Chceme vrátiť Shopy

elly111
10. apr 2015

Ahojte,
je nás viac ktorí sa podieľame na založení tejto diskusie, chceme vyjadriť svoje pohoršenie nad správaním sa k užívateľom MK, sme tu roky, fungujem v diskusiách, fungujeme v bazári a mnohí sme si založili či už počas MD alebo iba ako prácu vlastnú živnosť, s.r.o. a predávali a platili ako PRO mesačné poplatky, predávali s dobrým úmyslom oficiálne a tak to to má byť produkty.
Všetko fungovalo, ja sama som aj PRO predajca a predávala som na MK viac ako dva a pol roka až do dátumu 1.4.12015 kedy zo dňa na deň skončil môj, ako aj predaj mnohých PRO predajcov. Bez oznámenia vopred nám zrušili záložku Shopy a odpálili nám tak takmer 100% zákazníkov, návštevnosť shopov klesla takmer na nulu, záujemcovia nevedia vyhľadať inzeráty a nás s novým tovarom zaradili medzi bazár a použité oblečenie.
Odvtedy hoci píšeme denne kompetentným sme dostali do IP jedno vyjadrenie a to s odpoveďou aké je to takto super.
Mnoho mamín aj vďaka PRO shopom mohlo počas MD aspoň trochou prispieť do rodinného rozpočtu a už aj to skončilo. Ďakujeme MK za loajalitu
Snažili sme sa diskutovať aj tu a vidíte ako regujú admini
https://www.modrykonik.sk/blog/budaiko/article/rusenie-zaloziek-profesionali-a-shopy-z6kqyp/
Otázka znie vadila Vám záložka Shopy?

stanislavao
10. apr 2015

Pridavam sa. nulova predajnost, ziadna pozeratelnost inzeratov od 1.4. je to hlboky prepad a neverim, ze takto je to lepsie. lepsie pre koho? nikto, kto chce kupit novu vec na MK nevie, ze tu nejake nove su.

elly111
autor
10. apr 2015

@stanislavao áno a nový návštevník stránky vidí iba to že na koníku je iba bazár a odchádza inam

ladybird2
10. apr 2015

suhlasím s názorom @elly111
od 1,4.takmer nulový obrat,prezerateľnosť inzerátov je velmi nízka,pokles zákazníkov o 80-90% takže chceme späť shopy,taktiež ako predajca pro shopu nemôžem nakuknuť do ponuky inzerátov ,ale musím sa prihlasovať svojim sukr.nickom aby som si mohla pozrieť inzeráty,kedze sama nakupujem tu na MK,takže to chceme späť,celé komplikované a zlé.... 😒

elly111
autor
10. apr 2015

@ladybird2 tiež nakupujem na MK aj od PRO predajcov, ale od 1.4. ani ja nenakupujem lebo nemám čas, ani energiu, ani neviem nájsť čo potrebujem a nebudem sa 5 minút preklikávať aby som sa dostala kam potrebujem.
Predtým to bolo jasné a prehľadné. Komu to vadilo?

stanislavao
10. apr 2015

ja nakupujem tiez aj bazarove veci a aj novy tovar a vzdy som chodila cez SHOPY, cize mne to velmi chyba. a teda v pro shope skutocne nemam ziadne objednavky a skoro ziadne pozeranie inzeratov.

mawka
10. apr 2015

ja teda PRO nie som, ale viem vas pochopit. platite za nieco, aby ste mali z toho profit a pokial vam vdaka nejakym zmenam, ktore neavizovali dopredu klesne predaj o 80-100%, tak to je uz sila. tak preco potom musite platit za PRO shop, ked vas zaradili medzi bezny bazar? dost nestastne riesenie zo strany MK.
ja som zvykla nakupovat aj v bazare aj v shopoch, ked som hladala sluzbu, vedela som kde. do skupin nechodim, max do 1-2, ktore vobec nesuvisia s nejakymi nakupmi. a na wiki tiez nie. teraz ked budem nieco potrebovat, budem musiet trcat cely den na koni a hladat ihlu v kope sena. nechapem, co vam to porobili a mate moju podporu, urcite.
cim viac sa MK snazi nieco zjednodusit na stranke, tym vacsi chaos vznika. zjednodusuju to mozno sami sebe, ale uzivatelom urcite nie.
drzim palce, aby vam to dobre dopadlo.

mawka
10. apr 2015

mimochodom, vcera ma to tak napadlo, ze co je to za chaos, hladala som tovar a zrazu pozeram, ze to je co? neskutocne neprehladne.

jojake
10. apr 2015

Ahojte, zdielam vyssie uvedeny nazor nezmyselnosti zrusenia kolonky PRO shopov na MK (ja nemam PRO shop), ale nevidim v tom zruseni logiku. Je to teraz neprehladnejsie a mne samej sa to nepaci, kvalita MK tymto podla mna poklesla. Ja sama by som uz nadalej PRO shop neviedla - ak mam platit poplatok a nemam vlastnu kolonku, som s novymi vecami v bazari, tak naco tom platit. Baby, vytvorte konkurenciu MK v PRO shopoch - spojte sa, v jednote je sila a hormadny odchod! Drzim palce! 🙂

stanislavao
10. apr 2015

@jojake toto mi hovoril aj mm, ze nech si zalozime ruzoveho dynosaura, alebo nieco podobne, ako konkurenciu MK. 🙂 🙂 🙂 🙂

elly111
autor
10. apr 2015

@jojake Je to totálne neprehľadné,
nájdu nás iba náhodne alebo píšu iba bývalí zákazníci ktorý nás majú v záložke Moje nákupy

ladybird2
10. apr 2015

ja som za modrého sloníka😀

elly111
autor
10. apr 2015

Takže sem nemôžu napísať PRO? 😕

monny1709
10. apr 2015

súhlasím , som za vrátenie záložky !!!!

