Kto sa venuje problematike uzdičiek v Martine?

lenkiss22
30. nov 2022

Zdravím, laktačná poradkyňa mi odporučila stihnúť uzdičku pod hornou perou kvôli nesprávnemu prisávaniu. Pediatrička zas povedala, že by ju teraz určite nestrihala, že časom sa uvidí. Rada by som počula názor ešte jedného odborníka (ku ktorému nie je potrebný výmenný lístok (ORL, resp. zubár). Viete mi prosím poradiť, kto v MT sa venuje tejto problematike (hlavne s dôrazom na dojčenie). Ďakujem

anushka123
30. nov 2022

Nám to tiež odporučila laktačná, tak sme šli do Kairos dental v BB, kde nástrih robí zubár a nepotrebovali sme žiaden výmenný. Neľutujem, že sme ju dali synčekovi nastrihnúť, nuž s dojčením nám to aj tak nepomohlo.

maminkadeticiek
30. nov 2022

Neporadi lekara,ale poviem osobnu skusenost aj ked chapem ,ze moze byt individualna.Nasa pediatricka tiez neodporucala strihat.Ale ja som sla podla intuicie a poziadala lekara este v porodnici aby mu to odstrihli lebo som jasne videla ze je tam problem,aky ma srdieckovy jazyk a strasne malo si dokaze vytiahnut mliecka.Prestrihli mu uzdicku na 3 den po narodeni,kym sme prisli z ambulancue na izbu ani nevedel ze mu nieco robili a okamzite si vytiahol 3 nasobok toho co pred strihanim.Odvtedy sme problemy s kojenim neriesili.Takze moze to velmi pomoct.

beata_k
30. nov 2022

@lenkiss22 Aj mne radila strihat. Hore aj dole. Nedala som a nema problem. Tie laktacne su normalne posadnute stihanim.

svokrinjazykmonika
30. nov 2022

@lenkiss22 tiež ma zaujíma táto téma. Mojej to pod jazykom strihli hneď v nemocnici ale má to aj hore. Lektačná mi odporučila ísť do BB ale doktorka hovorí že to nevadí 🤷

juliavolna
5. feb 2024

@maminkadeticiek prosím a mali ste ste aj predel v strede jazycka ? Keď bol ako srdiečko?

maminkadeticiek
5. feb 2024

@juliavolna Nie,natahoval sa do sediecka lebo ho nepustila uzdicka.Nastrihli a bolo.

juliavolna
5. feb 2024

@maminkadeticiek a srdiečko hneď odišlo či to trvalo

maminkadeticiek
5. feb 2024

@juliavolna To som nepozorovala podrobne ale bolo yo ovela menej badatelne urcite.Ja som riesila ze je schopny sa nakojit a z kazdeho kojenia pribrat.