Strihanie uzdičiek ako samoplatca - kam ísť?

emalka
17. mar 2022

Viete odporucit niekoho, ci uz detskeho ORL alebo zubara, ku ktoremu viem ist z vlastnej iniciativy ako samoplatca?

Dcerka ma pomerne hrubu hornu uzdicku, ktoru podla laktacnej poradkyne treba strihnut ale pediatricka to nechce riesit. Vidim na malej ze sa zle prisava na flasku a hlce vela vzduchu, o prsniku ani nehovorim, tak by som to chcela dat skontrolovat a pripadne aj rovno strihnut nejakym odbornikom na tuto vec.

emalka
autor
17. mar 2022

Zabudla som napisat kde 🤦‍♀️ Bratislava a okolie.

scorpionflower1
17. mar 2022

@emalka ked ti pediatricka povedala, tak to neries, laktacne nemaju zdrav. vzdelanie, pediatricka ano. Nesposobuj svojmu dietatu zbytocnu bolest. Prisavat sa nauci, len mozno este dobre neovlada techniku. Laktacne ked uz nevedia, kde je problem posielaju pristrihovat larom-farom. Prepac, ze som ti neodpovedala, ale je mi luto tvojej malej.

lamonita
17. mar 2022

My sme boli v DENTARIUS v Karlovke. Zubárka je zároveň laktačná. Bol plač, to je jasne, ale odvtedy kojenie jedna báseň. Mala sa nevie dožrať🤣😍

emalka
autor
19. mar 2022

@lamonita Dakujem, vyskusam 🙂

@scorpionflower1 Uz sa trapime 5 tyzdnov od narodenia keby si videla to prisatie na flasku, tak by si chapala preco to chcem riesit. Velke medzery, mlieko vyteka cez oba kutiky, neustale kasle a prehlta vzduch. Hned po dopiti ju skruca a prichadza srdcervúci plac, potom reflux a grganie. Nevie vyplazit jazyk.
Flaskou krmim odsate mlieko lebo z prsnika nevie efektivne pit. Proste, problem mi pride jasny.

slovakboy
19. mar 2022

@emalka oni ju vedia uspať na máličko tak aby z toho nemala traumu v dospelosti. Nejde ani tak o bolesť ale o to aby neostala je zo zákroku trauma. Objaví sa potom v dospelosti kadejakým strachom.

scorpionflower1
20. mar 2022

@emalka keby bol ten problem taky jasny videla by ho aj tvoja pediatricka. Ja som pri malej pouzivala na dokrmovanie cievku (suplementor) skoro 4 mesiace. Ja nechcem byt nejaka mudrlantka, ale preco pouzivas vlastne flasku? Skusala si striekacku? Na flasku je uplne ine prisatie ako na bradavku, ked budes davat flasku, tak sa zvysuje sanca, ze sa uplne odstavi. Babo pribera? Nam tiez mala strasne plakala, robili sme mozne aj nemozne a nic nejak vyrazne nepomohlo, iba musela podrast. Ale tak je to tvoje rozhodnutie, ja by som ale nikdy nedala takyto medicinsky zasah robit svojmu dietatu, keby mi to vyslovene neodporuca pediater, urcite by mi nestacilo odporucanie LP bez med. vzdelania, navyse, zistujem, ze tie LP posielaju velmi vela deti na strihanie uzdicky, ako keby to bolo riesenie na kazdy problem s kojenim a prechadzka ruzobou zahradou pre to dieta.
Celkom vo mne vzbudzuje nedôveru aj to ako ti niekto napisal hore vyssie, ze zubarka, co striha uzdicky je aj LP. To znie ako dobry biznis plan - odporuci strihanie (ma za to peniaze) a aj ho vykona (aj za to ma peniaze). Vsak taky zakrok aspon dvaja ludia nech odporucia nezavisle od seba.
Ale tak je to na tebe ako pisem, tak zelam vela sil a dobrych rozhodnuti.

lamonita
20. mar 2022

Len aby som to teda troska spresnila... dotyčná zubárka nebola mojou laktačnou poradkynou...teda neodporucila mi samu seba ako "strihačku" uzdicky. Teda v mojom prípade platilo, že nezávislé osoby odporučili strihnutie ( dokonca az 3 - pediater, LP a zubar).

monka1109
5. feb 2024

@lamonita dobrý deň,mali ste k nim aj odporučenie od pediatra alebo vezmu aj bez toho? Ako dlho ste prosim cakali na termin?

monka1109
5. feb 2024

@emalka prosim ako ste to nakoniec vyriesili?

lamonita
6. feb 2024

@monka1109 vezmú aj bez toho, žiaden papier nechceli. Termin tuším sme nečakali dlho. Ale sú to už 2 roky tak neviem ako dnes to prebieha

emalka
autor
7. feb 2024

@monka1109 boli sme nakoniec dat strihnut uzdicku v BA v Dentarius-e. Kojenie sa uz nepodarilo, ale uplne to vyriešilo problemy s pitim z flasky, tym ze sa vedela normalne prisat tak uz nehltala vzduch a nebolelo ju brucho.

monka1109
8. feb 2024

@emalka uz sme tam objendnani 🙂 Ďakujem obom

panda21
8. feb 2024

@scorpionflower1 na mňa pediatrička pozerala ako na tlka, keď som jej hovorila o uzdickach. Nedala som sa odbiť, šla som za vyhláseným chir. zubárom a ten sa z oboch uzdieciek zhrozil, že nechápe, ako som doteraz zvládala kojit 🤷‍♀️

juliavolna
2. mar 2024

@panda21 v ba ? Komu?