Školská zrelosť

1. feb 2022

Mám 6,5r syna aktuálne, ale príde mi stále taký príliš detský v porovnaní s inými deťmi v škôlke. Ja už neviem co s ním, ale veľmi je taký mojkac, na mňa naviazaný. Má akoby svoj svet, je taký ešte úplne nevinný. Je podľa mňa veľmi múdry, šikovny, na veci čo ho zaujímajú. Ale dnes robil napríklad v škôlke úlohu, ktoru myslím, že nemá problém urobiť, ale zrejme len nepočúval učiteľku alebo neviem, vraj neurobil ani ciarku. Učiteľka sa ma hneď pýtala, či sme boli na testoch. Minulý rok mal odklad do školy, no bojím sa, či to aj teraz zvládne. Stále reč nie je čistá, čo sa týka sklonovania. Veľa vie aj anglicky. Kreslenie ho vôbec nebaví. Je jedinacik. Mám naozaj obavu čo bude. Mate niekto podobnú skúsenosť?

pribinak
1. feb 2022

Tak ho prihlás na krúžok a podporuj jeho samostatnosť.
Nemáte doma napr take zošity/pracovne listy pre predškolákov, napr kulifrefo, svojtka, …
K logopedicke chodíte?

0silvia0
1. feb 2022

A boli ste na tych testoch?

seahorse27
1. feb 2022

Ped.-psych. poradne maju take kruzky pre predskolakov, tak sa poobzerajte po okoli. Doma mozete trenovat z roznych predskolackych pracovnych zositov, vyber je velky. Ak je problem rec, tak smer logopedia. Ked uz mal jeden odklad a inak je sikovny, tak by som sa uz nad tym nezamyslala, nejako to zvladnete. Do septembra casu dost, deti v tomto veku vedia urobit velke vyvojove skoky

luccija
1. feb 2022

A tu úlohu nevedel či sa mu nechcelo robiť?kresliť ho nebaví, ale grafomotoriku trénujte vyfarbovanie, kruh, trojuholník, lepenie vzorcov do obrázkov.Kup mu zošity pre predškolákov, alebo na Pintereste máš veľa tipov.Uz teraz niekedy sa robia testy v škôlke , alebo si ho daj sama otestovať.pol roka je dlhá doba zmení sa dávaj mu už povinnosti pracovné listy a tak...

lara45
1. feb 2022

Ja si myslim,že je úplné v pohode.Pracujem ako učiteľka v materskej škole a také prípady vidím neustále.Neber to ako urážku ale tvoje dieťa je len rozmaznané nie je to nič v zlom je jedináčik, takže samozrejme ,že mu venuješ všetku pozornosť a on si to uvedomuje.Aj ty máš dni keď sa ti nic nechce.Ak je šikovný ,tak nie je čo riešiť.Väčšinu chlapcov nebavý kreslenie.Ak chceš ísť na testy ,tak OK aspoň si budeš istejšia ale podľa mňa keď začne chodiť do školy tak to bude iné.

euka210
1. feb 2022

ved pojdete na testy. Moj mal teraz 6r, je mudry, ale vzrastom maly a v skolke nerozpraval od 3r...konecne teraz zacal...tak hadam do leta sa otuka. Tiez je mojkac...je najmladsi. Pojdem s nim na testy a uvidim. Kadze dieta je ine, moji nevedia nejako extra kreslit, ale v matike su zase velmi dobri v skole.

kacena4
1. feb 2022

tak trenujte nie pisanie... ale porozumenie prikazy co ma spravit...