7 mesiacov bojujem s akné

lenka8p
7. feb 2021

Ahojte. 7 mesiacov bojujem s akné.
Výskušala som Eucerin, La rosche-posay, biodermu...
Vybrala som as8 4 tuby Differin krému a duac gél.
Skúšala som retinol, vitamín c, kolonoidné striebro, niacinamide, zinok a rôzne prírodne blbosti.
No , akné sa naďalej tvorí a ostali mi na pleti veľmi škaredé jazvy a pigmentové škvrny. Ak máte s týmto niekto skúsenosť budem rada, za akù koľvek radu.
Kožná lekárka mi naďalej predpisuje Differin..😉

greta2017
7. feb 2021

Mne jednoznacne pomohlo vysetrenie na potravinove alergie a intolerancie. Akne som mala od 13 do 27rokov ver mi ze ja som vyskusala toho extra vela. A len ak som vysadila vsetko kde je mlieko resp.nahradila som to bezlaktozovymi vyrobkami tak mam svaty pokoj aj bez gramu makeupu a nepouzivam okrem kremu na tvar NIC. Drzim palce

martinka13
7. feb 2021

Synovi pomohla čistiaca voda s levandulou

bavlnka92
7. feb 2021

ahoj, nemáš alergiu na lepok? ja som mala nonstop vyhádzané na lícach, sánke až po krk. až keď som obmedzila múku (pečivo,...) potom to bolo trochu lepšie. mlieko nepijem už rok. trvalo to zopár rokov čo som bola takto nonstop vyhádzaná. to už sa mi smiali že pubertu budem mať aj po 30tke 🤐

tenerifka
7. feb 2021

Moja dcera mala podobne akne ako ty, a tie pripravky, co pises, tiez pouzivala. Kozny skusil naozaj vsetko, az kym sme nesuhlasili s Roaccutane, zacala ho brat v 17-tich a trieskam si hlavu, ze nezacala skor, zostali jej jazvicky, ktore budeme riesit za 2 mesiace (musi prejst urcity cas od ukoncenia liecby). Akne jej ale uplne zmizlo a uz sa jej netvori.
U kozneho vidim bezne 13-14 rocne dievcata, ktore podstupuju tuto liecbu. Pocas brania lieku treba robit pravidelne rozbory krvi, aby sa vylucil negativny vplyv na organizmus, ale vraj cim je clovek mladsi, tym lepsie to znasa

3petka
7. feb 2021

@lenka8p ja s tým tiež bojujem už dlhšiu dobu ale koniec koncov som prisla na to že je to o strave. Teraz som prisla na to že sa vyhadzem z kávy, a ďalej idem zisťovať. Ale z mna je to aj hormonálne. Upokojiť pokožku mi pomáha dermacol gél na akné a tiež krém.

dejna20
7. feb 2021

@tenerifka len pri mladych ludich je velka pravdepodobnost ze sa akne vrati. Ja som brala za celx svoj zivot 3x roacutane. Bol 2-3r klud a zase. Taktiez som si zistila intoleranciw a presla na bezlaktozove mlieko. Jw to lepsie ale k 100% cistej plwti sa doprscovat neviem. Vyskusala som vsetko z menovaneho aj atb lokalne aj vnutorne.

lenka8p
autor
7. feb 2021

@greta2017 ja som celiaticka a mam intoleranciu na laktozu, to vsetko dodrziavam asi ako nikto. Extremne prísne.

michaelapeller
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka8p
autor
7. feb 2021

@bavlnka92 ja som celiatička, ja som akne nemala nikdy až pokiaľ som neprešla na bezlepkovú stravu... mňa ta strava zničila ešte viac.

tenerifka
7. feb 2021

@lenka8p ako dlho si na bezlepkovej strave?

katkami123
7. feb 2021

Ahoj, predné viem ako sa cítiš, ja som mala akné do svojich 25 rokov a vyskúšala úplne všetko, zmenila 3 kožné lekársky, mala všetky lieky od kožných aj ich kombinácie. Nakoniec som zobrala kartu, dermatilogičke sa oči križíli, keď videla čo všetko som už mala a išla na súkromnú kliniku do Dermapointu a až tam mi pomohli. Mne predpísali lieky roacuttane,brala som ich rok, na doliečenie potom ešte mast izotretin (zdá sa mi, ze tak sa volala) od vtedy mám 5 rokov pokoj a neviem či je to make up alebo korekčné tyčinka.

katkami123
7. feb 2021

*neviem, čo je to make up

stanulienkat
7. feb 2021

Skús to popozerat na modrom koníku. Veď je tu už milión debat na túto tému.

lenka8p
autor
7. feb 2021

@tenerifka trz to bude rok

tenerifka
7. feb 2021

@lenka8p to je dost, takze si vlastne zacala mat akne odvtedy, co si vyradila lepok? A nezaradila si do jedalnicka nieco nove, napr.soju?

