervozny ked pre neho pridem. Ked si dieta vypytalo duplu, alebo sa ho ucitelky pytali ci chce pridat - vzdy ju dostalo. A pokial aj v priebehu dna bolo dieta hladne, nikdy ho nenechali az do obeda vyckavat. Hladne a nervozne dieta - to je najhorsia kombinacia. Ano, ak mali na obed spagety - ano, tak to bol polotovar. A v kuchyni vari nielen babka, ale aj pani riaditelka a ano aj jej dcera. Sa striedaju. A varia.

Ukazte mi skolku v ktorej sa NIKDY nestane uraz. Mozte sledovat deti jastrabim okom, zial niekedy sa to stane. Aj v statnej skolke mava moj maly "nehody, urazy" - ved aj my sme ako deti mavali urazy a nielen doma na dvore.

Kazdy mesiac chodia pani ucitelky s detmi bud na bio farmu alebo na vlacik po Bratislave alebo na vlacik do Avionu alebo na iny vylet. K tomu pobyty vonku, po detskych (aj inych ihriskach).. Organizuju pre nich rozne jarne - letne - jesenne a zimne tabory a za uplne smiesne sumy im pripravuju taky program ktory im (ani vy) ani iní rodicia nie sme kvoli praci a povinnostiam schopni zabezpecit. Keby tam bolo naozaj tak zle ako hovorite, nebolo by vsetky tabory pocas roka ktore sa organizuju Rozravkovym domcekom vzdy plne vytazene. Vzdy ked ma nejake dieta narodeniny - dostanu vsetky deticky od zariadnenia tortu a oslavenec maly darcek. Na Vianoce dostavaju deticky od nich tiez male pozornosti ktore si najdu pod stromcekom, chodi Mikulas, organizuju karnevaly alebo zavolaju tanecnika ktory s detmi tancuje a blazni sa (profesionalnejsie). Tu nejde o velke dary alebo "kupovanie si deti", ale o to ze sa ucitelky zaujimaju a robia tu skolku aj takymito malymi detailami krajsou. Toto vam kto - kde urobi? Dnes je tych zariadeni malo. Vyrastli ako huby po dazdi - dnes nie je problem najst sukromne zariadenie, horsie je to ale s vychovou a kvalitou starostlivosti.

A zmena uciteliek? Stalice ako pani riaditelka, jej starsia dcera, obcasna vypomoc druhej dcery, babka (kucharka), Silvinka a niekolko rocna externa vypomoc skusenej vychovavatelky Janky su zarukou toho ze deti maju na 90% staly dozor a starostlivost. Vymenilo sa tam zopar uciteliek, to ano - avsak vobec neviete ani dovody odchodov ani to preco sa rozhodili odist alebo naopak - boli vyhodene!

Takze zaver: keby som skor vedela o tomto zariadeni, tak do neho dam aj svoju malu a nemusi prezit traumy inde a potom uz len nastup do statnej skolky. Som velmi rada ze mi maly navstevoval jaslicky, rodinny pristup a "vypyplanie ho" mi velmi pomohlo pri nastupe do statnej skolky. OBAJA radi kazdy rok chodia do taborov, alebo len tak nakuknut pocas roka. Moj maly, aj ked chodi do statnej skolky vzdy ked prechadzame okolo jasiel sa ma pyta: "Kedy este pojdem do MOJICH jasliciek?". Lebo to su JEHO jaslicky kde sa mal dobre a mali ho radi.

hruska777
14. okt 2016

Dobry den, rada by som reagovala na negativnu recenziu jednej pani a prispela som svojou pozitivnou 🙂 Nasa dcerka tuto skolku sice nenavstevuje denne, lebo mame statnu skolku, ale ked su prazdniny, volno a pod...., velmi radi tam Nelku davame, nakolko sa v rozpravkovom domceku citi velmi dobre a je tam skvely kolektiv, ako aj pristup. Nikdy sme nemali problem, aby nas zobrali, aby nam vysli v ustrety. Z rozpravania nasej pravdovravnej dietky mozem len skonstatovat, ze stale odchadza so super zazitkami, prostredie je jej velmi blizke a keby som sa mala rozhodnut, ak by nenavstevovala nasu statnu, urcite nevaham a umiestnim ju prave tam.
Takze neviem z coho vychadza pani, ci uz je velmi uzkostliva, alebo chce vrhnut zle svetlo na tuto skolku, ale neopodstatnene.
Odporucame vsetkymi desiatimi 🙂
Marcelka, vela vela stastnych deticiek prajeme ...

