Narušená komunikačná schopnosť - neprijatie do škôlky

linki90
25. aug 2023

ahojte čo màm robiť v takomto pripade. Mám synčeka mal 3 roky v júli, má nks a riziko k vývoju pas, od psychologicky. Vo všetkých škôlkach v meste ho kvôli tomu nevzali, vyhovárajú sa že kvoli kapacite ale ja viem že je to preto.Že oni musia mať spečialneho pedagóga k dietatu s nks a už maju 4 deti čo je max, a pokial nevychodia nove deti neberu. Viem že mám narok na predlzeny rodicak ale tu ide o to že malý sa potrebuje socializovať , na diagnostiku sme boli ked mal 2.8 mesiaca teraz ma 3 roky a uplne sa zmenil, je kludnejsi, poslucha, rec nabieha behom mesiaca sa naučil 80 slov a už začina spájať jednoduche vety mami daj ,mami jedz, atd . Inak je velmi sikovny, očny kontakt,reaguje pekne , rozumie pokynom, odplienkovany,nema problem s papanim,novým prostredím atd,deti zbožňuje,podelí sa o hračku, hra sa snimi,s detmi proste funguje ako zdrave dieta. Od psychologicky ma odporučenie na integráciu do školky. Fakt sa posúva vpred a robi mi radost. Som zufala odvolala som sa to nepomohlo. Neviem čo mám robiť. Som s ním sama súkromnú si neviem dovolit. Máte nejake napady? v pondelok skusim ist este na mesto na odbor školstva ale ci tó pomoze neviem.

lorin29
25. aug 2023

@linki90 síce neporadím ale držím silno palce🍀

ankare
25. aug 2023

@linki90 držím palce!

mogaa
25. aug 2023

nepomôžeš si, všade ti povedali že je plná kapacita a v tom majú pravdu lebo už majú obsadené všetky miesta.....treba skúsiť na začiatku septembra obehať škôlky či sa nejaké miesto neuvolnilo, lebo mamičky zapisujú deti aj do 2-3škôlok a ak dieťa prijmú do 2, neodhlásia ho z tej jednej....alebo dieťa začne byť choré a mamička sa rozhodne nechať ho doma....

nikpa
25. aug 2023

@linki90 podľa toho ako napreduje by som povedala, že auti znaky majú tendenciu sa skôr vytrácat ale je samozrejme ešte skoro, časom uvidíš. Ja som mala podobné so synom, NKS s podozrením na PAS. Psychologicka aj neurologička tiež odporúčali integráciu medzi zdravé deti do škôlky. Bála som sa toho, že keď uvediem do prihlášky ako to s ním popravde je, nezoberú mi ho alebo ho budú automaticky nalepkovat. A keďže bol šikovný akurát tá reč viazla, podala som prihlášky a nič som tam nenapísala. No a vzali ho, dnes chodi tretí rok a všetci sme spokojní. Možno si to mala urobiť rovnako .... Na budúci rok budeš múdrejšia, dovtedy asi v štátnych škôlkach nepochodis. Vybav si aspoň predĺžený RP. Veľa šťastia.