Aký máte názor na pitie bylinkových čajov?

dema4016
12. feb 2014

Chcem sa s Vami podeliť o názor pitia bylinkových čajov, ako dlho piť, koľko? Ja viem že na krabičkách je uvedené koľko, ale aj tak. Ja napr. si uvarím bylinkový čaj do 1l kanvice, a počas dňa ho aj vypijem, samozrejme že pridám 1 vrecúško. Teraz som od júna až doteraz pila čaje na žalúdok, lebo som mala tráviace problémy, ale teraz som už prestala, lebo mi bolo od nich nie dobre, myslím si, že mi asi vyvolali žalúdočnú kyselinu, neviem, tak som sa rozhodla, že vynechám akékoľvek pitie čajov na 1 týždeň, teraz si pre zmenu uvarím 1 l vody a pridám citrón. Aké máte vy skúsenosti?

lorela
12. feb 2014

Ja podobne, časom som zistila, že mi bylinkové čaje nerobia dobre. Možno tam bude aj súvis so sennou nádchou, ktorú som podedila 😖. O.i. ma škriabu v hrdle.
Ale pitia čajov som sa nevzdala úplne, mám rada zelené čaje a čaj rooibos.
Kupujem tie kvalitnejšie, sypané čaje. A tak ako pri týchto, aj pri bylinkových čajoch je dôležité nezalievať ich vriacou vodou, ale pár desiatok sekúnd počkať, kým voda trošku ochladne (myslím, že na cca 80 stupňov C). Tiež je dôležité dodržiavať odporúčanú dobu lúhovania. A "neprzniť" ich bielym cukrom 🤐. Denné množstvo sa odporúča 1 - 2 šálky.

anjelik2509
12. feb 2014

tak mne a mojej rodine bylinkové čaje vždy pomohli...treba ich ale piť s mierou, bylinky sú brané ako "drogy" a tak si na to treba dávať pozor...🙂 2 šálky denne maximálne, nesladiť, keď tak iba medom, nenechať ich dlho lúhovať...Moja mama v robote objavila Ayurvédske čaje, sypané a trochu drahšie ako obyčajné, ale majú fakt silu, ozaj pomáhajú....🙂

monicm
12. feb 2014

ako tu už bolo spomínané,treba ich s mierou a určite nie tak,že ráno zalejem a pijem celý deň.bylinkové čaje treba piť čerstvé,ak sa pridlho lúhujú,či sú pridlho odstáte,môžu uškodiť

kazunomiya
12. feb 2014

Bylinkove caje sa hodia aj na take bezne pitie ako pises, ale treba vediet z akych byliniek.. niektore sa nesmu dlhodobo alebo vo vacsom mnozstve (napriklad salvia).. na bezne pitie su urcene zmesi co kupis v obchode len tak (nie ze na nejaky konkretny problem ale take tie "devat byliniek" a podobne zmesi, co su hlavne myslene kvoli chuti a nie ucinku) a potom caje typu matovy, medovkovy, z malinoveho listia, harmancekovy, zihlavovy, atd, za predpokladu ze ti nevadia (napr. z dovodu alergie), ze nemas situaciu kedy sa nesmu (niektore sa nesmu v tehotenstve), a ze ich striedas, lebo ziadny bylinkovy caj v privelkom mnozstve nerobi dobrotu. Zalezi aj od toho ake si ich robis silne.
Ak ti robia nejaky problem alebo mas na to podozrenie, tak vynechaj a uvidis co sa stane. Moze byt aj to, ze ti problem robi len nejaka konkretna bylinka. Nie je na skodu precitat si ucinky a pouzitie konkretnych bylin v nejakej kvalitnej knihe alebo na nejakej kvalitnej stranke, co vychadza podla moznosti aj z vyskumov, nielen z tradicneho pouzitia.

mamazem
14. feb 2014

My ponúkame práve tie liečivé bylinkové čaje, napr. Chrípka, Angína, Imunita, Priedušky a nachladnutie ale aj podľa rôznych iných zdravotných problémov. Tam sa odporúča na dosiahnutie účinku piť cca 3/4l denne a nekombinovať rôzne čaje. Môže sa jeden doobedu jeden poobede alebo sa pijú obdeň, Ak hľadáte taký ten pravý voňavý čaj ako od babičky, určite odorúčam čaj Chrípka značky Serafin, je výborný. Na čajoch sme navyše podľa odporúčaní výrobcu vyznačili, či sú alebo nie sú vhodné pre tehuľky, kojace maminy a aj detičky. Pozrite na mamazem, všetky milovníčky dobrých čajov, ste vítané 🙂

dvojickymt
25. feb 2017

My pijeme bilinkove caje,ale nie balene v sacku (tie mozu a robia zaludocne kyseliny) ale z byliniek co si nazbierame ususime a stale kombinujeme byliny tak aby nam vzdy pomohli na co potrebujeme.Caj z prirodnych bylin nesposobuje zaludocne kyseliny a je velmi vela zazracnych bylin,ktore skutocne pomahaju ak vieme si ich davkovat spravne a v spravny cas.Z bylin sa daju robit skutocne ucinne tinktury.pre deti skutocny zazrak na kasel je skorocelovy sirup.Ak chcete naozaj to prave tak treba ist do prirody a nazbierat si zdravie a vitalitu.cerstvy vzduch urobi vzdy dobre.