Riaditeľka materskej škôlky žiada zrušenie prihlášky

6. jún 2022

Kocky, prechadzala som google ale odpoved som nenasla-moze riaditelka ms pozadovat od rodica zrusenie/stiahnutie ziadosti o prijatie? Dovodom je kapacita, co chapem, ale preco jednoducho neposle papier o neprijati?

janickacrazy
6. jún 2022

No to sa opýtaj jej, podľa mna to nemože požadovať, takže má smolu. Ona to žiada preto, že teraz je určené, ktoré deti musí zobrať, napr. musí uprednostniť predškoláka. Asi chce zobrať iné dieťa niekomu známemu a ty sa jej tam nehodíš, tak sa snaží ťa oblbnúť. Ani náhodou by som prihlášku nestiahla.

melanta
6. jún 2022

Zrejme nechce vykazovať vysoký počet neprijatých detí. Ale to je jej problém. Nie je dôvod, aby si prihlášku stiahla. Nech pani riaditeľka robí tak, ako má.

veronika3110
6. jún 2022

nie nemôže... rodič má právo podať prihlášku kde chce a koľko chce... ak už teraz vie že kvoli kapacite nemôže dieťa prijať, tak pošle jednoducho rozhodnutie o neprijatí z dôvodu nedostatočnej kapacity..
koľko má dieťa rokov? ak my nemáme kapacitu, neprijímame tie najmladšie detičky, ktoré majú 2 roky..

lucia147852
6. jún 2022

Nemôže. Tie riaditeľky si myslia že nad ne neni. Nech pošle papier o neprijatí

rachel36a
6. jún 2022

Nic nestahuj...neviem odkiaľ si. Ale u nas napr.plati , ze dieta ktore neprijmu, tak ma buduci rok prednost a je prijate.

sibrez
6. jún 2022

@rachel36a toto naozaj plati ? skoda ze som to nevedela by som dala prihlasku aj za mladsieho co bude mat v septembri tento rok 2 aby sa teda buduci rok dostal. lebo fakt neviem co budem robit ak mi ho nevezmu buduci rok.

ailiba
6. jún 2022

@sibrez niekde to zohľadňujú, ale niekde nie. Treba sa na to spytat v konkretnej ms.

ailiba
6. jún 2022

Nie, nemoze. Ale mozno ti to povedala len preto, lebo uz dopredu vie, ze vas neprijme.

autor
6. jún 2022

No ona nam uz pri podani prihlasky povedala ze nech ju radsej ani nepodavame ze nema miesto ale ze ak chceme ze nam ju vezme-keby som vedela ani ju nedam, no len sme mali potvrdenie na tuto konkretnu skolku tak uz sme ju dali. A potom zacali telefonaty a smsky ze nech stiahneme prihlasku ze nam nemozu zobrat dieta, dokonca nam vybavila ze nas vezmu v inej skolke-do ktorej dat dieta nechceme. Ja chapem ak nemaju miesto, ani sa kvoli tomu nehadam ale je pre mna zbytocna starost riesit to zrusenie, ked moze poslat papier o neprijati

drzaopica
6. jún 2022

Nie, ak nemá miesto posle negatívnu odpoved.Prijat môže aj 300 prihlasok

elizabet173
6. jún 2022

Nic by som nerusila, nech vam posle rozhodnutie o neprijati

veronika3110
6. jún 2022

@sibrez toto ale nie je pravidlo a nie je to ani povinnosť, takze sa na to netreba spoliehať.. ak sa napríklad prihlási viac predškolákov, a vaše bude mat 3 rocky, bohužiaľ, aj tak musí riaditeľka prijať najprv predškolákov, potom 4 ročne deti atd… ak sa tie najmladšie nezmestia, je jedno, že mali prihlášku rok dopredu… najprv musí riaditeľka splniť zákonnú povinnosť

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rachel36a
6. jún 2022

@sibrez u nas v MT ano...aj my dalsi rok ked som priniesla prihlasku hned povedali ze je prijatý