Ako na deti 1.deň v škôlke, keď sú v iných triedach?

rozala111
20. aug 2010

Ahojte, máme doma od septembra 2 škôlkárov - dcérka (má 4,5 roka a ide 3. rok do škôlky) a syn (2,5 roky a ide 1. krát do škôlky).
Ako máme urobiť, kto má isť prvý do triedy a po koho prvého chodiť. Obávam sa hlavne toho 1. dňa. Keď pôjde prvá dcérka - syn bude chcieť ísť s ňou do triedy a zase keď pôjde prvý syn, bude plakať, že nepôjde aj dcéra. Poradte ak máte s tým skúsenosti, čo robiť, čo bude lepšie. Syn sa teší, len mám obavu, že bude chcieť byť so sestrou v triede, a nechápe, že tam nebude môcť zostať. On je taký jej chvostík. 😒

barbis
20. aug 2010

jedného/jednu vezmi ty a druhého ocko 🙂

anjelicek26
20. aug 2010

Kludne ich vezmi oboch, dcerke povedz, nech mu ONA ukaze jeho novu triedu, kde su hracky (vsak si to este musi pamätat), kde ma skrinku a tak. Nech mu vysvetli, ze sa budu vidat na dvore. A potom chod az s nou do triedy. Jasne, ze on bude chciet ist za nou. Ale tomu sa nevyhnes tak ci tak.

zuzanamv
24. aug 2010

Ahojte,
tiež riešim presne túto istú otázku, rovnako staré deti, len syn je starší (skoro 5r) a dcéra mladšia (2,5).
Ona je taká akčnejšia, verím, že nebude problém s nástupom do škôlky, ale tiež mám pocit, že bude chcieť byť s ním v triede.
Ale asi pôjde najprv starší, aby videla, že tam ostáva sám, a potom pôjde ona.
Ak si to ešte dovtedy nerozmyslím 🙂

bets
25. aug 2010

u nas sa obaja hadali, ze chcu ist prvi. tak muz to riesil tak, ze sa striedali, jeden den jeden prvy a druhy den druhy isiel prvy. a vyzdvihovala som ja a obycajne som chodila pre mladsie ako prve a tu bol zas problem, lebo obaja chceli ist posledni zo skolky. vyriesilo sa to vtedy, ked som chodila pre ne medzi poslednymi a to boli v zbernej triede obaja. ale zas bol problem, ze preco nesli uplne posledni zo vsetkych deti...
teraz dokolecka riesim problem, ze preco pre syna chodim do skoly ako prveho, ze on tam chce zostat co najdlhsie. ale neustupujem, stale mu opakujem, ze takto to mam po ceste a komplikovane sa vracat po neho nebudem.

a prvy den neviem, zalezi od deti. u nas problem nebol, nakolko mladsia videla cely rok predtym ako to v skolke funguje a hned od prveho dna to chapala a rychlo sa adaptovala.
ale asi prvy den by som starsieho odviedla ako prveho a na mladsie by som si nechala viac casu, mozno bude potrebne s nim chvilu zostat, kym sa osmeli..

zuzanamv
29. aug 2010

@bets Tak to mas ukazkovych skolkarov, mas stastie 🙂

Myslim, ze prve dva dni pojdeme s muzom s nimi obidvaja a podelime si ich. Ked uz mala bude zvyknuta na svoju triedu, bude s nimi v pohode chodit len jeden.