Ahojte mamicky som uz zufala maly chodi uz druhy rok do skolky zaciatky boli tazke to je jasne ale potom uz to bolo dobre spokojny ...ale teraz od minuleho tyzdna nechce tam chodit place stale len somnou mamina mamina budem stebou .....neviem co mam robit v noci raz spi dobre ale tuto noc spal ako tak hodinu plakal stale mamina prosim nechaj ma doma neviem co mam robit som zufala v skolke ho maju radi az velmi .....
ahoj, možno tam zažil nejakú nepríjemnú situáciu. ja by som ti odporúčala nasadiť mu Bachove esencie. občas mi pani psychologička posiela aj detičky. ak by bol záujem, prosím napíš mi do IP. prajem všetko dobré.
Neviem a stale aj dnes v noci tiez zatvorene oci a stale zd mami a potom nechcem ist do skolky ......a tie esencie mas ????
@nikita002 Skús sa opýtať učiteľky, či sa niečo v školke nestalo, či mu niekto neublížil alebo niečo také. Malého si sa nepýtala, či sa niečo nestalo? Prečo chce byť doma? Určite to nie je len tak, ak bol predtým spokojný. Moj malý napr. nechcel jesť v školke a jedna učiteľka ho stále nútila jesť tie pomazánky na ranajky, pričom on má alergiu na mlieko, čiže aj tak ich nemohol jesť, niekoľkokrát som jej povedal, že to jesť nemože, ale aj tak ho nútila. Musela som poslať manžela do školky urobiť poriadky. Odvtedy je klud.
@janickacrazy ucitelka nam je z rodiny maju ho radi nekricia na nho nic len stale spomina riaditelku neviem teda muz povedal ze pojde do skolky .....
zrovna toto sme pred dvoma týždňami spomínali s mojou krstnou. Moja sesternica, dnes už mladá krásna 22 ročná žena, čerstvá zdravotná sestra (som na ňu pyšná, chystáme sa na promócie, tak sa chválim 😇 ) tiež mala najskôr dobrý štart v škôlke a časom tam prestala chcieť chodiť. Plakala, prosila mamu aby ju tam nedávala, že chce zostať doma, najväčší cirkus spravila keď ju prihlásili do škôlky v prírode a ona pár dní před odjazdom doma spustila srdcervúci plač, že tam ísť nechce a prosila mamu aby mohla ostať doma.
A až ako veľká sa přiznala, že jej vadili proste kolektívne organizované hry a aktivity. Že proste neznášala, keď ju nútili do nejakej hry, ktorá ju nebavila alebo sa jej nepáčila, že sa radšej hrala sama a podľa seba a čo sa ešte priznala, že občas do škôlky chodil nejaký šašo robiť nejaký program pre deti a ona sa ho strašne bála, a pár krát sa stalo, že z tej triedy utiekla a potom ju učitelky hľadali po budove a našli ju niekde len tak sedieť na schodoch a čakať až kým ten šašo odíde 😀 krstná vravela, že si spomína, že nejaká mladá učitelka jej povedala, aby navštívila psychologa, lebo že všetky deti sa z neho tešia len ona uteká 😀
takže tvojmu dieťaťu môže v škôlke prekážať zdanlivo banálna vec, ktorá by ti ani nenapadla. niečo, čo ty možno absolútne za problém ani nepovažuješ.
Skús sa s ním citlivo rozprávať, ale tak nejak okľukou, nie priamo sa pýtať, čo sa mu v škôlke nepáči. Možno si zahrať divadlo na škôlku a pod.
My sme mali taky problem s nasou neterkou a nakoniec sa prislo na to, ze jej nejake ine dievcatko v skolke robi zle, proste za nou chodi a vsetko co si zoberie do ruky jej ona vezme, ucitelky si to velmi nevsimali takze ani nevedeli segre povedat ci sa nieco nedeje ked sa ich na to pytala. Tiez to mali presne tak isto, ze najprv v pohode chodila a potom zrazu ako keby utal, zacala plakavat a nechcela tam chodit. Skus sa mozno s ucitelkami porozpravat ci si nevsimli nieco podobne.
zober ho k detskej psychologičke, pomocou obrázkov z neho vytiahne také veci, že neuveríš, - či mu niekto neubližuje- aj nechtiac, či mu vadia iné návyky- nie je sám na WC, či ho nenútia jesť ...
nám povedala, že malý nevidí dôvod chodiť do školky, lebo tam robí to isté čo doma ( tiež sme doma maľovali, tvorili, cvičili, chodili na prechádzky) a vedel, že ja som doma zo sestričkou, ale už bol predškolák, tak musel. Sme mu vysvetlovali, že ocino chodí do práce, moja práca je starať sa o nich a jeho práca chodiť do školky. trochu sa to zlepšilo, ale sa zo školkou nikdy nestotožnil, zmenilo sa to až v škole, musel dorásť- a presne tak to aj tá psychologička predpokladala.