Bolesti chrbta počas spánku

mey8
8. nov 2022

Poznáte to niekto? Keď sa v noci prebudite na príšerne bolesti chrbta? Keď vás tá bolesť prinúti vstať z postele ísť sa prechádzať, čokoľvek robiť, a keď sa trocha rozhýbete tak to prejde, ale keď sa vrátite do postele tak chrbát po hodine dvoch opäť začne bolieť? Nepomáha nič, tabletky od bolesti, maste, proste nič len ten pohyb...trocha... ak to poznáte co vám zistili? Co vám pomohlo? Vyliečila sa to, alebo sa to vracia?

rusalinka
8. nov 2022

no neviem, nebudeš mať zlý matrac?

mey8
autor
8. nov 2022

@rusalinka matracom to určite nie je, vystriedala som už 5 druhov posteli (z rôznou tvrdosťou matraca) a v každej som spala aspoň minimálne týždeň a nič.

doriiis
8. nov 2022

Matrac zly alebo zla poloha spania.Odporucam vankúš pre spacov na boku alebo vankúš medzi kolena

tanyan
8. nov 2022

Možno sa uvoľní počas spánku nejaký sval tak, že začne v konkrétnej polohe tlačiť na nejaký nerv. Mohla by pomôcť zmena polohy pri spánku, ale lepšie by bolo pravdepodobne pravidelné cvičenie na chrbticu pre spevnenie svalstva.
Pre istotu by sa mohli spraviť vyšetrenia (rtg, ct, mr) či tam nie je nejaký výrastok na chrbtici alebo niečo podobné.
Teoreticky by mohlo pomôcť aj magnézium, ak je to stuhnutie kŕčovitého typu - stiahnutý sval, ktorý treba uvoľniť.

janka2509
8. nov 2022

@mey8 Ja mám presne to iste. Mňa tak hrozne začnú bolieť kríže že nemôžem ležať ani na chrbáte, ani na bruchu, ani na bokoch. Musím vstať a rozhýbať sa a tak po hodine sa môžem vrátiť do postele. Ja momentálne zvažujem či ísť najskôr k neurologovi alebo k ortopedovi?

marca12
8. nov 2022

@janka2509 k neurologovi by si mala ist

mey8
autor
10. nov 2022

@janka2509 mala si to aj pred pôrodom? Alebo sa to zhoršilo až po pôrode? Ja som bola u ortopédia, a ten povedal, že mám ochabnuté svalstvo na chrbte a treba začať cvičiť z physioterapeutom.... prečo myslíš ze to môže mať neurologickú príčinu? @marca12
Inak mne sa to už natoľko zhoršilo, že ma nebolia už len kríže ale aj plecia, lopatky a ramená, všetko stuhnuté...

sisaka
10. nov 2022

Mna bolievali kríže, kúpila som tvrdý memory foam matrac a pomohlo

marca12
10. nov 2022

@mey8 pozri si profil rozhyb to najdes aj na youtube jeho cviky a pomaly sa rozcvicuj. Najlepsia by bola masaz a cvicic aspon muz nech ti doma jemne rozmasiruje

radacak
10. nov 2022

@mey8 išla by som k lekárovi... manžel bol nedavno na reumatologii a tam sa ho pýtala či ho nebolí chrbát počas spánku...že je nejaká choroba ale ona spomínala skôr mužov...tak neviem
Ale išla by som na neurológiu ,možno ti niečo niekde tlačí a preto tie bolestí.

zuzuliennka1
10. nov 2022

@mey8 a mas aj dobry kvalitny pevny vankus?

oliolijanka
10. nov 2022

Dievcata, tie, ktore mate pocas lezania bolesti, nemali ste pasovy opar? Poskodia sa nervy a boli to potom niekolko mesiacov, ci rokov(nie u vsetkych).
Mna tiez uz nejaky rok-dva roky vyhana z postele bolest v panvovej casti chrbtice.

oliolijanka
10. nov 2022

Este dodam, ze to od rovnakeho casu maju viacere kamosky v mojom okoli. Jedna uz nevydrzala, sla s tym k doktorke a doktorka bez toho, aby spravila rtg, ct, mr povedala, ze su to postcovidove poskodenia platniciek a ze s tym chodi velke mnozstvo ludi teraz.
Ze sa tie platnicky(okrem ineho) pocas kovidu zapalili a opuchli(preto bolelo cele telo) a ked odpuchli, tak chrbtica sa uz nikdy nedostane do povodneho stavu, lebo tie platnicky su zdeformovane.

Ale to iba citujem tu kamosku, mozno to niekomu pomoze.

janka2509
10. nov 2022

@mey8 Pred otehotnenim som chodila na rehabilitácie. To na chvíľu pomohlo. V tehotenstve sa to postupne zhorsovalo ako rástlo bruško a po pôrode je to na nevydrzanie.

mey8
autor
10. nov 2022

@zuzuliennka1 prečo vankúš keď ma bolia kríze? Tvrdý vankúš neznesiem len niečo malé, lebo mňa potom hlava boli. A mam aj vankúš od dormea aj matrac a bez zmeny

mey8
autor
10. nov 2022

@tanyan nad cvikmi uvažujem dokonca si zháňam physioterapeuta.

tanyan
10. nov 2022

@mey8 Vyskúšaj klasické rehabilitácie. Tam dajú väčšinou aj individuálny telocvik, kde ti fyzioterapeut ukáže cviky vhodné pre teba.

zuzuliennka1
10. nov 2022

@mey8 pretoze to je cele prepojene, a ked spis na nekvalitnom vankusi, boli cela chrbtica, az po krize
podla toho, ci preferujes spanok na boku, na chrbte alebo na bruchu, je fajn si prisposobit aj vankus. Napr. ikea ma na vyber. A maju velmi kvalitne vankuse za ceny, ze nemusis predat oblicku

xyzr1
31. jan 2024

Zdravim ten chrbát ste nakoniec vyriešili dako ?

lulu552287
31. jan 2024

@xyzr1 ahojky práve čítam diskusiu ale pozerám že stará troska a ja mám ten istý problém . Ale mne zvykne seknúť v krížoch pravidelne od pôrodu . Mám za sebou 2 x MRI a vyskocena platnicka . Ale keď je to čerstvé tak neviem stať chodiť a teraz keď pominuli bolesti vyskocenej platničky mal stuhnutý chrbát stále a tiež neviwm čím to

xyzr1
31. jan 2024

@mey8 halooo

mey8
autor
1. feb 2024

Tak ženy povedala by som ze pomohli masaze a pravidelný pohyb a cvičenie. Bolesti trocha ustúpili, ale keďže som momentálne tehotná tak v 3trimestri sa vrátili v plnej sile.

@xyzr1 takže vyriešilo sa to samo, tým, že som cvičila a chodila na masáže k physio zamerané na chrbát.