Ako liečiť atopický ekzém?

nataly233
17. feb 2022

Ahojte prosím poraďte niečo na atopický ekzem už som zúfalá..všelijaké masťe od koznej som mala ktoré nezabrali alebo zabrali na chvíľu...inak používam len na premasťovanie Biodermu atoderm..niektorá skúsenosť čo reálne zaberie?

asia83
17. feb 2022

@nataly233 Podľa toho v akom štádiu sa nachádza. Pri silnom sčervenaní masť s kortikoidmi. Inak premasťujem namiešanou masťou z lekárne. Obsahuje vazelínu a kyselinu mliečnu. Beriem antihistaminiká Omarit, aby to tak nesvrbelo, laicky povedané.

dudka121
17. feb 2022

tiez mam teraz teda riadne problemy, skuste https://www.pilulka.sk/oilatum-emollient-add-ba...

eebee
17. feb 2022

Presne tak,ekzém má 2 fázy, mokvavy kedy je šanca,že má infekciu - vtedy mastenie len zhorší.treba vysušovat. Za mňa naj hypermangan vo vode na jemnoruzovu farbu. A keď je ekzém suchý,svrbivy,vtedy mastit o život. Bioderma Atoderm,skincap ... Každému iné vyhovuje. Na čo pozor sú bylinne veci. S ekzémom je väčšinou spojená aj alergia na to,takze kamilkove,nechtikove a neviem aké prírodné veci len rozdrazdia. Ešte je super aj obyc. lekárska vazelína. A taktiež nie je nad kortikoid,keď je zle. Len na ale dní.

petamich
17. feb 2022

kupat v Oilate a Skin Cap

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
17. feb 2022

@lubka261 ja bojujem s ekzemom u 7-mesacneho syna a tiez mal reakciu na krem co davaju prvy 🤷‍♀️ a uz mam pocit, ze to bude este vela energie stat, neviem prist na to z coho, nic mu poriadne nepomaha, kortikoidy mu nemozeme stale davat 😬 moc drzim paste!

nataly233
autor
17. feb 2022

Oilatum pouzivam, a najhorsie ze to mam pomedzi prsty na rukach takze kex stale umyvam ruky alebo ulratujem doma je to masaker...rukavice nepripadaju do uvahy to je este horsie

heidy222
17. feb 2022

Z mojej skusenosti: treba to poriadne preliecit silnym steroidom , napr advantan, prednicarbat, ak aj mokva alebo Su zltr chrasty tak aj s Antibiotikom a potom udrziavat : premastovat a pro prvom naznaku ze sa to vracia znova potlacit steroidom. Steroidove kremy sa mozu pouzivat aj dlhodobo, vsak aj astmatici Beru steroidy na inhalaciu denne roky. Vstrebava sa minimale mnozstvo

heidy222
17. feb 2022

@nataly233 pomedzi prsty na rukach to je to typicke miesto kde byva aj infekcia, Su maste Steroid+Antibiotikum. Kym sa to nezahoji treba sa vyhybat praci s rukami. ja musim v tychto stadiach poprosit manzela aj ked treba Len jablko umyt

detskytovar
17. feb 2022

Mne na atopický ekzém na viečkach pomáha bambucké maslo (čisté 100%). Minulé zimy som mávala suché šupinaté viečka a teraz je to celkom dobré. No a bambucké maslo a modrá Indulona ma jediné na viečkach neštípu a premastia (hlavne to maslo).

tina_8
18. feb 2022

Za mňa teda len natierať, natierať, natierať a psychicky vytrvať. Je to otrava a veľmi náročné. Najmä je dôležité nájsť krém, ktorý Vám bude vyhovovať.
Niekedy je najlepšia stará klasika ako indulona, zinkova masť (najmä na mokvavy ekzém) či bambucke maslo, niekomu viac vyhovuje drahšia kozmetika (napr. La Rosche Posay cicaplacst, Bioderma Atoderm - mne moc nesadli).

Za mňa osobne steroidy/ kortikoidy NIE. (dostali ma do štádia na prvej fotke). Taktiež na mňa nefungovali žiadne robene krémy z lekárne ci lieky a antihistaminika od kožnej. Jedine tak zodac, po ktorom som v noci aspoň trochu kľudne spala.

Ja som sa nakoniec vyskúšala Mary Kay a za mňa 10/10. (fotky sú priebeh môjho ekzému po začatí s MK, už od 2020 som sa k pôvodným stavom nevrátila).
Želám veľa síl ❤️

anetus
20. feb 2022

@nataly233 mame veľmi dobre skúsenosti pri liecbe atopickych ekzémov s Aloe vera gélom na pitie, ktorý prečistí organizmus a na vonkajšie použitie sprej a koncentrát na potieranie. Ak chcete napíšte mi a poradím vám 🙂

katarinkaelenka
31. máj 2022

@nataly233 Ahoj. Mali sme podobny problem u dcerky s atopickym ekzemom 2 roky od narodenia a uz takmer polroka mame pokoj. Zacali sme pouzivat kozmetiku Tiande a to iba gel na kupanie a krem. A vsetko postupne zmizlo. Mame peknu hladku pokozku. Ak chces, poradim.

katarinkaelenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanadeti
22. jún 2022

@nataly233 Atopicky ekzem sme zvladali podobne ako asi kazda z nas, co tu pisete, teda od narodenia. Je to moje prve dieta a hlavne prve tri roky som si s nim odkrutila kade tade po lekaroch. Ja viem, ze to u nho bolo od ockovania a v kombinacii s mliekom (dokonca aj mojim materskym) a mliecnymi vyrobkami pripadne ked zjedol paradajky, kecup ci jahody, hned ten ekzem bol horsi a horsi. Zial, zvladali sme to len mastickami a kremami od koznej a ked bol stav horsi tak aj kortisteroidnymi mastickami. Fakt sme od malicka chodili ku koznej ako na hodiny klavira, odporucala nas cez leto do kupelov Smrdaky, ale to zabera tak na par mesiacov a znovu bol v zime ekzem a este horsi. V noci sa skrabal a budil a rano mal krvave doskriabane predlaktia. Mal to aj pod kolenami v zahyboch. Vzdy pomohla morska sol do kupela, ale fakt aspon 200g nasypat do vane, aby to pripominalo more a vecer poriadne premastit. My sme chodili raz za leto k moru a to sa mu vzdy po dvoch dnoch kupania sa v mori cela pokozka zlepsila, tak bol pokoj aspon do zimy. No ked mi kozna, ked sme tam zas pravidelne prisli oznamila, ze s ekzemom sa uz proste zije cely zivot a len sa utlmuje kremami a dietou, nechcela som jej verit. Nemozem vinit ockovanie, u niektorych deti sa kombinacia ockovanie a mlieko zle znasa, ale dcera napriklad s tym nemala vobec problem a riadne je ockovana, ziaden ekzem.

Teraz uz mame po problemoch. Pred 2 rokmi sme dostali tip na purifikacny program. Syn mal vtedy uz 14r a absolvoval mesacny purifikacny program, dostal z tela vsetok sajrajt von. Uz ma 16 rokov a ziaden ekzem od vtedy nema, ani psoriazu vo vlasoch. Tym postupnym saunovanim (nizke teploty okolo 60 stupnov) sa mu potom vylucili vsetky skodlive latky z tela von a teda aj zle vedlajsie latky z ockovania. Ten program je zalozeny na saunovani s pridanim mineralov a vitaminov a doplnovanim rastlinnych tukov a doplnenim jedalnicka o vela zeleniny (nie paradajky) minimalne 300g denne. Robia to v KE, PO, BA, Levice a pri BB. Niektore deti to zvladnu uz ako 9 rocne, ale napr kamosov syn az ked mal 13r, lebo mu dlho nechutila zelenina ani rastlinne oleje. Neviem, ci som vam teraz pomohla, ale nadej na vyzdravenie tu je. Skoda len, ze tento program nepreplaca poistovna, ale za tie peniaze nam to stalo. Nehovoriac o tych prebdenych nociach a vysedavani v cakarni u koznej. Plus tie peniaze za maste, co nie su na predpis ani neratam a malo co zaberali. Iba zial tie kortikosteroidne. Tak co, pomohla som vam nejak? 🙂

ivanaa346
13. jan 2024

@petamich Dobrý deň .Prosím Vás ako ste dopadli so synom a exemom ,prešiel mu ? Zistili ste čo mu nerobilo dobre .Aj naša má 6 mesiacov a sme natom podobne ,tiež nemôžem prísť čo jej vadí .

petamich
14. jan 2024

@ivanaa346 dobry den preslo 🤷‍♀️ ako prislo, tak odislo, nikdy sme nezistili, co sposobilo ten prvy vysyp - vela sme premastovali pokozku, kupali v oilate a zmizol po par mesiach