kamoska79
14. okt 2016

Dobry den, aj ja sa pripaajam, len k pozitivnemu hodnoteniu. Nasa dcerka navstevovala tuto skolku rok. Boli sme velmi spokojni, ci uz s pracou pani uciteliek taktiez aj so stravou. Nikdy sme nemali problem. Tato skolka nam velmi pomohla na prechod do statnej skolky, bola pekne pripravena. Teraz sa Ninka zucastnila aj letneho tabora, maximalna spokojnost . Uz sa tesi o rok opat . Teda neviem, ale ja aj vzdy som si vsimala ako sa spravaju aj k ostatnym detom a vsetko vzdy bolo v poriadku. Aj so stravou aj s pitnym rezimom sme boli vzdy spokojni...vrele toto zariadenie odporucam vsetkym mamickam a detickam 🙂 Ninka sa nam tam vzdy tesi 🙂

marcela478
14. okt 2016

@hruska777
Ďakujeme veľmi pekne za podporu
Je nám všetkým zamestnancom Rozprávkového domčeka veľmi ľúto ,
že vôbec existuje na svete človek , ktorý nás dokáže nenávidieť tak ako užívateľka 4bratislava4 a dokáže vyprodukovať takýto príspevok.
Tuším o koho ide, nič sme jej neurobili , nikdy jej nikto z nás neublížil.
Ale všetko dobré aj zlé sa človeku v živote vráti.

shanti1
14. okt 2016

Dobry den, neda sa mi nereagovat na prispevok pani ktora nepravom ocernuje tieto jaslicky. Navstevovali sme toto zariadenie skoro dva roky a ozaj som si nevsimla nic take ako uvadza tato mamicka. Aktualne sme uz v statnej skolke a vidím ako reaguje dcerka. Stale sa pýta na jaslicky a pani ucitelka Silvinka jej chýba. Tuto ucitelku mala od zaciatku cize neviem o tom aby sa tam ucitelky striedali. Jaslickam prajem vela uspechov

radeck
17. okt 2016

Rozpravkovy domcek mozem vrelo doporucit. Pani ucitelky su velmi mile, kazdemu dietatku sa venuju a snazia sa mu vzdy vyhoviet, aby bolo spokojne. Nasa dcerka bola pred nastupom velky bojko a drzala sa len pri mamine, preto sme sa bali ako to zvladne, ale vdaka vsetkym pani ucitelkam a hlavne pani riaditelke Marcelke zvladla adaptaciu az neuveritelne dobre. Skolku mala velmi rada, kazdy den sme videli, ake robi pokroky. Na vybornej urovni su v skolke vychovne zamestnania, kazdy tyzden sme si priniesli nadherne kreativne vytvory, basnicky a pesnicky. Deticky absolvuju rozne vylety, ci uz do babkoveho divadla alebo napriklad na biofarmu. Strava bola vzdy pestra, "domaca" a pitny rezim zabezpeceny pocas celeho dna. Aj vdaka vsetkej tej starostlivosti celeho kolektivu rozpravkoveho domceka dcerka zvladla prechod do statnej skolky bez najmensich problemov a bez jedinej slzicky, za co im patri nasa velka VDAKA. Do RD sa vzdy radi vratime, ak budeme potrebovat "poriesit" prazdniny v statnej skolke, ktorych je ako zistujeme neurekom. Aj to je dalsia obrovska vyhoda Rozpravkoveho domceka 🙂

janula_b
17. okt 2016

Dobry den, neda mi nezareagovat na negativnu recenziu 4bratislava4.... moj maly syn navstevoval toto zariadenie od 2 rokov, momentalne ma 5 rokov a aj napriek tomu ze uz chodi do statnej skolky, chodievame tam do letneho tabora a na rozne akcie, ktore toto zariadenie pre deti organizuje. Moj maly je dieta, ktore si dost vybera spolocnost a je mimoriadne citlivy na pristup pani ucitieliek....v tomto zariadeni sme ani jeden krat nemali najmensi problem, chodieval tam velmi velmi rad a vzdy sa tam tesil. Pani ucitelky boli fantasticke, syn ich mal velmi rad a nikdy nebol ziaden problem este aj cez vikendy chcel chodit do skolky. Tvoriva cinnost na jednotku, dokonca mame doma odlozene vykresy a niektore vytvory, postavicky, atd… anglictina na 1*, viac krat sme sa zucastnili roznych besiedok pre rodicov a vsetko prebehlo vzdy hladko…. Aj teraz rozpravkovy domcek organizuje halooween party, na ktoru sa moj syn velmi tesi a pocita dni, kedy tam uz pojde. Takze trochu nerozumiem negativnej recenzii 4bratislava4, mam taky cudny pocit, ze je skor ucelova a jej cielom je ociernit a nie vykreslit realnu situaciu. Vsetkym rodicom odporucam toto zariadenie, s ktorymi sme boli nadmieru spokojni. Pekny den este prajem. 😉