Dobrý deň, podala som si prihlášku na nástup môjho syna do MŠ u nás v dedine a od pani riaditeľky som dostala odpoved, že ak plánujem dať svojho syna v budúcnosti do inej ZŠ ako je u nás v dedine tak mi ho nevezmú, pretože si vychovávaju deti pre svoju ZŠ a pripomenula mi, že som svoju dcéru v minulosti po 4.r preložila s ich ZŠ do ZŠ v meste koly šikanovaniu. Nie je toto tiež "šikana" aký je Váš názor alebo skúsenosti. Pls.
PS: svojho syna chcem dať do školy v meste to by nemal byť problem ale MŠ to je problémové. Ďakujem.
Škoda, že ma to nenapadlo keď som tam dnes nanu kukala ako "puk"😉
@lucy1011 Tak písomne ti to určite nedá, to je jasné, ale pokiaľ tvoje dieťa nie je predškolák ona nemá žiadnu povinnosť ho zobrať do MŠ. U nás to bolo podobné, my sme sa presťahovali na dedinu, starší syn chodil do ZŠ do mesta a nechcel v 9.triede prestupovať na dedinu a mladšieho mi do MŠ nezobrali a bolo mi vytknuté, že prečo som staršieho nedala tu do ZŠ, tu sú v jednej budove spolu, čiže tá istá riaditeľka. Samozrejme povedala, že majú plný stav a preto ho nezoberie, aj ked prihlášku sme dávali medzi prvými. Nič s tým neurobíš.
S kľudom Angličana by som jej oznámila, ze syna plánujem dať do školy na dedine. Na blbu otázku blbá odpoved. To ze plány sa menia budeš riešiť ked to bude aktuálne....
@janickacrazy ja viem, ze jej toto nikdy pisomne neda, ale ukázala by jej, ze len tak sa nevzdá a o miesto pre syna zabojuje
Ano je to tak a je to smutné ale by ma zaujímelo či sa to "smie"
skola je povinna vopred zverejnit podmienky prijimania deti do MS - teda zverejni dokedy prijima prihlasky, co musi byt nalezitostou prihlasky, ale aj na zaklade akych pravidiel prijima deti... cize uvedie napr. ze uprednostnene su deti s TP v obci, ze uprednostneni su predskolaci a deti s odlozenou skolskou dochadzkou (toto je taky "standard"), dalej mozu prijimat (ale musia to zverejnit) napr prednostne deti ktorym chodia do skolky surodenci, deti zamestnancov MS, ZS, OU; deti zamestnanych oboch rodicov.... a takto ako to zverejnia su potom povinni prijimat deti. zvycajne ak je viac prihlasok ako miest, tak z ostatne deti ktore nie su podla zverejnenych pravidiel uprednostnene, zoradia podla datumu narodenia a prijimaju od najstarsich.
takze "domnienka" riaditela MS, ze das svoje dieta do ZS mimo bydliska, nie je dovodom aby dieta neprijali.
Vsak jej povedz, ze zostane a nikde nie je napisane, ze to musis dodrzat...
Ďakujem🙂
Je to sikana z jej strany. Je to nezakonne a vymaha od teba vrci na ktorenema zo zakona ziadny narok. Mat to posomne odem na inspelciu
Pracujem v škôlke a kritériá prijímania musia byť schválené na pedagogickej rade a zakotvené v školskom vzdelávacom programe, ten musí byť na viditeľnom mieste byť k dispozícii rodičom. My ho máme vo vstupnej chodbe, tam si ho rodičia môžu pozrieť. Pani riaditeľky sa treba opýtať, či majú túto podmienku schválenú. Tvoja výhoda je v tom, že sa môžeš oháňať diskrimináciou a tá v zákone je. Držím palce.😉
Ďakujem pekne 😉
Podľa toho ako sa ti to chce riešiť by som to buď riešila, alebo ju proste oklamala,že pôjde aj do ZS k nim (dôvod prečo nie tam kde dcéra by som si vymyslela)
Keď ho potom dáš do mesta čo urobí? dá ti pokarhanie riaditeľa skolky?
Aj u nas na dedine skolka plna deti beru az ked dovrsi 3 roky ,ja som planovala dat skor o 4 mesiace a v maji bude mat 3 potom na mesiac uz sa mi neoplati davat ...a zs je prazdna toho roku 5 prvakov,v celej zs je 98 ziakov a v skolke 45...
@petatrubicka su dediny kde beru az predskolakov
Je to diskriminácia a je to nezákonné. Písomne vám to určite nedá. Ale predpokladám, že ani vy nebudete podpisovať, že sa zaväzujete dať dieťa po ukončení MS do miestnej ZŠ. Súhlasila by som s jej návrhom. A čo vám asi tak spraví, keď názor po 3 rokoch zmeníte? NIČ. Nedajte sa. Držím palce 🙂.
Toto nema nikde oporu v zákone, ze musis byt uprednostnené deti, ktore potom pôjdu do ZS vedla MS ci ako to riaditelka myslela.
Asi by som chcela, aby mi toto dala pisomne a potom by to uz bola ina debata !