vitez
7. feb 2021

Skus levandulovu vodu

luccija
7. feb 2021

@lenka8p aj chodis na pravidelne cistenie na lekarsku kozmetiku?casto to robi aj zly hormonalny profil ten spravi gynekolog.Helycobakter Ti kontrolovali?
Travenie stolicu mas pravidelne?

lenka8p
autor
7. feb 2021

@tenerifka tak akoze to je nahrada za vsetko bezlepkové

kakawah
7. feb 2021

Ešte by si mohla piť zihlavovy caj na lacno a aj 2x počas dňa, tri týždne a potom týždeň pauza. Mne pomohol, prečisťuje krv. Mne aj synovi teraz pomáha LRPosay.

lilke
7. feb 2021

@lenka8p dcéra je tiež bezlepková, pol roka. Prvý rok sú pri nabiehani na bezlepkovú diétu zakázané strukoviny (vrátane sóje) aj mlieko a výrobky z neho. Črevo sa musí upokojiť, preliečiť. Až potom sa strukoviny postupne pridávajú, a bezlaktozove mliečne výrobky.
Ona navyše musela naskočiť aj na stravu úplne bez cukru. Spočiatku hľadanie, ale dá sa to, a má pomerne bohatú stravu. Neskôr so strukovinami to bude úplne bezproblémové, i keď drahšie. 🙃
Skús teda aj ty nabehnúť na bezsojovu a bezmliecnu diétu aspoň na polroka, možno sa ti upraví pokožka.

jankaovecka
7. feb 2021

Jedine roacutane...

thewitch
7. feb 2021

Mne pomohla cesta ku kožnemu kde mi pomohol aj s mojím zlozvykom okusovania kože okolo prstov, ja som už aj zabudla pred tým ako moje prsty vypadali zle a na pleť mi dal nejaký miešaný lieh a to je 👌 topka, nikdy mi nič nezabralo a to bojujem s akné od mojich ak nie aj siedmich rokov a tiež mi všelijaké propagované maglajze nepomohli a ba zhoršili stav

stella122
8. feb 2021

A biodermu si používala dlhšie ako 3 mesiace? Ja som mala od 12 rokov akné a teraz mam 21 a s biodermu som sa zbavila. Najprv mi to vôbec nepomáhalo po 3 mesiacoch začali pomaly minút až zmizli úplne. Okay.. Počas kramov alebo pred mi vyjdu sem tam 1-2 ale inak super som rada

tinapa
8. feb 2021

@lenka8p Ahoj.. Ako mladá baba som mala takéto akné tiež.. Pomohlo mi len hĺbkové čistenie pleti u fakt že odborníčky, to bolo ale v Nemecku. Jedno sedenie alebo ležanie skôr 😀 trvalo spočiatku aj tri hodiny. Od prípravy pleti- naparovanie, atď, už si presne nepamätám, po vypichovanie hnisu ihličkou a vytláčanie.. Naozaj odborná procedúra. Ona používala krémy a mastičky od Maria Galland, mne dávala niečo iné, nie tak drahé, tiež účinné, no názov už neviem..žiaľ. Preto vyhľadaj odborníčku na akné, myslím, že len to ti pomôže, aj keď je to spočiatku, kým si nezvykneš, veľmi bolestivé..

jankaovecka
8. feb 2021

@lenka8p este vyskusaj prirodzenu bezlepkovu stravu. Je to narocnejsie, ale pokial nemusis varit aj pre ostatnych, len pre seba tak sa to da. A vysad vsetky rafinovane tuky. Ked nepomoze nic, roa pomoze..

enoula
8. feb 2021

Najprv poriesis/skontrolovat vnutro, potom vonkajsok. Takže gastro, vylucit helikobaktera, mozno okontrolovat tvoje intolerancie, potom zenske veci, hormo.profil ci je ok.
Co sa tyka kozmetiky, vyzerá, ze si vyskusala jej dost, takze skusila by som mozno nieco prirodnejsie. Ja mám rada saloos, od nich na tvojom mieste možno lemon tea tree radu, plet.olejcek, vodu, odlic.olej a este zeleny il

greta2017
8. feb 2021

@lenka8p chapem....no vysetrenie na potravinove intolerancie ti moze odhalit aj ine veci... ja napr nesmiem ani kuknut na orechy. Akonahle by som si dala Horalku som v pecku. Ono samozrejme to nemusi byt tvoj pripad mozno okrem lepku a laktozy ty nemas nic ine ale mne robil rozbor na 200 potravin a odkedy to dodrzujem som uplne bez vyrazok

duduska99
19. sep 2022

@thewitch dobrý den ako vam pomohol s okusovanim? Tiez mam ten zlozvyk a rada by som sa ho zbavila

ellka1208
3. okt 2022

@lenka8p ahoj, mňa by zaujímalo, ako si teraz po čase na tom? Osvedčilo sa ti niečo proti akné? 🙂

katulienka123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz