Moje štvorročné dieťa sa nezapája do aktivít

8. júl 2021

Ahojte. Mam dieťa, 4roky,ktoré je síce veselé,aktívne, ukecane,do škôlky chodi rado, no ako náhle príde k nejakej činnosti,ktorú majú robiť všetci (cvičiť, tancovať, súťažiť,..) tak sa vôbec nezapaja,odmieta a stoji bokom. Neviem ,ako ho správne motivovať,aby sa zapajalo.
Keď sa pýtam prečo,povie,ze sa mu nechcelo. Ked žiadam konkrétnejší dôvod,tak pri aktivitach ako je lezenie,smykanie,..povie,že sa bálo ale inak iba ze nevie,nechcelo sa mi..
Učiteľka ho nechá,čo chápem,nebude ho predsa nútiť,no mne je to ľúto, nakoľko viem,že moje dieťa by tie aktivity robilo rado,bavili by ho,no z nejakého dôvodu ich nechce vyskúšať. Moze sa báť,že to nebude vedieť? Opatrnosť chápem pri niečom,kde by sa mohlo zranit(aj keď ostatne deti majú super zabavu),no pri cvičení a podobných aktivitach sa nemá čoho báť,jedine,ze by mu to nešlo. Ako ho správne povzbudiť? Podporiť aby si viac verilo? Ako sa v situáciách,keď sa "zasekne" mam správne zachovať? Presviedčať,motivovať,nechať tak?
Dakujem

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2021

Ak myslis, ze je to preto, lebo sa boji, ze by mu to neslo a nechce pred ostatnymi detmi zazit "ostudu", tak mozete skusat tie aktivity robit doma. Tam si to vsykusa a bude pred ostatnymi detmi mozno smelsie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
8. júl 2021

Úplne normálne dieťa, ktoré je nerado stredom pozornosti.V škôlke je chyba, že učiteľka nemotivuje, ale nechá tak..nehovorím nútiť, ale povzbudzovať.Su deti, ktoré nemajú radi zábavu, veľa detí, hluk, veď to ako dospeláci.Motivuj, ale nevyčítaj typom pozri sa všetky deti sa bavia skôr...chces vyskúšať, pôjdem s tebou?

luccija
8. júl 2021

Moja dcéra vždy stala v ústraní a, keď si spomeniem na seba bola som taká istá v detstve idem si svojou cestou celý život.Introverta by si medzi tých animátorov ani nedostala možno sa cíti neisto, nie všetky deti sú bezprostredne

klaudi31
8. júl 2021

Susedina malá je tiež taká samostatná jednotka. Aj keď sú na dvore iné deti, ona si nájde niečo svoje, čo si robí. Suseda vraví, že si všimla, že to robí hlavne v dni, keď chodí do škôlky. Asi si len potrebuje oddýchnuť od ostatných. Netreba dieťa nútiť, ono si samo povie, kedy je čas na to, aby sa hralo aj s inými deťmi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
8. júl 2021

vôbec by som to neriešila, tiež nemám rada stádovosť a spoločné aktivity, ani som nikdy nemala. Možno by som skúsila ju prihlásiť do nejakého krúžku

maciatkolulu
8. júl 2021

Nechaj ho žiť jeho život, je taký, že sa nechce zapájať, tak ho nechaj, bud vyrastie z toho, alebo nie. Nie každé dieťa chce robiť hromadné aktivity. Môj syn v hoteli dostal záchvat revu pri animátoroch, má 5 a??? Ani mi neprišlo na rozum rozmýšľať ako ho mam učiť.

luccija
8. júl 2021

@maciatkolulu presne aj moja všetky deti revali, že chcú ísť na kolotoče moja, že nie, detto trampolína, skákať do bazéna niečo sa vekom zmenilo niečo zostalo.Zase pri mori sa nebojí zoskocit zo slapacieho bicykla do hlbokého mora čo ja som sa držala kŕčovito a bola rada na súši.Su deti, ktoré su pozorovatelia🙂

lienka9
8. júl 2021

Moj syn to iste (3r.) Doma tancuje,jasi sa, ale v skolke ked pozeram videa a fotky len sedi a pozera so zaujmom ale nechce sa mu.ucitelka nenuti,ze nie kazde dieta musi chciet tancovat.inak je zlaty a nic mu nechyba..tak to neriesim.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
8. júl 2021

prepáč, neviem, ako som prišla na to, že máš dievča a ty máš chlapca 🙂 Ja by som to vôbec neriešila, nechce, nech nejde.

slovakboy
28. júl 2021

Ja myslím že je to prejav zdravej osobnosti. Prečo by robila niečo len preto že to povedala učiteľka a robia to všetci. Možno je introvert a možno má svoj rozum. Buď rada že hneď od mala má svoj názor. Keď ju zlomi silná autorita. Môj syn tiež odmietal spoločne hry. Teraz má svoj názor a nenechá si len tak rozkázať. Je aj introvert ale je spoločensky a má priateľov