natalika002
10. apr 2015

súhlasím , aj som z toho rozčarovaná. Myslela som, že je chyba v mojom prehliadači a už som kontaktovala technika 🙂)))))))) Lebo toto je totálne nelogická vec.

jojake
10. apr 2015

@ladybird2 Ruzova kobylka 😉 Modry ponik 😉

@stanislavao Nedovolte so sebou tak zametat (pretoze, ak o tom zruseni s vami nebola zo strany MK diskusia, tak to beriem ako zametanie) - ved z coho zije MK - z prijmu z poplatkov od PRO shopov a reklamy. Ci? Sa mylim? 🙂

stanislavao
10. apr 2015

@jojake zrejme sa nemylite, ale vsetky odpovede zo strany MK su rovnake. takto je to lepsie, oni to uz rok sledovali a zalozku shopy skoro nikto nevyuzival a bla bla bla.

stanislavao
10. apr 2015

Prosim ,vratite uz tie shopy, mili admini a konatnelia, majitelia a podobny hore postaveny? nemam ziadne objednavky odkedy ste shopy zrusili.

stanislavao
10. apr 2015

@elly111 nie, ako PRO sa sem napisat neda.

jojake
10. apr 2015

@stanislavao Mne to nadava logiku aj tak, lebo aj keby tu zalozku nik nevyuzival (nejde mi to do hlavy), tak predsa nikomu nezavadzala a mohla byt diskusia - ze chceme zrusit zalozku, lebo...Ak sa vam nepaci, navrhnite ine riesenie. Spolu dospiet ku kompromisu.
Ja prosto za vsetkym nieco hladam a mam pocit, ze len o tom, ze cez tu zalozku rok nik nechodil to nebude. Ale ludom sa musi povedat nejake vysvetlenie a potom ho dookola opakovat, az to ludi prestane bavit a vzdaju sa a vysvetlenie prijmu (ako politika). Mam pocit, ze tak to mi ludia robime skoro vo vsetkom ☹

lusiel
10. apr 2015

dobry den,tiez som sa musela prihlasit na ,,obycajnom,,ucte,ako PRO sa neda a ked som oslovila prevadzkovatela stranky so staznostou ze mi na PRO poklesol predaj nechcel to priznat,vraj to nie je zrusenim záložky

stanislavao
10. apr 2015

@jojake ja si tiez myslim, ze ta zalozka SHOPY nikomu neprekazala a monhym pomahala. napr. ja osobne som novy tovar vzdy hladala cez shopy a nie cez bazar. a keby to aspon bolo INZERCIA, ale bazar = pouzity tovar. ziadny norlany clovek nejde do bazaru, aby si kupil nieco nove. som z toho znechutena. som sa tesila, ze pred dovolenkou sa este nasporia nejake euraciky z predaja a bude aspon na vylet nejaky, ale takto tazko. tento mesiac som mala len 1 objednavku a inzerat pridany novy ma za 4 dni 3 pozretia - to je strasne malo. volakedy to bolo niekolko desiatok pozreti.

jojake
10. apr 2015

Na niektorych strankach to funguje tak, ze sa neplati jednotny poplatok, ale suma/% z predanej veci/predanych veci. Ak by to tak bolo aj na MK, tak aj adminom by predsa vadil pokles predaja. Ak to je o jednotnych poplatkoch, tak im to je jedno. Ale ja do toho vidim, len okrajovo, neviem presne podmienky (tak ma opravte). Len furt za vsetkym hladam peniaze (alebo zenu) 😉

stanislavao
10. apr 2015

@jojake no ja platim 16,80 mesacne. tento mesiac budem riadne stratova, lebo taku sumu nezarobim.

ladybird2
10. apr 2015

...teraz dva dni voľna,samozrejme zase tu nikto nebude s adminov,však ide víkend,tak si treba odýchnuť 😀 a my 10deň bez pozit.zmeny,bez bú alebo mú 😀
peniaze platíme,ja osobne ,bazár aj pro shop+občas priplatím za tie koruny nemalé peniaze a máme byť ticho a len držať krok s ostatnými,ktorým to akože vyhovuje?ok, ak si tu niekto platí bazár a je mu to jedno ok,ale ak prichádzame o zisky a platíme si napr.ročné predplatné čo je vyše 200€ chceme vedieť kde sa stala chyba,na čo máme právo a ako sa to bude dalej riešiť,nielen v prospech nich ale aj nás...chceme tak veľa?

lusiel
10. apr 2015

keby to nebolo využívané tak sa hromada mamiiek nepýta na to kde zmizli shopy...keď by sa zakladala nová stránka dajte vedieť...

vonderka
10. apr 2015

mne sa zas predaj zvýšil o 100% 🙂 🙂 🙂
ono vždy bude skupina ktorá je spokojná a ktorá nie, nedá sa vyhovieť všetkým 🙂 🙂 🙂
môj názor 🙂 🙂

zdenkah75
10. apr 2015

určite som za vrátenie, veď takto je to len jedna veľká neprehľadná kopa. Kompetentých by mal zaujímať názor predávajúcich a kupujúcich a nie rozhodnúť len tak "od stola" Tiež som zaznamenala pokles objednávok a som v šoku aká je po pozerateľnosť mizerná- čo svečí o tom že sa strácame v dave a mamičky nemajú chuť ani čas sa v tom "hrabať" Ak sa to nezmení, určite odchádzam. To si radšej zaplatím reklamu na nete. Bude ma to ale mrzieť, lebo až do teraz sa mi tu na MK páčilo.

ladybird2
10. apr 2015

@vonderka tak to gratulujem 😀

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz