Ako sa zbaviť oparu?

fifulik
27. júl 2022

Ahojte, asi pred tyzdnom a pol sa mi spravil opar a konecne som sa ho zbavila nejak v polovici tyzdna… dnes som sa zobudila a citim, ze sa mi zas zacina robit…prosim nechcem mat zas opar na pere a vyzerat zas jak debil…nejaka osvedčená rada ako to zastavit áebo nieco ? Mam zatial len opuch

alenamihal
27. júl 2022

Presne som si presla tym istym 2tyzdne spat.. a uz 2tyzdne mam chrastu na pere brrr
ja si vzdy davam ked je este pluzgier citron...kua stipe ,ale cca 3dni a uz mam super ...no a teraz som nemala pri sebe citron a 2tyzdne masaker...

fifulik
autor
27. júl 2022

@alenamihal toez som skusala ale citrón ani cesnak nic nepomohol 😫

viestta
27. júl 2022

@fifulik daj si nárazov dávku Bkomplexu, aj 3btabletky naraz, potom 3x denne jednu. K tomu vyššiu dávku multivitamínov. Kúp si v lekárni zovirax alebo herpesin, ale ak už máš pľuzgiere chrasta sa spraví. Ešte sú na plášte na opary, ale tie som neskúšala.
Herpes sa robí ak je oslabená imunita. Tu treba posilnit

tanyan
27. júl 2022

Manžel používa náplaste, ja Acyclovir (krém), lebo ja to mám väčšinou pri kútiku a tam mi náplasť nedrží (podmáča sa slinami).
Pri tom B-komplexe zvýšené dávky len pár dní, inak hrozí predávkovanie (u mňa najskôr svrbenie a potom sa mi začala šúpať koža na prstoch aj dlaniach a chodidlách).

7lenka11
27. júl 2022

mne veľmi dobre zabrali náplaste Compeed.. a to mávam ťažké herpesy - opuchne mi celá pera, mám tri dni neskutočné bolesti hlavy, brnia mi nervy na tvári, cítim sa choro.. nezaberali mi žiadne mastičky ani olejčeky, kúpila som si tie náplaste a do troch dní to pekne ustúpilo.. lenže potom som si to sama pokafrala.. urobila som pri jedení rýchly pohyb ústami a celá rana sa mi roztrhla, začalo to krvácať, keď už som si myslela, že je to zahojené.. takže teraz už len čakám, že zmizne tá veľká hnusná chrasta

sorciera24
27. júl 2022

@fifulik možno sa ti to bude zdat nechutne, ale nie je a je to 100percent ucinne..potierať vlastným močom (urinoterapia)...vždy ked ides na WCko potri.....ani sa ti neurobi, resp. ak uz mas herpes, do 2 dni je prec.....kopa ludi, co sa nenechala odradit, si to nevie vynachvalit.....(moč je sterilny, takže sa nemusis bať;))

sona110
27. júl 2022

No tak s tymto sa aj ja akurát teraz trápim,a to som mala pred 3mi tyždnami a teraz zasa a dokonca aj na hornej aj na dolnej pere.Odporúčaju dať hned acylpirin,ja si zvyknem natierať tea tree olejom.Je to riadna pliaga.

lindusss2016
27. júl 2022

@fifulik v lekarni kupis taku konopnu tinkturu na opary, je super

01matrioska
27. júl 2022

Tea teee olejcek

fifulik
autor
27. júl 2022

Ďakujem baby za rady 😊