Škôlka pre deti z pohraničia

smejulko
4. dec 2017

Ahojte mamicky z pohraničia 🙂 chcem sa spýtať na vase skúsenosti a nazory, ze ako riesite skolku a skolu pre svoje deturence. Za kazdy nazor a kazdu skúsenost dakujem.

stefi_k
4. dec 2017

Však ked si sa rozhodla žiť v zahraničí daj tam aj dieťa do škôlky / školy.

loginexistuje
4. dec 2017

Dala by som tam kde byvam alebo potom ak chces na slovensku tak nejaku sukromnu

dai
4. dec 2017

O akom pohranici pises? Lebo teda mne to znie ako madarsko ale potom pises blizko hranic s rakuskom... kde pracujes? Kde realne zijete?

zuzanka.zuzu
4. dec 2017

a jedná sa o pohraničie s maďarskom? rakúskom? českom? ukrajinou? mexikom?
v profile máš kolíňany a podľa google tie sú medzi nitrou a zlatými moravcami, a my naozaj myšlienky čítať nevieme, že kam ste sa to presťahovali alebo či tu len sonduješ odpovede za účelom debaty s kamoškami na poobednej káve "kam asi tak blaváčky od hraníc dávajú do škôlok svoje deti" 😉

tortelinka
4. dec 2017

@smejulko podľa popisu si v hegysahalome...tak daj do škôlky tam, či aký problém? sme na tom rovnako, napíš IP ak treba

smejulko
autor
4. dec 2017

@zuzanka.zuzu Ide o pohranicie s madarskom pri BA. Mozno pre niekoho ineho je to super tema na kavicku s kamoskami. No mna to zaujima z dovodu, ze chcem, aby dcera absolvovala predškolskú pripravu na SKu a do skoly ju tiez chcem dat na SK.

vulka
4. dec 2017

No mne to príde ako super divná otázka. Veď keď žiješ na Slovensku a chceš dať do slovenskej školy, tak čo potrebuješ riešiť? My žijeme tiež v pohraničí a deti chodia normálne do slovenskej školy. Alebo nerozumie tomu čo píšeš?

stefi_k
4. dec 2017

No ked chceš na sk tak si to budeš musieť zaplatiť. Škôlky preplnene v tejto oblasti tak skôr súkromné. Zo školami je to o moečo lepšie ale aj tam už skôr smer Petržalka. Zo zákona ta musí prijať spádova škola a ta je v mieste trvalého bydliska ale toto máte ešte ďaleko a za pár rokov sa situácia môže zmeniť ale jak to vidím ide to k hotšiemu lebo veľa sa satavia v týchto lokalitách. Ale nie škôlky a školy. Plus domáci s sťažujú že sa prijímajú deti ktoré tam nemajú pobyt a tým berú miesta domácim.

loginexistuje
4. dec 2017

@smejulko ak je predskolacka musia ju uprednostnit v mieste trvaleho bydliska ak chces inde zavisi od zaplnenosti zariadenia a kriterii na prijatie