Čo robiť s bolesťami chrbta počas dojčenia?

believe2
25. aug 2010

Dcéru kojím už možno dva mesiace iba v ľahu (teraz má 6m) . Kojila som ju predtým v sede, s podopretým chrbtom, ale už som to nezvládala, kvôli bolestiam chrbta. Tie ma ale stále trápia a už mi je niekedy až do plaču - v posteli sa bez bolestí neviem pretočiť z boka na bok, zo sedu vstať mám tiež problémy a vôbec - celkovo mám veľké bolesti. No a cítim aj bolesti zubov.
Preto by som sa chcela opýtať na nejakú radu. Mám kontaktovať svojho lekára, gynekológa, či by som si napr. mohla svojvoľne kúpiť nejaké lieky alebo homeopatiká? Absolvovala som už aj masáž, ale tam neviem chodiť 1-2x do týždňa. snažím sa naťahovať, masírovať chrbát masážnym vankúšom, no nestačí to...nie som schopná už ani poriadne urobiť mačací chrbát. Vraj to môže byť úbytkom vápnika - pijem pravidelne mlieko, jem vitamíny, no asi to nestačí :( Aké skúsenosti máte Vy a ako ste sa s tým popasovali?

womenne
25. aug 2010

Toto som riešila aj ja,mne sa ktomu pridali bolesti pri dychani.Najskor som si myslela že to mam zhoršenu astmu.Bolo to v zime ako som sa namahala s dvojičkovym kočikom do kopca bolo to horšie,prešlo mi to do bolesti hlavy ale take prišerne až som dostala migreny.Doktorka mi dala nejake lieky a na chvilu som mala klid.Minuly rok sa to v plnej sile vratilo kde ma už muž odiezol na pohotovost nemohla som vobec dychat-v skratke riadne ma tam "vypukal" a okamžite rehabilitacie cca.2 tyždne a bolest preč na asi polroka.Naozaj to bola ulava.teraz chodim znova pretože sa mi to vratilo,ja to mam už ale chronicke zkrz nevyliečeneho urazu.Inak stale musim cvičit,odporučam fit loptu a cviky v bazene pokial maš možnost.

cestovatelkaandrea
25. aug 2010

ja mavam tiez dost casto bolesti chrbta a tiez mi pomohol sport ako pise womenne. cvicim pilates specialne cviky na chbat a hlavne vela natahovacich a dychacich cviceni. Ak by sa ti dalo, tak by som sla k lekarovi.Mal by ta poslat na rehabilitacie, kde ta naucia cvicit spravne cviky na chrbat.

sophia3110
31. aug 2010

Ja som tiež začala mať problémy s chrbtom po porode, hlavne sa to prejavuje v chladných mesiacoch. Štípanie medzi lopatkami, bolest v hrudnom koši, neviem či sa mám natiahnuť doprava alebo doľava, nič nepomáha. Pomože mi keď sa nachvilku natiahnem na rovnú zem a ruky za hlavu.
Teraz sa ochladilo a ja som už 2 dni na liekoch. Veľmi mi zaberá prášok Flector rapid.Bola som aj na rehabilitácii, ale nič moc. Chvilku zaberala elektrika, potom ultrazvuk, ale to bolo len na pár dní. Chodila som aj plávať, cvičila cviky na chrbát, ale pri malom dieťaťi sa toho moc nedá nacvičiť. Teraz keď sa ochladilo musím zase navštíviť lekárku, nech mi vyskúša dať akupunktúru. Dúfam, že zaberie, pretože minulý rok v zime som bola úplne mimo, nevládala som nič robiť. Veľmi dobrý je chrbát aj Magne B6,ale to sa musí užívať dlhšie. Neni si sama, čo máš takéto problémy, ale musíme to nejako zvládnuť.

aero
31. aug 2010

ja mám občas bolesti chrbta a neviem , čo zo sebou - mám pocit , že vôbec žiadna tabletka mi nepomôže
brala som už všetky možné druhy a nič nepomohlo ... 😒

suesuue
3. jan 2017

Ahojte ;) chcem sa spytat,mali ste niektora aj bolesti pod lavym rebrom a tato bolest ide az do chrbtu - lopatky?maly ma 2 mesiace a tieto bolesti pretrvavaju asi mesiac.myslite,ze je to z nosenia maleho?

ajka23
3. jan 2017

Chce to nosit dieta striedavo na jednej aj druhej strane...

suesuue
4. jan 2017

Dakujem ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre