Asi mám popôrodnú depresiu

27. júl 2021

Myslím že mám popôrodnú depresiu. Plačem bez príčiny a nechce sa mi žiť. Po ťažkom pôrode som ako prvorodička ostala sama doma. Všetky povinnosti na mne. Nútim sa do všetkého. Ani sa mi to tu všetko nechce písať. Na dieťa som sa tešila, ale nezvládam to.

sisa_s
27. júl 2021

Mama, teta, nejaka kamaratka ti nemoze pomoct? Partner je prec?

mamanadruhuu
27. júl 2021

To mi je ľúto, skús vyhladsat lekára, čím skôr tým lepšie.. Viem aké to je byť na dieta sama.. Ja som tak na dve a prešla som si už všeličím.
Hlavne si uvedom, že dieťatko ta potrebuje, a ak je nervózne možno preto lebo ty si nervózna.. Skús sa ukludnit, skús poprosiť o pomoc niekoho z rodiny, alebo kamošku...

tara42
27. júl 2021

Pomoc rodiny alebo odbornik. Ja som to tiez par mesiacov od narodenia malej nezvladala, bala som sa dokonca ze ublizim v amoku babatku. Pomohla mi velmi mamina, ani nie so starostlivostou ale ze sme sa vela rozpravali a nebola som sama, pripadne navarila ( chodila ku mne tak 2x tyzdenne, partner v tom case pracoval odnevidim donevidim). Ak je to vazne tak odbornik. Ja som to zvladla bez neho ale netreba to podcenovat.

autor
28. júl 2021

@sisa_s @
@mamanadruhuu @tara42 rodina mi nemôže pomôcť. Partner je pri mne, snaží sa, ale nevie mi pomôcť. To, že mi vezme dieťa na hodinku mi nepomôže. Včera som napr. Šla spať od 19ej večera do 7ej rána a vôbec som si neoddychla. Nemôžem spať, nechutí mi jesť, plačem.

kukulienka83
28. júl 2021

Myslím že by si rozhodne mala kontaktovať gynekológa a nech ťa navedie kam ďalej. Bábätko tie toľko veľa prespalo s tebou, kojis? To sú hormóny, doktor ti určite niečo poradí, nie je to žiadna hanba, dá ti nejaké rady pirule a bude dobre.

autor
28. júl 2021

@kukulienka83 spalo od 20ej do 6ej. V noci som ho prebalila, nakrmila. Nekojím. Prišla som o mlieko. Uvažujem nad psychiatrom.

julka828
28. júl 2021

Ano vyhladaj psychiatra

ankare
28. júl 2021

Áno, vyhľadaj odborníka. Držím palce!

tara42
28. júl 2021

Porad sa s odbornikom. Drzim paste.

kukulienka83
28. júl 2021

Keď nekojis je to jednoduchšie, nemusíš brať ohľad kôli liekom..urcite kontaktuj doktora čo najskôr, uvidíš ako sa ti uľaví...nie si prvá ani posledná, je to bežná vec.

himalaya89
29. júl 2021

Viem ako Ti je, je to veľmi náročné obdobie, ale neboj sa, zvládneš to, časom sa to dá do poriadku. Treba začať riešiť aj fyzickú únavu aj psychický stav. Je to spôsobené "rozhodenými" hormónmi a tým ťažkým pôrodom, ak si stratila veľa krvi, tak máš isto anémiu. A vtedy je človek strašne vyčerpaný a nič nevládze.... Gynekológ (alebo aj všeobecný lekár) nech Ti vezme krv a dá zistiť minimálne aspoň hemoglobín, prípadne ďalšie ukazovatele, ženský by mal vedieť, čo ďalšie treba dať vyšetriť.... Ak chceš, skús zavolať sem, tam Ti určite poradia, čo ďalej: Linka Nezábudka - bezplatná, anonymná linka dôvery 24 hodín denne - Nonstop telefonická poradňa - tel.č: 0800 800 566 a majú aj emailovú poradňu https://www.linkanezabudka.sk/
ak chceš, kľudne mi napíš aj súkromnú správu, napíšem Ti viac z osobných skúseností

maris5
29. júl 2021

Vyhladaj psychiatra a chod aj k vseobecnej lekarke nech ti urobi odbery na krvny obraz, stitnu zlazu a pod. Uz to neodkladaj. Kym ti zaberie liecba, chvilu to potrva.

autor
3. aug 2021

@maris5 anémiu aj problém so štítnou žľazou som mala aj pred tehotenstvom. Cítim sa unavená aj keď skoro nič nerobím. Som už v kontakte s kamarátkou psychologičkou . Odporučila mi psychiatra

minimie
3. aug 2021

Kým si to ešte uvedomuješ povedz to každému komu veríš, vyhľadaj psychológa, volaj na nejake linky, pravidelne sa vykecávaj hoc aj tu, ak chceš napíš mne alebo komukoľvek tu, ak ti je sympatická, niečo rob kým sa dá. PROSÍM! Toto fakt nie je sranda. V mojom širokom okolí sú nejaké smutné príbehy aj napriek milujúcim rodinám a priateľom. A pritom pomoc na toto existuje. Držím palce. Rieš to, kým sa to nezhorší.

maris5
4. aug 2021

A mas aj najnovsie vysledky z odberov? ja som 3 mesiace po porode nebola schopna zit, nepocula som maleho plakat, skratka som sa nezobudila. Mala som velmi zle vysledky zo stitnej zlazy. Isla som z 50 na 100 s liekmi (L-Thyroxin)
Urcite vyhladaj aj psychiatra. On posudi tvoj stav ako na tom si. Neodkladaj to.

1321987
25. jún 2022

@himalaya89 presne tak som aj ja mala
Hormóny a železo malo
Vit B si kúp to je aj na nervy dobre

petkavka
25. jún 2022

Tak za mna si uz teraz na vybornej ceste. Tie hormony po porode su svina a robia presne to co opisujes. Velmi sa mi paci, ze si vies presne racionalne zhodnitit, ze co sa to deje- takze hlava funguje perfektne a este dostat pod kontrolu hormony 🙂. To ti lekarka bude vediet vpohode poradit - je to velmi bezne.

1321987
25. jún 2022

@petkavka hormóny užívam už 7 rokov 😔

petkavka
26. jún 2022

@1321987 No tak mozno funguju a vitaj v zenskom svete plnom zvratov 🙂 ...Moja kamaratka hovorieva, ze zena ma tu vlastnost, ze ked si lopatov vykope vlastnu jamu a uz to hlbsie nejde, tak vezme krompac 🙂 🙂. Tak pod to otocit a skusit z tej jamy von. Hlavne nezabudni na prirovnanie z krasa - 99krat do tej jamy zas spadnes, ale ten 100 krat to Bude stat za to 🙂