Antibiotiká Augmentin a žltý moč

27. aug 2022

Ahojte, beriem antibiotiká Augmentin (extrakcia zubu). Mám taký problém, že mám silno žltý moč a až ma to po potrebe neskotočne páli. Spočiatku som myslela,že to bude dehydratáciou lebo som predsalen po operácii veľa nepila, nejedla...no snažím sa veľa veľa piť ale nič sa nezmenilo. Takže sú pre mňa tie antibiotiká asi príliš agresívne. Nemali ste niekto rovnaký problém? Ako si pomôcť? Len to vydržať? Ešte nie som ani v polovici.

drake122
27. aug 2022

Daj si vyšetriť moč. Keďže si pila málo, máš viac zahustený žltý moč, ale súčasne kľudne môžeš mať aj cystitídu/zápal dolných močových ciest.

autor
27. aug 2022

@drake122 len teraz cez víkend a sviatok moc toho nevybavím.

ildiko36
28. aug 2022

Atb nema nič spolcne s tym že ta pali pri močení, a keby si precitala pribalovy letak tak si vydela že sa Augmentim podava i na infekcie mocovych ciest.K Atb sa odporuca uživať probiotika aby si napriklad nedostala mykozu a hnačku atď..
Keď ťa pali pri močeny skus si kupiť brusnicovy čaj v lekarni a daju sa kupiť volne v predaji aj ine vitamíny a produkty urcene na zapal., Zvýš si príjem tekutín

autor
28. aug 2022

@ildiko36 príbalový leták som čítala. antibiotiká beriem kvôli operácii zubu, nie zápalu močových ciest. probiotiká samozrejme beriem. pijem veľa. ale skúsim to ešte zvýšiť.

ildiko36
28. aug 2022

Ja viem ze beres kvoli extratcii zubu ale je do dobre aj na zapal mocovych ciest keby si to nahodou mala.
Keby sa ti neupravila farba moču zober moč na vysetrenie