Bolesť chrbtice pod lopatkou

22rocco
25. sep 2021

Dobrý deň volám sa Richard mám 39 a chcel by som sa spýtať či by ste mi nejakým spôsobom pomohli. Mám veľké problémy s chrbtom. Chcel by som aspoň nejako popísal moju bolesť - Najviac ma chrbát na lavej strane pod lopatkou v noci ma bolí, keď sa otáčam musim si sadnut a tak spať. Ráno ked sa rozhýbem je to o niečom lepšie ale vôbec to neni ono. V praci nemám ťažkú ​​robotu stojim na vozíku a chodim po hale a nakladam si na paletu max 5 kg kus. Ale vtedy mi na ľavej strane pod lopatkou stuhne chrbtica ako keby sa mi sťahujú svaly a pri pohybe keď sa chcem otocit veľmi to bolí ako keby mi chrbát zdrevenel .. A vystreluje mi to aj pod ľavú r. Neviem či mám stuhnuté svaly .. Zacviknuty nerv, alebo mám zápal či nejaké spazmy .. Alebo mamproblemémy s platničku. Chcel by som ci by mi vedel nejakým spôsobom pomôcť najst ako sa povie to onisko bolesti naposledy to vyzaruje. Ďakujem veľmi pekne Richard.

katkamatka7
25. sep 2021

@22rocco Ahoj. Akým spôsobom nakladáš bremeno na paletu?

sisa_s
25. sep 2021

Vyhladat kvalitneho fyzioterapeuta

22rocco
autor
25. sep 2021

@katkamatka7 snazim sa zohnut a tak

22rocco
autor
25. sep 2021

@sisa_s aj tomu budem musieť asi zájsť.. Lebo normálny doktor da len obstrek, či nejaké tabletky naši doktori nam moc nepomahaju len oddialuju bolesť

sandrika1986
25. sep 2021

Môže to byť aj nerv pricvaknutý...ako dlho máš tieto problémy ?

luccija
25. sep 2021

@22rocco dobre rozmasirovat a nejaké lieky na uvoľnenie svalstva guajacuran je voľne dostupný, alebo niečo protizápalové.Ale fajn by bolo MRI vyšetrenie a neurológ.Moze to byť čokoľvek ja som mala dlhodobo bolesti a jedna masáž u fyzio mi to veľmi uvoľnila ešte budem mať ďalšie plus rehabilitácie

katkamatka7
25. sep 2021

@22rocco V prípade, že nemáš bolesti, najvhodnejší odporúčaný spôsob je: prísť čo najbližšie ku bremenu, čupnúť si, nie ohnúť chrbát. Naložiť na ruky a dvíhať sa pomaly nahor. Nevytáčať chrbát do strán, neohýbať ho, nepredkláňať sa.
Pri častom opakovaní dvíhania hoci aj ľahkých bremien sa väčšinou človek snaží urýchliť si prácu tým, že sa len zohne a vytočí sa do strán. Následkom častých opakovaní nesprávnych pohybov trpí chrbtica, medzistavcova platnosti čaká sa nadvihne a klepne nazad, pričom zacvikne nerv. Pravdepodobne z toho máš tie bolesti.
Vyhľadaj fyzioterapeuti, ktorý Ti môže zachrániť chrbticu, jednak profesionálnymi technikami aj vhodnými radami. Ďalší odborník v prípade nepoľavujúcich bolestí je ortopéd a jeho spôsoby lokalizovania bolesti, odporúčania na farmaká. Tie však neodstránia príčinu a tou je spôsob, akým sa zohýbaš, nie len v práci, ale kdekoľvek.

22rocco
autor
25. sep 2021

@luccija dobre rozmasirovat neviem ci by to pomohlo boli ma to aj na dotyk

22rocco
autor
25. sep 2021

@katkamatka7 ďakujem za vasu písomnú pomoc

luccija
25. sep 2021

@22rocco tak to je už zle môžeš mať zápal.Ja som mala pristipnuty nerv chod k lekarovi

nwnw
26. sep 2021

@22rocco Skus chiropraktika a rehabili. Mne osobne viac pomohol chiropraktik ako rehabilitacie.