Ako riešiť materskú školu pri dvoch deťoch?

kapanek1
9. apr 2024

Ahojte,

mam chlapca 4 roky, ktory aktualne chodi prvy rok do spadovej skolky od septembra. A vsak mam este mladsie dieta - dievca, ktore bude mat v decembri 3 roky. Uz som podala prihlasku do dvoch skolok. Ale neviem ci ju zoberu do skolky, kde mi aktualne chodi syn, kvoli kapacite a aj ze 3 roky bude mat az v decembri.

Ako ste to riesili v takomto pripade? Mozem podat prihlasku synovi (4 roky, ktory uz chodi do spadovej skolky u nas na dedine) do inej skolky kde si myslim ze mi ich oboch zoberu? (minuly rok brali aj 2,5 rocne deti od septembra bez problemov). Musim to dat vediet v nasej spadovej skolke kde aktualne chodi? Alebo ked mi pride rozhodnutie tak len poviem ze v septembri nastupi do skolky inde? Alebo moze prestupit do inej skolky ak bude miesto?

Idealne by bolo keby chodili spolu do rovnakej skolky. Ze by som syna presunula do novej skolky keby mi dceru nevzali ku nam - tam kde syn aktualne chodi. Viem, ze sa moze stat ze mi dceru nevezmu nikam. To neviem ako potom budem riesit - uz mi konci RD a planujem nastupit do prace.

Ďakujem.

vyrovnanaosoba
9. apr 2024

@kapanek1 informuj sa, či ti vezmú aj staršieho. A potom sa spýtaj aj riaditeľky na postup. Ona vie najlepšie.

katica06
9. apr 2024

@kapanek1 neviem ako je to u vás, ale u nás uprednostňujú súrodencov už prijatých detičiek

ivangeline
9. apr 2024

U nás tiež uprednostňujú súrodencov. Pýtala som sa.

kapanek1
autor
9. apr 2024

Kiezby, to by bolo super ze uprednostnia surodenca. Na toto sa musim spytat. Ďakujem

zorkahorka
10. apr 2024

Nemoze mladsie nastupit skor? 3 mesiace hore-dolu... aby si mala istotu, ze ti ju vezmu

kapanek1
autor
10. apr 2024

@zorkahorka prihlasila som ju od septembra. 3 roky ma v decembri. Tak uvidim

elis248
15. apr 2024

U nás brali deti, ktoré budú mať 3 roky do 31.12. a tiež aj berú súrodencov už prijatých detí. Tiež môj 4r nastúpil v septembri 2023 a mladšieho budem dávať tento september a 3r bude mať koncom októbra.