Škôlka v Dúbravke

natusik441
15. jan 2014

Ahojte mam skoro 2 r synceka a hladame skolku v Dubravke. Bola by som rada keby mi napisete Vase skusenosti so skolkami 🙂

kristina009
15. jan 2014

Ahoj ja mam 2,5 rocneho synceka a tiez mam problem zo skolkou.vobec neviem dubravke ktora skolka ma volne miesta.potrebovala by som poradit ako zapisat maleho a ci mozem podat prihlasky do viacerici dakujem

natusik441
autor
15. jan 2014

@kristina009 no vraj skolky davaju podpisat papier ze len v jednej a to u nich je dieta zapisane. Ja rozmyslam nad anglickou pri peknicke ale nic som o nej nenasla skusim osobne stranka maju v anglictine a moja zasoba nestaci 🙂 susedka mi hovorila ze pod 3 roky statne ani neberu a ze aj pred skolsky co ju vraj musia vziat podla bydliska ju odmietli ze maju plno tak chodia na sukromnu pri kulturaku.

andrejka1974
15. jan 2014

@natusik441 deti mladsie ako 3 roky maju problem, beru ked tak len deti, ktore 3 roky dovrsia do decembra prislusneho roku , mladsie beru len vynimocne u nas brali najmladsie oktobrove, mladsie brali az o rok

pribinak
5. feb 2014

Na webovej stranke miestneho uradu dubravka najdes zoznam statnych MS a tiez jednu cirkevnu, teraz vo february prebieha prihlasovanie deti, tie pravidla su vo vseetkych MS rovnake, ak sa nejedna o predskolaka, to znamena dieta musi dovrsit k 31.8. 3 roky
Nema vyznam podavat si viac ako 2-3 prihlasky, kazda skolka ma na webe vypisane terminy kedy sa podavaju prihlasky v konkretnej MS
Ak ho chces dat do statnej, velke sance nemas, to skor sukromnu

tin007
8. feb 2014

@natusik441 Minuly rok mali statne skolky tlaciva, na ktorých bolo cestne prehlasenie rodicov, ze dieta prihlasuju iba do jednej skolky. Mohli to rodicia skrtnut, ale potom museli dopisat dalsie skolky, kam si dali prihlasky.
Tento rok este tlaciva nie su, ale v pondelok bude v RC Macko (www.mcmacko.sk) beseda s riaditelkou MS Ozvoldikova, takze sa kludne mozes prist spytat na to, co potrebujes vediet. Prihlasovanie do MS prebieha zvycajna od 1. 3. do konca mesiaca, co sa tyka cirkevnej skolky, ta to mala min. rok skor (treba pozriet ich web).
Ak myslis BIS na Peknikovej, ano to je sukromna, anglicka skola, len si na ich stranke over vysku poplatkov, lebo ked som to pozerala asi 2 roky dozadu, vychadzal mi mesiac v MS okolo 600 eur.
Ak dieta nema k septembru 3 roky, ma mensie sance, ale napr. v sk. roku 2013/14 boli umeistnene aj deti oktobrove, novembrove, decembrove ci januarove, dostali rozhodnutie o umiestneni, ale s nástupom az po dovrseni 3 rokov (napr. kamaratkin syn isiel od januara, kedze narodky mal koncom decembra).
@kristina009 Pozvanka na besedu do RC Macko s p. riaditelkou patri aj tebe, ak ma tvoje dieta 2 a pol roka a tento rok by dovrsilo 3 roky, tak sanca na jeho prijatie tam je (tazko odhadnut ako velka).
Nezabudajte, ze podmienkou prijatia je trvale bydlisko rodicov v Dubravke!
@natusik411 Je zvlastne, ze pises o susede s predskolakom, ktorého neprijali; podali vcas prihlasku a maju trvale bydlisko? Vsetci predskolaci, ktori sa hlasili, boli prijati.

tin007
8. feb 2014

Rodinne centrum Macko pozyva vsetkych na besedu s nazvom "V septembri do škôlky".
V pondelok 10. februara od 9.30 bude otvorena herna a o 10.00 zacne beseda o výbere MŠ, o prihlasovaní dieťaťa, o adaptácii a aktuálnych otázkach k danej téme. Prednášajúcim hosťom je riaditeľka MŠ Ožvoldíkova Mgr. Lucia Hromádková.

kristina009
8. feb 2014

dakujem,ale to v case ked som praci a maly v jaslach.volno nedostanem takze nemam sancu prist.nerozumiem preco nemozu taketo veci robit aj pooobede ved kolko rodicov je uz zamestnani ?

natusik441
autor
8. feb 2014

@tin007 co je na tom zvlastne mam susedku co ma 4 decka byva v dubravke dlhsie ako ja a ona mi hovorila aky mala stym problem. Niesom policia nepatram kto kde byva a ci ma trvale do sukromia sa nestaram. Pocula som jednu skusenost od susedky a chcela som pocut aj ine preto som sa tu zapojila do debaty a maximalne ma uraza ze ma tu oslovite a tykate mi a ani vas nepoznam.

tin007
9. feb 2014

@kristina009 Rodinne centrum Macko je obcianske zdruzenie, neziskova organizacia, kde pracuju dobrovolnici uplne zadarmo. Nie je to komercny subjekt typu Alma ci Sanca tanca a tomu zodpovedaju aj pripadne naklady na prislusne aktivity; bud zadarmo, alebo len za symbolicky príspevok. Co sa tyka casu; ten odraza to, ze RC Macko sa zameriava na stretavanie sa, vymenu skusenosti, vzdelavanie... najma rodicov na materskej ci rodicovskej dovolenke.

tin007
9. feb 2014

@natusik441
Asi si na nespravnom fore, tu si ludia tykaju a nepoznaju sa osobne. Mimochodom, podla tvojej fotky by som povedala, ze som starsia (mam 39 rokov), tykanie mladsim beriem ako standardnu vec (a hlavne takto, na fore).
Co sa tyka tvojej susedy, vysvetlila som, ako to bolo so skolkami pred rokom a pocas min. jesene; kto mal dieta predskolaka, je z Dubravky a dal si v stanovenom termine prihlasku, dieta mu bolo umiestnene do statnej skolky.

natusik441
autor
9. feb 2014

@tin007 ked mi niekto pise alebo ma oslovuje mi netyka ak ma nepozna. Je to o slusnosti nie o veku a nemam zaujem s niekym komu to nic nehovori komunikovat. Dovidenia

tin007
19. feb 2014

Ahojte, MiU Dubravky dal na web prihlasku do skolky http://www.dubravka.sk/sk/Skolstvo-kultura-a-sp...

tin007
7. feb 2015

Ahojte, v pondelok 9.2. bude v Rodinnom centre Macko prednaska v ramci herne "Chystáme sa do škôlky" - beseda o prihlasovaní detí do materských škôl, kritériách, či o tom, čo musi dieťatko k septembru zvládať. Prednáša riaditeľka MŠ Ožvoldíkova Mgr. Lucia Hromádková.

tin007
11. jan 2016

Novinka - prijimanie prihlasok do MS koncom aprila! http://www.dubravka.sk/files/documents/miestny_...
Vyplnenú žiadosť predloží zákonný zástupca riaditeľke materskej školy osobne:
V STREDU 27. apríla 2016 od 15.00 hodiny do 17.00 hodiny
VO ŠTVRTOK 28. apríla 2016 od 15.00 hodiny do 17.00 hodiny