Poradíte špeciálnu škôlku v Žiline?

llia
13. okt 2014

Ahojte maminy, vedel by niekto poradiť škôlku, môže byť aj súkromná, kde by náš syn mal špeciálny prístup. Diagnostikovali mu vývinovú dysfáziu reči, je akoby so všetkým rok pozadu, má 3,5 roka teraz a chodí do obyčajnej škôlky, kde nepracuje, nerozpráva, žije si tam vo svojom svete. Riešime to cez špeciálne centrum, ktoré mu pomáha napredovať a nás učí ako k nemu pristupovať, no potrebovali by sme aj v škôlku, ktorá ho trochu potiahne. Tam kde chodí mi na rovinu povedali, že nemajú na to čas, že majú veľa detí v triede. Inak on rozpráva, len mu horšie rozumieť a hovorí menej. Ďakujem za odpoveď.

grettka
13. okt 2014

skus napisat do skoly pre deti s narusenou komunikacnou schopnostou v liptovskom jamniku, maju totiz pracovisko aj v ziline a predpokladam, ze ti budu vediet poradit, kde vo vasom kraji je skolka s podobnym zameranim http://zsijamnik.edupage.org/text12/?

bonaqa2013
13. okt 2014

My navštevujeme špec. MŠ na Vlčincoch. Síce len raz za dva týždne - dieťa je tam so špec. pedagogičkou a s logopédkou. Chodíme tam 30 km pretože v Martine špec. MŠ zrušili. Možno teraz pred voľbami niečo sľúbia, aby zavreli oči...

llia
autor
14. okt 2014

@bonaqa2013 myslíš na Vojtaššáka?

llia
autor
14. okt 2014

@grettka ďakujem, volala som tam...do pondelka mi aspon povedia, v kt. škôlke by mu mohli najviac vyhovieť s jeho problémom. Bohužiaľ špeciálnych škôlok s týmto zameraním zatiaľ nie je. Veľká pomoc... 🙂 ďakujem.

bonaqa2013
14. okt 2014

@llia áno Vojtaššáka. A čo máte také špecifické? Ak možeš...

llia
autor
15. okt 2014

@bonaqa2013 je akoby pozadu s rečou a motorikou oproti iným deťom v jeho veku, trochu je aj nesústredený, rada by som ho dala do kolektívu, kde by na to prihliadli a viacej ho zapájali a snažili sa mu pomôcť dobehnúť kolektív. Logopedička mi vravela, že by pomohla menšia skupina detí v triede, kde by mal viac pozornosti a priestoru. V škôlke kde teraz je mi učiteľky vravia, že keď nespolupracuje, že sa mu nemôžu venovať, lebo majú veľa detí. A na Vojtaššáka to ako funguje?

bonaqa2013
15. okt 2014

Takže my sme z MT. Moja dcéra má DMO - ale chodí, dlho sme cvičili vojtovku, v MT nám nepomohli až v Olomouci - samozrejme za svoje e. Ale to by nebol až taký problém, ale ona je hluchá - takže nerozpráva, ani nepočuje. nosí ušné prístroje. Zas nám v MT nepomohli , až v ZA. V MT minulý rok zrušili špec. MŠ, oni chcú aby deti chodili medzi zdravé deti - spolu do MŠ. Lenže takúto školku si človek musí nájsť sám. Obvolala som 18 školok v okrese a majú všade plno. Lenže ak má učiteĺka v triede 25 detí, tak sa s postihnutým dieťaťom nemá čas baviť. Takže skúsila som školku v ZA. Zo zač. mi sľúbili že ju zoberú. Potom nám povedali, že ona je nervózna, neposlúcha príkazy učiteľky - tak nás pekne krásne odtiaľ vypoklonkovali. Chodíme len raz za dva týždne ku log. a špec. pedagógovi - na Vojtaššáka. Inak doma sa dieťa neskutočne nudí. Všetko vyberá, vyhadzuje skrine, chladničku, do skrine mi nakladie úplne iné veci, celý deň len neporiadok.... Z tej školky som zostala troška sklamaná, pretože tam majú deti dosť na vozíčkoch. moja by potrebovala čisto MŠ pre nepočujúce deti. A to je až v BA. Bojíme sa ju tam dať. Predsa má len 4 roky. A tak sme doma a ja nadávam čo je toto za systém....

llia
autor
15. okt 2014

@bonaqa2013 Držím Vám palce, máte pred sebou dlhú cestu...s tymi škôlkami je to des, viem, že v ZA je len pre deti zo zrakovým postihnutím. Keby aspon súkromná školka mala nejakého špec. pedagóga, kt. by sa jej individuálne venoval, skúšali ste aj takú možnosť?

belasy_motylik
19. okt 2014

@llia nájdi kontakt na logopedičku Mudr. Remišovú a spýtaj sa jej na škôlku pre deti s poruchami reči, neviem, či niečo také v ZA neotvárajú alebo neotvorili, príp. ti môže poradiť aj inom ohľadom reči.