Morfologické sono u MUDr. Grochala

20. jan 2023

Dobrý večer,
Viackrát som zachytila že tehotné mamičky idú na ultrazvuk k doktorovi Grochalovi. Ma nejaký špeciálny ultrazvuk alebo robí niečo naviac ako bežný gynekológ?
Moja lekárka má ultrazvuk ktorý je z tých modernejších, vie robiť 3D aj 4D a hovorila mi, že pri morfologickom sone bude pozerať vnútorne orgány Babatka. Tak neviem či treba aj grochala či to bude v podstate to isté ako u mojej lekárky.

martinaju
20. jan 2023

Aj moj robi presne to iste vyšetrenie čo grochal tym istym alebo minimalne podobnym sonom. Avšak Grochal sa venuje len a len diagnostike pri tychto morfo sonach je to špička na Slovensku a chodia k nemu ženy aj napr. z Rakúska. A vždy som pokojnejšia keď dvaja lekari povedia že je všetko ok plus jedno sono navyše medzi poradnami je tiež super.

pribinak
20. jan 2023

Ak nemáš ty a bábätko žiadny pronlem, nevidím dôvod sa tlačiť ku Grochalovi.
Nechaj termíny pre maminy a bábätka ktoré majú problém

casillas28
20. jan 2023

Ja k nemu idem tiez o 6 tyzdnov aj ked na 1 screeningu bolo vsetko ok...a preco? Je to skvely odbornik a spicka na slovensku...chodi k nemu aj vela zien ktorym dopadnu zle geneticke testy aby potvrdili alebo vylucili nejaku vadu..niektore ho dokonca uprednostnuju pred amnio...ja tam idem kvoli svojmu lepsiemu pocitu ( prve tehotenstvo skocilo MA) a tych 100 eur ma nezabije 🙂

anavixy
20. jan 2023

Vsak si ho vygoogli, ma to tam pekne popisane 😉 morfologicke sono nie je povinne, ak mas negativne skrinigy a doktorka nevidi nic zvlastne na sone, co by sa jej nezdalo, tak to nie je indikovane. Ale mozes tam ist aj tak, to je na tebe. Ja som bola aj tak, ale len v 20tt. 🙂

martinka13
20. jan 2023

Ženy tam chodia, lebo je top prenatalny diagnostik. A je veľmi ľudský. Mam osobnú skúsenosť pri veľkých problémoch.

jantuska
20. jan 2023

Pán Dr. je nekutočný špecialista v tomto odbore, už len preto lebo sa venuje len tomuto odboru, a preto je veľmi dobrý. Nič iné nerobí, len túto diagnostiku. Pravidelne publikuje články o danej téme, neustále sa vzdeláva. Mala som tú česť spoznať ho a zažiť aj ako ,,radového” gynekológa na oddelení, a neskutočne dobrý dojem vo mne zanechal. Keď som čakala prvé dieťa tak som nevidela dôvod aby som k nemu šla, pretože bolo všetko v poriadku, nemáme v rodine žiadne genetické ochorenia ani nič podobné preto som nemala tú potrebu. Pri druhom tehotenstve v začiatkoch som ochorela a dostala herpes, tak som chcela aj jeho názor a že či je všetko v poriadku. Pre moj pokoj. A teraz pri treťom som minuly rok v januári potratila a na začiatku tohto tehotenstva som mala koronu tak som taktiež bola v strese, či je všetko ok. Takze sme ho opäť navštívili. Mne to jednu dobu prišiel ako módny trend, že ,,a ty si nebola pri Grochálovi?” Akože ta suma nie je pre každého, a ešte teraz neskutočne podvihal ceny. Ale ak je to fakt potrebné som ochotná to zaplatiť, ale ísť tam len pre 3D fotku, tak to asi nie. Samozrejme aj on je len človek, a čítala som rôzne recenzie, že zle zdiagnostikoval. Ale to je v medicíne asi všade tak.

darkswan
20. jan 2023

@pribinak presne, zial fakt maminy s problemami sa nevedia potom dostat, tiez to nechapem

martinaju
20. jan 2023

@darkswan ja nechcem byt zla ale každá ma pravo ist ku Grochalovi na morfo sono. Nikde nie je napsiane že berie len pacientky ktore majú probkém. My sme mali problem tehotenstvo pred tymto tak sme boli aj v 13tt a ideme aj v 20tt. Prve tehotenstvo bolo po ivf tak sme boli v 20tt a Grochal nie je jediny lekar na svete ku ktoremu ženy môžu ísť. Po prve nie každá je ochotna cestovat, po druhé Grochal na 90% si najde čast na mamičku ktorá problém má a po tretie berie všetky ženy tak ako aj iný odborníci ktoré si sono zaplatia.

casillas28
20. jan 2023

@martinaju uplne suhlasim...ja na termin co som potrebovala cca mali vsetko plno ale ked som jej povedala ze prve tehotenstvo skoncilo MA lebo babatko malo regurgitaciu srdiecka tak ma tam vopchala...cize ked je rizikova pacientka treba povedat a cas si urcite najde 🙂

darkswan
20. jan 2023

@martinaju si to nepochopila ale nevadi;)a Ano samozrejme kazda ma na to legitimne pravo

snehulak77
20. jan 2023

Je priamo zoznam lekárov, ktorí môžu robiť toto morfo sono. Nemôže to robiť hocijaký gynekológ. Grochal je známy, ale nie jediný. Každý z toho zoznamu musí byť odborník. Ja som bola v ZA a bola som veľmi spokojná. Nie je to len o tom, že máš problém, alebo vyi zle testy. On kukne napr aj srdiečko, obličky, a to ti predsa v žiadnych krčných testoch nevyjde zle, proste to vie kuknúť iba na tom Sone. Je dobre to vedieť, pre prípad ze si to bude vyžadovať sledovanie alebo okamžitý zásah po pôrode. Takže každá žena, ak si chce byť istá, má právo tam ísť. Aj keď sa zdá, že všetko oka.

yvanielka
20. jan 2023

Áno je to jeden zo špecialistov na Slovensku, tu na MK je asi najznámejší ale sú aj iní
Odkiaľ si? Možno máš niekoho bližšie ako Grochala

katuskamala1
20. jan 2023

Vacsinou k nemu chodia maminy, kt vysli zle testy, maju z predchádzajúceho tehu zle skusenosti, su vyssieho veku alebo su po ivf. A tak sme tam boli i my s oboma detmi. Je skvely. No ak ty nemas taketo problémy, tak by som zvolila ineho odbornika, napr i tu tvoju dr alebo niekoho ineho v okoli. A dr grochala by som veru prenechala tym, co to ozaj potrebujú.

mamickalisticka
20. jan 2023

Ja som bola len kvôli tomu, že som čakali dvojičky a odporučil mi to môj lekár (ktorý má tiež špičkovú gyn.aparaturu), pri jednom dieťati by som nešla ..

gabriela2952
20. jan 2023

Ja som bola v 20 tt aj keď mi všetky výsledky vychádzali dobre. Je to profík takže jemu som verila na milión percent a odchádzala som spokojná a hlavne pokojná ze je malá v poriadku 🤗 v piatok idem k nemu taktiež na sono v 30 tt🥹

reabullow
21. jan 2023

Mne dr.Grochala zachránil syna keďže zistil v tehotenstve vadu na srdiečku a po pôrode hneď vedeli konať.Do 20tt úplne zdravé tehotenstvo bez náznaku nejakého problému.Takže za mňa rozhodne áno!