Bolesť pri prehĺtaní z chrbtice

ivkav5
2. mar 2024

Ahojte, od včera (dlhé státie v kuchyni) pociťujem bolesť hrudnej kosti vyžarujúcu medzi lopatkami. Bolí ma veľmi na hrudníku pri prehĺtaní, pri grgnutí ako keby hrudná kosť. Keď som zhŕbená je to fajn, pri narovnaní/ vystretí okamžite silná bolesť na hrudi. Lapanie po dychu a pocit, že sa nemôžem nadýchnúť. Neviem si ani ľahnúť, ani sadnúť, keď sa opieram o chrbát je to niekedy hrozné, inokedy úľava. Pri chôdzi ešte ako tak znesiteľné. Mali ste niekto až takéto z chrbtice? Že bolesť hrudnej kosti pri prehĺtaní? 🙄 Keď sedím opretá, mám pocit, že ma až dráždi na kašeľ ako mi z chrbtice preráža do hrudníka bolesť. Dodám ešte, že som tehotná v 30.tt. Ďakujem.

jj_anka
2. mar 2024

@ivkav5 ahoj. Môže to byť aj reflux.

ivkav5
autor
2. mar 2024

@jj_anka ahooj, reflux mám potvrdený, ale beriem Helicid a dosť ho mám pod kontrolou, nemám ťažkosti ani žiadne bolesti ako dovtedy, zahu nemám. Myslíš, že aj len takto sa môže prejaviť? Máš skúsenosť?

timea301196
2. mar 2024

Očividne ti dieťa tlači niekde. A ano sú to príznaky reflux. To že beeeies lieky neznamená že ti je automaticky ok. Beriem lieky aj napriek tomu mám niekedy príznaky

jj_anka
2. mar 2024

@ivkav5 ja som mala podobne príznaky pri refluxe.