Bulharská škôlka v Petržalke

elik81
19. máj 2012

Ahojte, chcela by som sa spytat na Vase skusenosti o tejto skolke - konkretne je to sukromna skolka Christa Boteva. Nas syn mal 3 roky a od septembra ho nezoberu ani do statnej ani do cirkevnej skolky, kedze zostavam na rodicov. dov. s mladsim synom. Zaujima ma najma nazor mamin, ktore tam maju deticky, ze ako su spokojne. Vdaka.

barbim
26. nov 2013

Nikto nemá skúsenosť s touto škôlkou? ☹

horana
27. nov 2013

Ked nepotrebujete aby sa dieta ucilo po bulharsky, netreba nad takym uvazovat.
Na ZS kde chodi starsi syn nedavno prestupil chalan zo ZS Bulharska, neboli tam spokojni. Chalan napriek tomu ze su cisti slovaci a doma hovoria pochopitelne po slovensky, po dvoch rocnikoch tam nevie zo slovenskeho jazyka ako takeho (predmet) ani zatat. Je to trosku uzatvorena komunita, bud pre bulharov alebo pre rodicov, ktori si myslia ze si takto v akoze alternative sukromnej kupia formou sponzorskych darov pokoj a klud, resp. dobre znamky.

tinkaronko0710
6. sep 2014

Ja nemam zatiaľ dobre skúsenosti. Chodí tam syn,ale neviem mam zmiešané pocity. ☹ s tejto škôlky, kedže začal chodiť s druhakmi hneď a robia mu tam 2 chlapci stale zle. A učiteľka to nerieši. ☹ rozmýšľam nad prestupom.

kaata_
20. mar 2015

Ahojte, ozivujem diskusiu. Mate niekto aktualne skusenosti? Dakujem

ywet22
28. mar 2015

Ja tam mam syna a som velmi spokojna.Zatial sme tam nemali ziadny problem.A je velmi velky rozdiel medzi skolkou a skolou!!

pupavka77
15. apr 2015

Ahojte, ja som v skolke mala dieta, bola som spokojna, su velmi kreativni, ustretovi, mili. A potom som to dieta dala Bulh.skoly, a zostala som v soku. Neprijatelny pristup, prehnane vela domacich uloh (to, co nestihali brat na hodine, detom navalili za DU a bolo toho riadne vela). A to nie raz, ale pravidelne. Nakoniec sme presli na slovensku skolu a vsetky problemy akoby zmizli carovnym prutikom. Super pristup od ucitelov, systematicke ucenie a opakovanie uciva a aj aktivity mimo ucenia - koncerty, divadlo, vylety, sportove dni a pod. Nic z toho na bulh.skole nebolo. Domace ulohy primerane a ziadne mlatenie sa deti pocas prestavok bez dozoru ucitelov.

mirkabebe
6. júl 2015

Dobrý deň, ja mám dieťa v bulh. škôlke už dlhšie, chodil do triedy ,,malkáčov,, stredňákov,, a od septembra bude chodiť do ,,velkáčov. Hovorím o materskej škôlke....aj mladší je tam prijatý. Na škôlku nemôžem dopustiť a povedať nič zlé. To, že sa niekde deti bijú, ako hore píšu mamičky, nemá moc do činenia s tým, ako funguje škôlka.... ja by som moje deti do štátnej škôlky nedala....máme jednu za domom a keď to vidím, ako jedna učiteľka, nervózna sama zo seba, vrieska na 24 rozbláznených detí....chúďa učiteľka....ale aj deti.... úroveň a kvalita času stráveného v bulh. škôlke je pre deti naozaj zaujímavá, interaktívna, každodenná aktivita s rôznymi témami, chodia von, dopoludnia aj popoludní, teraz sa pripravuje stavba nového ihriska, a od septembra príde aj k zmenám vo vzťahu rodič vs. vedenie škôlky.... nám tam naozaj nič nechýba a neprekáža. a to, že dieťa bude vedieť základy, alebo aj viac, z bulharského jazyka vidím,ako veľké plus a nie mínus, ako písali hore...my tiež nie sme bulhari, ani nemáme korene v bulh., ale okrem toho mali aj angličtinu a pokroky vidím každým dňom. čím viac rečí vieš, tým viac krát si človekom sa hovorí.....v triede je max.15detí (z toho je vždy niekoľko mimo) čiže na dve učiteľky je priemerne 10-12detí, čo je luxus...majú čas s deťmi robiť, kresliť, učiť ich, venovať sa im.... čo sa týka aktivít, tento rok sme mali výtvarný krúžok, dramatický, fit lopty a angličtinu, myslím, že na 4ročné deti, celkom dosť. Boli na výletoch, napr. ZOO BA, Bibiana, zajtra idú plávať, mali divadielko, mali vystúpenia, prišli k nim koníky, majú družbu športové dni s nemeckou škôlkou...no neviem, niekomu sa zdá málo, niekomu akurát.... mala som dieťa aj v súkr. škôlke ESPANIA, na Kozej....ale po 4mes. som ho odtiaľ vzala.....to bol des. Prajem dobrý výber.

snepinka
12. nov 2015

Dobry den. Prosim vas anglicky jazyk sa vyucuje v akej frekvencii? My vobec nemame s bulh. Jazykom nic spolocne, ale uz teraz zacinam pokukovat po sukr skolkach, nakolko sa bojim, ze syna nevezmu do statnej a povedzme si pravdu, tato je cenovo najpriazelnejsie. Prisim vas a aju stravu ponukaju detickam? Je problem sa dostat do tej skolky? Dakujem

mirkabebe
12. nov 2015

angličký jazyk majú ako krúžok, jedno popoludnie, tuším v utorok, bulharský jazyk sa učia každý den hravou formou, starší syn tam chodí už tretí rok a aj mladší začal prvý rok, do škôlky, my sme absolútne spokojní...so všetkým, stravu majú od nejakého dodávateľa, deti si nesťažujú... desiatu, obed, olovrant, pitný režim priamo v triedach, ovocie...hm, kedysi problém nebol, minulý rok nevzali 22 detí...lebo majú plno...čí skor prídete s prihláškou tým väščiu pravdepodobnosť máte, že sa dostanete, prihlášky prijímajú celoročne... v triedach je max. 16detí....viac nepríjmu. animy sme nemali nič spoločné sbulharčinou, ale čím dlhšie tam deti chodia, tým viac komunikujú a budeme sa učiť aj my rodičia....taký jazyk ma blízko k ruštine a ničím tie deti nezaostávajú voči ostatným, práve naopak, tým, že ich je málo v triedach, učitelia sú super, majú čas sa deťom venovať....

snepinka
12. nov 2015

Dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 takze uz mozem eventuelne dat prihlasku uz na september 2016?

mirkabebe
12. nov 2015

určite áno....myslím, že vás usmernia, keby niečo....

rebeca_richard
1. feb 2016

@snepinka Ahoj, aj nase deti tam budu chodit.Syn do skolky a dcera do skoly.Syn moze nastupit v petrzalke na Rovniankovu, kde chodila dcerka, ale po recenziach rodicov sme sa rozhodli takto.A nemyslim tym netove recenzie, ale skutocne id priatelov a znamych.

snepinka
1. feb 2016

@rebeca_richard ahoj ,;) a prihlasku ste uz poslali? My ano, tak mozno budu nase deti spoluziaci

rebeca_richard
2. feb 2016

@snepinka ano poslali ;) tak parada ;)

snepinka
29. apr 2016

Ahojte, obnovujem prispevok. Neviete kedy sa vyjadria ci je dieta prijate? Respektive nemate niekto tel. Kontakt do skolky? Cislo uvedene na stranke nefunguje. Dakujem

mirkabebe
29. apr 2016

@snepinka pokiaľ viem, pani riaditeľka bude zasielať rozhodnutia (teraz fakt neviem, či sa nemýlim,)prvý junový týžden. Zistím....no problém.

snepinka
7. júl 2016

Ahojte, tak ako? Prijati? My nastupujeme ;)

kikina84
18. nov 2016

@rebeca_richard dobry den,mozem sa spytat ako ste so skolou spokojní? dakujem

simonidessa
7. dec 2016

Tiez by som sa chcela opýtať či sa niečo zmenilo a ako ste spokojný. A čo sa týka stravy vedeli by ste mi napísať ako to tam je?

mirkabebe
9. dec 2016

@simonidessa Náš Matej tam chodil tri roky do škôlky, a pokračuje v ZŠ. Je prváčik a my sme spokojní, ale hlavné je, že on je tam maximálne spokojný. Učiteľka je výborná, kolektív je 12detí z toho 10 dievčat a 2 chlapci. Jedlo dováža firma, ktorej jedálne lístky máme týždeň vopred k objednaniu, decká si majú možnosť vyberať z troch jedál (1,2,3) z ktorého je 1. masité jedlo, 2. nemasité (cestoviny a pod.) 3. múčne.... vždy polievka samozrejme... jedálne lístky nájdete tu: http://vasestravovanie.sk/jedalny-listok-sav/

simonidessa
11. dec 2016

Mirkabebe Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂) písala som na ich stránke na mail ale akosi neodpovedaju. Ak sa môžem ešte spýtať čo sa týka desiaty a olovrantov, mali aj nejaké ovocie, zeleninu a čistú vodu miesto sirupov k dispozícii?

mirkabebe
12. dec 2016

@simonidessa lepšie je tam volať,na mail tiež neodpovedali ani mne kedysi dávnejšie....ak hovoríme o MŠtak deti maju aj ovocie, aj zeleninu v jedlách, a deti ktorých rodičia si neprajú sirupovu vodu, tak deti dostávaju čistú vodu... to je normálna vec... a dokonca co viem, v jedálnom lístku sa udáva malinovka, ale s dodávatelom sa dohodlo, že odávaju čistu vodu všetkým deťom... a pani kuchárka im varí čajík....

simonidessa
13. dec 2016

@mirkabebe super, dakujem este raz velmi pekne 🙂

lulu3584
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lulu3584
25. mar 2024

My tam chodíme teraz a je to tam úplne bombové. Dcéra to tam miluje. Vyučuje sa už len po slovensky a deti majú 1x za týždeň krúžok bulharčiny. Fakt sa netreba toho báť. A ten areál je neskutočný - majú až 4 ihriská, takže sú skoro stále vonku.